GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 6. aug 2024 om 19:30, di, 20. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Een aangename en gemakkelijke manier om de fibromyalgie te verlagen

Verminder de stress, en het aantal fibromyalgie-gevallen daalt van zelf.

“Geen enkele ander ‘stressmanagementtechniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data over TM die de bewering van stressvermindering ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat je hieronder zal lezen klinkt misschien te mooi om waar te zijn…

Een eenvoudige, aangename techniek die een groter effect heeft dan de meeste medicijnen. En dit zonder één enkel neveneffect! Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar de voordelen van Transcendente Meditatie voor de gezondheid – waaronder fibromyalgie – worden bevestigd door honderden studies aan 250 universiteiten en onderzoeksinstellingen overal ter wereld, waaronder:

university-logos-EU

Dit is hoe het werkt: diepe rust verwijdert diepe stress

Zes miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatiemethode ter wereld is, omdat het een veel diepere rusttoestand teweeg brengt dan eender welke andere vorm van relaxatie.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat als de geest transcendeert, het lichaam in een toestand van diepe rust komt – veel dieper dan zelfs bij de diepste slaap – en dat gebeurt ook nog eens veel vlugger (Ref. Scientific American 226:84-90 1972). De rusttoestand in deze grafiek is vanuit een zittende houding en geeft op zichzelf niet aan dat ze dieper zou zijn dan tijdens slaap. Niettemin is dit de gemiddelde rusttoestand gedurende het beoefenen van TM. Meer gedetailleerd onderzoek toont aan dat gedurende het transcenderen zelf de rust nog veel dieper gaat. Een meta-analyse van 30 studies die de diepe rust tijdens TM behandelt, is gepubliceerd in American Psychologist, 1987, 42: 879-881.

Deze diepe rust geeft aan het lichaam de kans om zelfs de diepste traumatische stressen effectief te verwijderen, vaak in slechts enkele weken. In een studie over oorlogsveteranen met PTSD had de TM-groep zulke goede resultaten dat na drie maanden 70% van de veteranen waren genezen, terwijl er bij de controlegroep – die een standaard psychotherapiebehandeling kregen – geen enkele verbetering werd gezien (Ref. Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985). Verschillende andere studies bevestigen deze resultaten (Ref. Military Medicine 176 (6): 626-630, 2011 Ref.Journal of Traumatic Stress. 2013:1-14).

cnn no background Het effect van TM op traumatische stress was zo indrukwekkend dat het op CNN kwam (zie CNN video) en het US leger ondersteunt TM nu.

Deze video toont voorbeelden van de kracht van TM om stress te verminderen, en waarom meer en meer wetenschappers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek nu ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Daling van de fibromyalgie: het onderzoek

“Het bijzondere aan Transcendente Meditatie is het heel grondige onderzoek dat aantoont dat deze techniek een impact heeft op dingen waarvan we dachten dat ze niet konden veranderen.”
Dr. Oz

Onderzoek: 92 tot 97% genezing van fibromyalgie bij TM-patiënten

Het uitzonderlijke effect van TM-beoefening op fibromyalgie werd ondermeer bevestigd door een pilootstudie in Noorwegen die recent gepubliceerd werd in het internationale vaktijdschrift Clinical Rheumatology.

31 Vrouwen met ernstige fybromyalgie-symptomen kregen een Maharishi Ayurveda Pancha Karma lichamelijke zuiveringsbehandeling gedurende negen dagen, alsook verschillende kruidenpreparaten over een langere termijn. Een aantal patiënten leerden bovendien de Transcendente Meditatie (TM) techniek. De patiënten werden drie keer getest: een keer voor de behandeling, na zes maanden en na twee jaar om zo de lange-termijneffecten van de behandeling te kunnen onderzoeken.

