GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 23. jul 2024 om 19:30, di, 6. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Een aangename en gemakkelijke manier om de cholesterol te verlagen

Verminder de stress, en een hoge cholesterol daalt van zelf.

“Geen enkele ander ‘stressmanagementtechniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data over TM die de bewering van stressvermindering ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat je hieronder zal lezen klinkt misschien te mooi om waar te zijn…

Een eenvoudige, aangename techniek die een groter effect heeft dan de meeste medicijnen. En dit zonder één enkel neveneffect! Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar de voordelen van Transcendente Meditatie voor de gezondheid – waaronder hoge cholesterol – worden bevestigd door honderden studies aan 250 universiteiten en onderzoeksinstellingen overal ter wereld, waaronder:

university-logos-EU

Dit is hoe het werkt: Diepe rust verwijdert diepe stress

Zes miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatiemethode ter wereld is, omdat het een veel diepere rusttoestand teweeg brengt dan eender welke andere vorm van relaxatie.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat als de geest transcendeert, het lichaam in een toestand van diepe rust komt – veel dieper dan zelfs bij de diepste slaap – en dat gebeurt ook nog eens veel vlugger (Ref. Scientific American 226:84-90 1972). De rusttoestand in deze grafiek is vanuit een zittende houding en geeft op zichzelf niet aan dat ze dieper zou zijn dan tijdens slaap. Niettemin is dit de gemiddelde rusttoestand gedurende het beoefenen van TM. Meer gedetailleerd onderzoek toont aan dat gedurende het transcenderen zelf de rust nog veel dieper gaat. Een meta-analyse van 30 studies die de diepe rust tijdens TM behandelt, is gepubliceerd in American Psychologist, 1987, 42: 879-881.

Deze diepe rust geeft aan het lichaam de kans om zelfs de diepste traumatische stressen effectief te verwijderen, vaak in slechts enkele weken. In een studie over oorlogsveteranen met PTSD had de TM-groep zulke goede resultaten dat na drie maanden 70% van de veteranen waren genezen, terwijl er bij de controlegroep – die een standaard psychotherapiebehandeling kregen – geen enkele verbetering werd gezien (Ref. Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985). Verschillende andere studies bevestigen deze resultaten (Ref. Military Medicine 176 (6): 626-630, 2011 Ref.Journal of Traumatic Stress. 2013:1-14).

cnn no background Het effect van TM op traumatische stress was zo indrukwekkend dat het op CNN kwam (zie CNN video) en het US leger ondersteunt TM nu.

Deze video toont voorbeelden van de kracht van TM om stress te verminderen, en waarom meer en meer wetenschappers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek nu ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Het onderzoek

“Het bijzondere aan Transcendente Meditatie is het heel grondige onderzoek dat aantoont dat deze techniek een impact heeft op dingen waarvan we dachten dat ze niet konden veranderen.”
Dr. Oz

Twee keer 20 min per dag TM blijkt een veel groter effect te hebben op een daling van cholesterol dan verandering in eetgewoonten of levenswijze.

De volkswijsheid zegt dat cholesterol afhankelijk is van onze eetgewoontes. Uit nieuw onderzoek blijkt echter dat stress een veel grotere rol speelt dan vroeger gedacht. Uiteraard heeft stress een direct gevolg op onze eetgewoontes, en speelt het zo een indirecte rol. Maar er blijkt ook een direct verband te zijn. Als het normale functioneren van het lichaam verstoort wordt door spanningen die zich gaan accumuleren, dan wordt de kans op een hoge cholesterol veel groter.

Anderzijds, als we door te transcenderen het helend vermogen van ons lichaam activeren, blijkt dit een veel ingrijpender effect te hebben dan wat we kunnen bereiken door alleen onze levenswijze te veranderen.

Wetenschappelijk onderzoek

H14-cholesterolTwee onafhankelijke studies hebben het effect van TM op cholesterol gemeten. Eén studie werd gedaan aan het Kaiser Permanente Medical Center, Oakland Californië; en één aan de University Medical School in Tel Aviv, Israël. In beide studies ging het totale cholesterolniveau na één jaar beoefening van de TM-techniek met 30 mg/dl naar beneden (p<.005 en p<.001). Bij controlegroepen was er geen significante vermindering. Van de proefpersonen in de TM-groep werd er geen verandering van levensstijl of eetgewoonten verwacht, enkel dat ze twee keer per dag 20 minuten de techniek beoefenen. De controlegroep kreeg een opleiding rond de noodzaak om hun eetgewoonten en levensstijl te veranderen (Ref. Journal of Human Stress 5(4): 24–27, Harefuah, the Journal of the Israel Medical Association, 95(1): 1–2).

Dokters ondersteunen Transcendente Meditatie

Dr. Oz: Met medicijnen alleen kunnen we enkel maar hopen dat we de cholesterol met 30 mg kunnen verlagen.

In een toespraak over het effect van TM op risicofactoren voor hartziekten, zei Dr Mehmet Oz – de meest invloedrijke hartspecialist ter wereld – dat men met cholesterolverlagende medicijnen alleen maar kan hopen op een daling van 30 mg (zie Amerika’s beroemdste dokter ondersteund TM). En dan moet men alle neveneffecten van deze medicijnen er nog bijnemen. Bij de TM-groep daarentegen was de daling in cholesterol eigenlijk zelf een (positief) neveneffect van diepere verandering op alle gebieden van het leven – wat zich uiteraard ook uit in een betere algemene gezondheid en welzijn, betere ontwikkeling van ons hersenpotentieel, betere relaties enz.

Voor meer vragen over het effect van TM op cholesterol, ga naar: Dokters beantwoorden vragen: TM en cholesterol.

Getuigenis van een TM-beoefenaar

“Ik ben met TM begonnen om mijn stress onder controle te houden, helemaal niet met de bedoeling om mijn cholesterol te verlagen. Niettemin bleek na anderhalve maand TM mijn LDL cholesterol spontaan gedaald te zijn van 175 tot 159, en de totale waarde van 230 naar 214.

Mijn dokter was zeer onder de indruk en vroeg of ik iets veranderd had rond eetgewoonten, of meer sport of zo, maar dat was niet het geval. Alleen TM.”
Christophe Sempels, Vlaams Brabant, 36 jaar 

Er is geen garantie wat betreft de resultaten, ze kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik heb het mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

In tegenstelling tot andere meditatietechnieken – die vaak een of andere vorm van concentratie vereisen of vormen van geestelijke controle – is Transcendente Meditatie een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Het is zo gemakkelijk te leren dat zelfs mensen die denken dat ze nooit in staat zullen zijn om te mediteren het met succes kunnen beoefenen. Het is bovendien zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten waarin TM wordt beoefend, vaak de momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan hebben, kan je je inschrijven voor de gratis informatielezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertificeerd TM-leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Deze gratis infolezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie sessie en vier opvolg-sessies van telkens ongeveer twee uur om de techniek te leren (396€) plus een opvolg-programma gedurende de volgende zes maanden om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatiecursus (100€/maand, exclusief de hotelkosten voor het weekend).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map