GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 28. mei 2024 om 19:30, di, 11. jun 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Als stress te veel wordt…

Als constante stress ervoor zorgt dat je je hulpeloos en volledig uitgeput voelt, kan je op weg zijn naar een burnout. Het gevoel van ongeluk en vervreemding dat burnout veroorzaakt, kan bedreigend zijn voor je job, je relaties en je gezondheid. Burnout is niet zoals de griep: het verdwijnt niet na een paar weken. Tenzij je een aantal veranderingen aanbrengt in je leven. Door de eerste tekenen te herkennen, kan je stappen ondernemen om burnout te voorkomen. Of als je al een breekpunt bereikte, zijn er verschillende dingen die je kan doen om je evenwicht terug te vinden en je opnieuw positief en hoopvol te voelen.

Hoe kan stress zulk een negatieve impact hebben?

Om te begrijpen hoe we burnout kunnen voorkomen of verminderen, moeten we begrijpen hoe stress ons beïnvloedt en hoe het zulk een negatief, langdurig effect creëert op onze gezondheid en geluk.

Stel je voor dat we allemaal een rugzak dragen. Gedurende de dag, leven we ons leven, en ervaren we de wereld rondom ons. Als we overweldigende ervaringen hebben, kunnen we deze beschouwen als stenen toevoegen in onze rugzak. Tijdens de nacht slapen we, deze rust balanceert de activiteit van de dag en staat ons toe om stenen uit onze rugzak te verwijderen. De stress die we tijdens de dag opstapelen en de stress die we tijdens de nacht verwijderen, zouden in balans moeten zijn, zodat onze rugzak mooi en licht blijft.

Het probleem begint als ons leven uit balans geraakt en we tijdens de dag te veel stenen toevoegen. We kunnen ze niet meer allemaal verwijderen tijdens de nacht en sommige stenen blijven zitten. Als we onder zo’n hoog-stress gehalte blijven leven, laden we dag na dag meer stenen bij dan we tijdens de nacht kunnen verwijderen en onze rugzak zal zwaarder en zwaarder worden. Hoe zwaarder onze rugzak, hoe minder helder ons denken zal zijn, hoe minder energie we zullen hebben, hoe minder gelukkig we ons zullen voelen enz. Zo worden we langzaam aan meer en meer opgebrand.

6 Oplossingen

Nu we beter begrijpen hoe te veel stress mettertijd burnout kan creëren, is het mogelijk te kijken naar wat we kunnen doen om dit proces om te keren.

De rugzakanalogie toont ons dat burnout wordt veroorzaakt door een onevenwicht tussen de stress die opnemen uit onze omgeving, en de stress die we kunnen verwijderen als we rusten. Dit betekent dat om deze balans te herstellen, we kunnen:

  • Stress verminderen in onze omgeving
  • Meer stress-bestendig worden zodat de stress buiten ons, niet meer zo veel invloed heeft
  • Meer of diepere rust nemen zodat we iedere dag meer stress kunnen verwijderen

We zullen dit allemaal behandelen in de volgende zes oplossingen.

1. Basis-gezondheid
Alles wat je kan doen om de basis-gezondheid van je lichaam te ondersteunen, zal je helpen meer stress-resistent te worden. Dus eet gezond, drink veel water, beweeg en ga op tijd naar bed.

2. Neem pauzes
Stress verminderen in je omgeving, zelfs voor korte tijd, helpt je lichaam en geest te herstellen. Dus zorg er zeker voor dat je pauzes neemt gedurende de dag en vakanties tussen grote projecten.

3. Jezelf zijn
Je voortdurend voordoen als iemand anders dan wie je werkelijk bent, is uitputtend en stressvol. Dus organiseer je leven rond activiteiten die je gelukkig maken en mensen die respecteren wie je werkelijk bent.

4. Focus op het positieve
Focussen op de positieve dingen in je leven, zal je over het algemeen beter doen voelen. Focussen op het negatieve zal je slechter doen voelen. Dus probeer zo veel mogelijk je aandacht te houden op wat goed gaat en breng je tijd door met positieve mensen.

5. Zeg ‘nee’
Als we ongelukkig zijn, kijken we vaak buiten onszelf om de leegte op te vullen, door nieuwe dingen te kopen of proberen mensen te behagen. De realiteit is echter dat geluk van binnenuit komt en je goed voelen begint met uitgerust en in balans te zijn. Dus neem de verantwoordelijkheid over je eigen geluk en stel grenzen die je balans beschermen. Zowel jij als iedereen rondom je, zullen er op termijn wel bij varen.

