GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Ondek de ware essentie van Yoga. gratis lezing op 21 juni, UN International Yoga Day

GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Beperkt aantal plaatsen


fb-banner-yoga-2

Yoga wordt alsmaar populairder als stress-management techniek, maar de letterlijke vertaling van het woord Yoga is “eenheid”. Yoga werd oorspronkelijk gebruikt om een toestand te beschrijven waar de geest de fijnste stadia van gedachten overschrijdt een een toestand van volledige stilte te bereiken, transcendent bewustzijn.

Transcenderen…veel meer dan relaxatie

girl meditating

6 miljoen Transcendente Meditatie beoefenaars en 350 gepubliceerde wetenschappelijke studies hebben bevestigd dat de ervaring van transcenderen (de echte toestand van Yoga) de meest effectieve manier ooit onderzocht is om stress aan te pakken, en ook een zeer effectieve behandeling blijkt te zijn tegen depressies, slapeloosheid, hoge bloeddruk, PTSD, ADHD, fibrmyalgie enz.

Maar de ervaring van eenheid met jezelf doet nog veel meer. Transcenderen wordt door de oudste geschriften ter wereld beschreven als de hoogste menselijke ervaring, een ervaring die eigenlijk essentieel is voor onze volledige ontwikkeling. Vandaag kan men dit wetenschappelijk bevestigen, door objectief te meten wat er in het lichaam en de hersenen gebeurt tijdens Transcendente Meditatie beoefening:

  1. Eenheid met jezelf
  2. een uitzonderlijk diepe toestand van rust, zelfs veel dieper dan slaap.
  3. een diep innerlijk gevoel van geluk, objectief meetbaar via stijging van gelukshormonen
  4. Activeren van een krachtig helend vermogen van ons eigen lichaam

Transcenderen = Jezelf zijn, de echte ervaring van Yoga.

Wat betekent het om jezelf te kennen, om jezelf te zijn?

In ons dagelijks leven  is onze aandacht altijd naar iets anders dan onszelf gericht, iets dat we zien, horen, voelen, of denken.

De aandacht gaat dus van “de kenner”, Ik, naar “het gekende”, iets, via het proces van kennen. Dit gebeurt constant. Van het moment dat we ‘s ochtends wakker worden tot we ‘s avonds weer in slaap vallen, stappen we op één continue trein van gedachten en ervaringen, zonder dat we ooit de tijd nemen om gewoon bij onszelf te zijn, zonder dat de kenner zichzelf kent.

Hoe kan de kenner zichzelf dan kennen?  Door de aandacht in plaats van naar buiten, naar binnen te richten. Dit wil zeggen niets zien of ervaren, niets doen, en geen gedachten hebben. Het is een toestand van gewoon een zuiver “zijn”. Zichzelf kennen is hetzelfde als zichzelf zijn, eenheid met jezelf. Dit is een ervaring die zeer krachtige transformaties kan teweegbrengen, maar helaas gaan heel wat mensen door hun hele leven zonder ooit de ervaring te hebben van echt zichzelf te zijn.

Maar hoe geraak je in die toestand? Niets zien of doen is gemakkelijk, je gaat gewoon met je ogen gesloten zitten. Maar niets denken? Heb je ooit al geprobeerd om niets te denken? Het lijkt enorm moeilijk, want hoe meer je probeert, hoe meer je denkt.

Als we zelf ook maar enige moeite doen, zoals bij de meeste concentratie of visualisatie technieken, en meestal ook bij lichaamsoefeningen, houden we onze aandacht uiteindelijk alleen maar naar buiten. We houden de geest actief, en weerhouden hem er alleen van om zuivere stilte te ervaren.

Het geheim is: Niet proberen, maar het natuurlijk laten gebeuren. Dit is de essentie van de Transcendente Meditatie techniek. De ervaring van eenheid met zichzelf is voor de geest een ervaring van thuiskomen. Het is de meest aangename ervaring die de geest maar kan hebben, en de geest wordt hiertoe aangetrokken. De geest is al genetisch geprogrammeerd om te transcenderen, en zal het ook volledig moeiteloos en volledig spontaan doen, op voorwaarde dat we dit natuurlijke proces in gang kunnen zetten.

De methode om dit in gang te zetten is de Transcendentel Meditatie techniek, en het werkt bij iedereen, zelfs diegenen die denken dat ze hun geest nooit stil zullen krijgen.

Transcenderen = Diepe rust

Transcenderen is een toestand waar de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig natuurlijk en spontaan bereikt wordt door TM beoefening, zonder dat men moet proberen om deze toestand te bereiken. Deze toestand gaat ook samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Dit kan eenvoudig gemeten worden.

posterA2-2-deeprest-05

Op deze grafiek, van een onderzoek aan Harvard University, zien we dat bij TM beoefening bijna onmiddellijk in een toestand van lichamelijke ontspanning komt die veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die meestal pas na enkele uren slaap bereikt wordt. (hier gemeten door een daling van zuurstofverbruik)[1],[2]. Meer dan 30 studies rond de wereld hebben de diepe rust tijdens TM beoefening bevestigd.

