GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 6. aug 2024 om 19:30, di, 20. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Hoe kan een eenvoudige techniek zoveel veranderen?

GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 6. aug 2024 om 19:30, di, 20. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Beperkt aantal plaatsen

Stress is de grootste vijand van onze fysieke en mentale gezondheid. De Transcendente Meditatie techniek is de meest beoefende en meest onderzochte stress management methode ter wereld. Uit ervaringen van zes miljoen TM-beoefenaars en op basis van 40 jaar onderzoek aan 250 verschillende universiteiten blijkt TM de meest succesvolle techniek ooit om zowel stress, angst, depressie, insomnia, verslavingen, burnouts, ADHD, hoge bloeddruk, cholesterol, diabetes, fibromyalgie enz. te verminderen, onze gezondheid te verbeteren en bovendien meer zelfvertrouwen te krijgen en ons intellectueel en creatief potentieel te ontwikkelen.

Transcenderen…veel meer dan relaxatie

girl meditating

Meditatie wordt meer en meer overwogen om de stress onder controle te houden, maar de echte ervaring van transcenderen doet veel meer. Transcenderen wordt door de oudste geschriften ter wereld beschreven als de hoogste menselijke ervaring, een ervaring die eigenlijk essentieel is voor onze volledige ontwikkeling. Vandaag kan men dit wetenschappelijk bevestigen, door objectief te meten wat er in het lichaam en de hersenen gebeurt tijdens Transcendente Meditatie:

  1. een uitzonderlijk diepe toestand van rust, zelfs veel dieper dan slaap.
  2. een diep innerlijk gevoel van geluk, objectief meetbaar via stijging van gelukshormonen
  3. het activeren van een krachtig helend vermogen van ons eigen lichaam, waardoor er een nieuwe definitie voor gezondheidszorg kan ontstaan.

Transcenderen = diepe rust

Transcenderen is een toestand waar de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig natuurlijk en spontaan bereikt wordt door de beoefening van TM , zonder dat men moet proberen om deze toestand te bereiken. Deze toestand gaat ook samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Dit kan eenvoudig gemeten worden.

posterA2-2-deeprest-05

Reeds 40 jaar geleden, bleek uit een studie van Harvard University dat de toestand van lichamelijke ontspanning tijdens TM-beoefening veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die men tijdens slaap kan ervaren (Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970). Meer dan 30 studies wereldwijd bevestigden intussen deze toestand van  diepe rust tijdens TM-beoefening (Ref. Scientific American 226:84-90 1972).

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam om zichzelf te genezen activeert.

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is: een toestand waarbij het lichaam op natuurlijke wijze spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan de diepste spanningen die we hebben –  zelfs traumatische stress – eenvoudig zelf verwijderen, op voorwaarde …, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

cnn storyUit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irak-oorlogsveteranen na slechts acht weken TM-beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatische Stress Stoornissen (PTSS) hadden, een resultaat dat nog nooit eerder gezien was (Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215).

Dit was echter gewoon een extra bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam-oorlogsveteranenCNN video

posterA2-5-mentalhealth-02

Na drie maanden was er bij TM zo’n significante verbetering voor zowel PTSS, angst, depressie als insomnia (slapeloosheid), dat 70% van de patiënten geen verdere behandeling meer nodig had. Bij een controlegroep die de standaard psychotherapie- behandeling kreeg, was er geen verbetering merkbaar (Ref. Military Medicine, june 2011).

Dit zijn mensen met diepere trauma’s dan wie dan ook. Als TM hen kan helpen, dan kan het wellicht iedereen helpen. Verschillende regeringen wereldwijd – inclusief de Amerikaanse regering – ondersteunen de TM-techniek intussen ter behandeling van PTSS bij hun oorlogsveteranen.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig de TM-techniek is voor iedereen die met zware stress te maken heeft. En waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

scroll-banner-nl

Op zoek naar geluk

De oude teksten beschreven de ervaring van transcenderen als “terugkomen naar een innerlijke bron van oneindige gelukzaligheid”. Dit is waarom de geest spontaan zal transcenderen, zonder dat we er ook maar enige moeite voor moeten doen. De geest zoekt namelijk vanuit zijn natuur deze ervaring op.