6. Leer Transcendente Meditatie
Transcendente Meditatie (TM) is een simpele, natuurlijke, moeiteloze mentale techniek die een unieke diepe rust creëert die je toelaat om, op korte tijd, heel wat stenen uit je rugzak te verwijderen en sneller te herstellen. Het schept een stevige bodem, die je zal helpen om al de vijf boven vernoemde oplossingen te implementeren. Het is niet religieus, vraagt geen verandering van levensstijl en wordt twee maal per dag 20 minuten toegepast.

Wat zeggen TM-TM-beoefenaars?

Hier volgt een korte video waarin beroemdheden als Tom Hanks, Jennifer Lopez en Jerry Seinfeld vertellen over hoe TM hen hielp komaf te maken met burnout en stress:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

“Het kalmeert me, ik heb minder hoofdpijn en ik slaap beter.”
William Hague, voormalig Secretaris Britse Buitenlandse zaken 
“TM biedt de meest diepgaande en zinvolle ervaring die je kan hebben. Ik voel dat het me naar de bron van waarheid leidt en innerlijk geluk schept dat niet afhangt van uiterlijke factoren.”
Francesca
“Mijn leven werd veel gemakkelijker. Vroeger kon ik moeilijk ‘nee’ zeggen, maar nu kan ik opkomen voor mijn eigen grenzen. Gebeurtenissen brengen me niet meer zo vlug uit balans.”
Noella
“TM is het makkelijkste wat ik ooit deed, niet gewoon de makkelijkste meditatie, maar het makkelijkste dat er is.”
Cameron Diaz

Wat zeggen burnout-experts?

Wereldwijd bevelen burnout-coaches, psychologen en psychiaters TM aan aan hun patiënten om hen te helpen met hun genezingsproces.

“Ik heb een turbulent verleden van burnout en depressies, en ik probeerde veel verschillende therapiën. Een paar jaar geleden leerde ik TM en het was de meest efficiënte manier om mijn geluk te herstellen en terug mentale veerkracht te creëren. Ik beveel al mijn burnout-cliënten TM aan.”
Willemijn Van Dommelen, burn-out consultant
“Geen enkele andere ‘stressmanagementtechniek’ kom in de buurt van de hoeveelheid harde data van TM ter ondersteuning van zijn beweringen om stress te verminderen.’
Dr. Norman Rosenthal, Psychiater, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat zegt het wetenschappelijk onderzoek?

Er werden 350 wetenschappelijke onderzoekstudies over TM gepubliceerd dus we kunnen ze niet allemaal behandelen. We zullen de meest relevante vermelden.

1. Rust

De techniek brengt zeer snel diepe rust, die helpt het lichaam weer in een staat van evenwicht te brengen.

Deze grafiek, van het Harvard Medical School onderzoek, toont dit duidelijk: tijdens TM komt het lichaam bijna onmiddellijk in een diepe staat van rust, terwijl het vele uren duurt om diepe rust te vinden tijdens de slaap (diepte van rust is gemeten via verminderd zuurstofverbruik). Ref.Science 27 Vol.167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970
Meer dan 30 onderzoeken wereldwijd bevestigen inmiddels de diepe rusttoestand tijdens TM-beoefening. Ref.American Psychologist,1987, 42: 879-881.

2. Burnout

De studie hieronder is uitgevoerd om specifiek de effecten van TM te meten op burnouts bij leraren in scholen.

De studie was een gerandomiseerde gecontroleerde studie (de hoogste kwaliteit van onderzoeksontwerp) met 78 leraren. Ze toonde een significante afname van burn-outs tot het punt dat de leerkracht-uitval werd gereduceerd tot bijna nul. Ze toonde ook een afname van vermoeidheid en waargenomen stress, en een toename van stressbestendigheid. Ref.Education 131:556-564,2011.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

OUTSPOKEN++Eva+de+Roovere++support+act+Lennaert+Ma+110401EvadeRoovere_web“Vanaf moment één wist ik dat deel twee van mijn leven begonnen was”
Eva De Roovere, Zangeres

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan bieden kan je deelnemen aan een gratis infolezing. Deze lezingen zijn vaak snel volzet dus gelieve je plaats te reserveren via onderstaand formulier. Op deze lezing kan je:

  • Kennismaken met de TM leraar in jouw buurt
  • Alles leren over de voordelen van de TM Techniek
  • Alle vragen stellen die je mocht hebben
  • Een verdere TM cursus afspreken

Deze gratis infolezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie en 4 opvolgsessies van telkens 2-3 uur om de techniek te leren en een opvolgprogramma gedurende de volgende 6 maand om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatie cursus. De verblijfskosten voor dit weekend zijn afzonderlijk te betalen, maar het cursusgedeelte is inbegrepen in de TM cursus. De kost voor deze totale TM cursus vanaf het aanleren tot en met de 6 maanden opvolging is 396€ voorschot plus 100€/maand gedurende de volgende 6 maanden met domiciliëring. Wens je de cursus in één keer te betalen dan krijg je 10% korting.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 28. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 11. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map