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam om zichzelf te genezen activeert.

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is, een toestand waar het lichaam natuurlijk spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan zelfs de diepste spanningen die we hebben, zelfs traumatische stress, op een volledig natuurlijke wijze terug verwijderen, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

cnn story

Uit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irak oorlogsveteranen na slechts 8 weken TM beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatissche Stress stoornissen (PTSS) hadden, een resultaat dat nog nooit gezien was [3].

Dit was echter gewoon een extra bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam oorlogsveteranen.

posterA2-5-mentalhealth-02

Na 3 maanden TM beoefening was er een significante verbetering voor zowel PTSS, angst, depressie, en insomnia, en had 70% van de patienten geen verdere behandeling nodig. Bij een controlegroep die de standaard psychotherapie behandeling kreeg, was er geen verbetering merkbaar. [4]

Dit zijn mensen met problemen die veel dieper zitten dan die van ons. Therapie kan er gewoon niet aan. Als TM hun kan helpen, zelfs als geen enkele andere methode dat tot nu toe kon, kunnen we ons wellicht inbeelden dat het iedereen kan helpen om stress te verminderen.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig dit wel is bij diegenen die met zware stress te maken hebben, en waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

scroll-banner-nl

Op zoek naar geluk

De oude texten beschreven de ervaring van transcenderen als terugkomen naar een innerlijke bron van oneindige gelukzaligheid. Dit is waarom de geest spontaan zal transcenderen, zonder dat we er ook maar enige moeite voor moeten doen. De geest is op zoek naar deze ervaring.

Vandaag kan men deze toestand objectief meten, door de productie van serotonine, ons “gelukshormoon” te meten. Onder stress zal de serotonine productie afnemen. Tijdens TM beoefening zal de serotonine productie in de hersenen spontaan toenemen.

posterA2-3-serotonin-04Een te lage serotonine productie is gerelateerd aan heel wat problemen, zoals depressies, verslavingen, migraines, insomnia, Alzheimers, woedeuitbarstingen, eetstoornissen enz. Men kan proberen op kunstmatige wijze, via medicijnen, de serotonine gehaltes te manipuleren, maar dit blijkt lang niet altijd effectief te zijn, en heeft vaak vele neveneffecten. Door te transcenderen gebeurt het volledig spontaan. Van de meer dan 350 wetenschappelijke publicaties die de effecten van TM onderzocht hebben heeft geen enkele een negatief neveneffect gevonden.

Transcenderen = ons eigen helend vermogen activeren

Als iemand honger heeft kunnen we hem een vis geven, of we kunnen hem leren vissen. Stress accumuleert zich doorheen het leven en verstoort het normale functioneren van het zenuwstelsel. Op den duur zullen deze verstoringen zich dit uiten in allerlei gezondheidsproblemen. Transcenderen geeft het lichaam de mogelijkheid om zelfs de diepste spanningen te verwijderen, en dus de oorzaak van de meeste gezondheidsproblemen te verwijderen. Wij zijn veel krachtiger om onszelf te genezen dan we geloven.

Dit blijkt uit een grootschalige studie die gezondheidsstatistieken van 2000 TM beoefenaars  vergeleken tegenover de norm, over een periode van 5 jaar. Bij de TM groep waren er tot 70% minder ziekenhuisopnames, vooral bij de oudere bevolking. Bij specifieke gezondheidsproblemen waren er 87% minder opnames voor hart- en vaatziektes en 60% minder opnames voor kanker. Ref.Psychosomatic Medicine 49: 493–507, 1987

Screen Shot 2014-04-04 at 17.34.30Honderden studies, inclusief meer dan 25 miljoen USD aan TM onderzoeken in samenwerking de National Institutes of Health, hebben de effecten van TM beoefening op onze gezondheid bevestigd. Ref.http://doctorsontm.org/national-institutes-of-health

Transcenderen doet nog veel meer

De ervaring van volledige innerlijke stilte verbetert niet alleen onze gezondheid en welzijn, maar het heeft blijkbaar ook een uitzonderlijk effect op ons zelfvertrouwen (zie jezelf zijn) en onze hersenontwikkeling, wat dan weer een effect heeft op onze intelligentie en creativiteit, ons concentratievermogen, ADHD, enz. U kan hier meer info over vinden op deze website.

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bij te wonen.Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM techniek juist werkt en wat u ervan kan verwachten. U krijgt alle informatie en antwoorden op al uw vragen, om daarna te kunnen beslissen of u de techniek wenst te leren. Het aantal plaatsen voor deze lezing is meestal beperkt, dus reserveer uw plaats op tijd.

Voor de lezing over Yoga, selecteer de lezing op 21 juni hieronder.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map