Vandaag kan men deze toestand objectief meten, door de productie van serotonine – ons “gelukshormoon” – te meten. Onder stress zal de serotonine-productie afnemen. Tijdens TM neemt de serotonine-productie in de hersenen spontaan toe.

posterA2-3-serotonin-04

Een te lage serotonine-productie is gerelateerd aan heel wat problemen, zoals depressies, verslavingen, migraines, insomnia, Alzheimer, woede-uitbarstingen, eetstoornissen enz. Men kan proberen op kunstmatige wijze – via medicijnen – de serotoninegehaltes te manipuleren, maar dit blijkt lang niet altijd effectief te zijn en heeft vaak vele neveneffecten. Door te transcenderen, gebeurt het volledig spontaan. Van de meer dan 350 wetenschappelijke publicaties die de effecten van TM onderzochten, vond men nergens ook maar één negatief neveneffect.

Transcenderen = ons eigen helend vermogen activeren

Als iemand honger heeft, kunnen we hem een vis geven. Of we kunnen hem leren vissen. Stress accumuleert zich doorheen ons leven en verstoort het normale functioneren van ons zenuwstelsel. Op den duur uiten deze verstoringen zich in allerlei gezondheidsproblemen. Transcenderen geeft het lichaam de mogelijkheid om zelfs de diepste spanningen te verwijderen, en dus de oorzaak van de meeste gezondheidsproblemen te verwijderen. Wij zijn veel krachtiger om onszelf te genezen dan we geloven.

Dit blijkt uit een grootschalige studie die gezondheidsstatistieken van 2000 TM-beoefenaars vergeleken tegenover de norm, over een periode van vijf jaar. Bij de TM-groep waren er tot 70% minder ziekenhuisopnames, vooral bij de oudere bevolking. Bij specifieke gezondheidsproblemen waren er 87% minder opnames voor hart- en vaatziektes en 60% minder opnames voor kanker (Ref. Psychosomatic Medicine 49: 493–507, 1987).

Screen Shot 2014-04-04 at 17.34.30

Honderden studies (inclusief meer dan 25 miljoen USD aan TM-onderzoeken in samenwerking met de National Institutes of Health – het grootste gezondheidsonderzoeksinstituut ter wereld) bevestigden de effecten van TM-beoefening op onze gezondheid.  (Ref.http://doctorsontm.org/national-institutes-of-health)

De oplossing voor onze gezondheidscrisis…Heeft u 2 minuten tijd om het hele systeem te veranderen?

40 jaar onderzoek, 350 wetenschappelijke publicaties en 5000 pagina’s aan onderzoeksdocumenten die uitsluitend positieve effecten bevestigen: de Transcendente Meditatie-techniek is de meest effectieve methode van preventieve gezondheidszorg die ooit onderzocht werd. Waarom wordt de kost van de TM-cursus dan nog steeds niet terugbetaald door onze ziekenfondsen? Onwetendheid van onze politici? Lobbywerk van een industrie die veel geld te verliezen heeft wanneer mensen effectief leren zichzelf te genezen? Wie zal het zeggen?

Onlangs werd er een petitie opgestart om natuurlijke en alternatieve geneeswijzen (waaronder TM) een eerlijke kans te geven. Deze petitie stond na één week tijd al in de top 5 van meest succesvolle Vlaamse petities van 2015. Help ons mee dit momentum gaande te houden door mee deze petitie te ondertekenen, en hem door te sturen. (klik op de Facebook oproep hieronder).

Screen Shot 2015-04-09 at 17.44.39 1

Deel deze oproep met anderen via Facebook.

Transcenderen doet nog veel meer

De ervaring van volledige innerlijke stilte verbetert niet alleen onze gezondheid en ons welzijn, maar het heeft blijkbaar ook een uitzonderlijk effect op ons zelfvertrouwen (zie jezelf zijn) en onze hersenontwikkeling, wat dan weer een effect heeft op onze intelligentie, onze creativiteit, ons concentratievermogen, op ADHD, enz. U kan hier meer info over vinden op deze website.

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren.
De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bij te wonen. Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM-techniek juist werkt en wat u ervan kan verwachten. U krijgt alle informatie en antwoorden op al uw vragen, om daarna te kunnen beslissen of u de techniek wenst te leren.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 17. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map