Hieruit bleek dat de groep die alleen de zuiveringsbehandeling kreeg, een significante lange-termijnvermindering had (26% tot 44% vermindering) op zes van zeven fibromyalgiesymptomen, namelijk: werkonbekwaamheid, pijn, vermoeidheid, ochtendmoeheid, stijfheid en angststoornissen. Op een zevende symptoom, depressie, had de groep een significante verbetering (33% verbetering, p<.06). De grootste verandering gebeurde binnen de zes maanden, maar de daling bleef stabiel over de volgende twee jaren.

De patiënten die bovendien ook de Transcendente Meditatietechniek geleerd hadden, deden het nog veel beter. Na twee jaren waren er zo goed als geen enkele symptomen meer (-92% tot -97% volgens het onderzoek). Hoewel dit een kleinschalige piloot-studie was en het effect van de Transcendente Meditatie-techniek op zich niet getest werd, onafhankelijk van de reinigingskuur en de kruidenpreparaten, is het grote verschil tussen de TM-groep en de niet-TM-groep een duidelijke aanwijzing dat Transcendente Meditatie op zich een sterk genezend effect teweegbrengt op fybromyalgie. Wellicht is het aangeraden om zowel de TM-techniek te leren als de reinigingskuur te volgen, maar indien dit niet praktisch is, blijkt dat de TM-techniek de meest kosteffectieve oplossing is (lagere kost, groter effect) (Ref. Clinical Rheumatology 27 jan 2012; Lees er meer over (engels)).

Hoewel de studie de effecten na twee jaar bevestigde, wil dit absoluut niet zeggen dat het twee jaar duurt vooraleer men een effect heeft. Ervaring in België met fibromyalgiepatiënten die TM leren toont dat er na vier tot zes weken reeds een significante verbetering plaatsvindt.

Getuigenissen van fibromyalgiepatiënt

Anja Wrydryck: “TM, mijn wonder. Mijn fybropijnen zijn gevoelig verminderd en mijn CVS is als bij wonder verdwenen.”

AnjaReeds jaren sleurde ik een overvolle bagage met me mee, wat zeker zijn tol heeft geëist.

In 1995 werd bij mij fybromyalgie vastgesteld (verdict: “het is ongeneeslijk”) en sinds enkele jaren had ik ook te kampen met CVS.

Ik ben niet iemand die bij de pakken blijft zitten, en door wat te surfen op het internet, kwam ik op een keer terecht op de site van TM.

Daar vernam ik dat TM fybromyalgie kon genezen, en het was ook nog eens wetenschappelijk bewezen. Ik heb geen moment geaarzeld om mij in te schrijven voor deze cursus.

Op 20 oktober 2012 ben ik gestart met de TM-cursus. En eerlijk, na twee weken wilde ik het opgeven omdat ik tijdens de eerste twee weken verschrikkelijke pijnen had doorstaan, elk fybro-punt kwam naar boven, en ik voelde me een echt wrak.

Maar ik heb doorgezet, en daar wordt ik nu voor beloond. Mijn fybro-pijnen zijn gevoelig verminderd en mijn CVS is als bij wonder verdwenen.

Ik volg sinds september een bediendenopleiding – dat is hele dagen in een klas – en in het begin kon ik mij in de namiddag amper wakker houden.

Dankzij TM heb ik geen moeite meer om deze opleiding vol te houden, want mijn CVS is verdwenen, mijn concentratie is erop vooruit gegaan, ik voel mij de hele dag fit en mijn collega’s zeggen dagelijks dat ik er goed uitzie en dat ik iets positiefs uitstraal.

En dat is toch geweldig hé.

Ik ben enorm blij dat ik dit wonder(TM) heb leren kennen. Er is op één maand zoveel goeds gebeurd in mijn lichaam en geest, teveel om in één brief te zetten. Ik ben er metaal sterker van geworden, en voel mij onbeschrijflijk goed.

TM is een wonder dat ik één ieder van ons van harte gun.

Voor vragen mag je mij contacteren op anja.wydryck@telenet.be

Er is geen garantie wat betreft de resultaten, ze kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik heb het mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz.

In tegenstelling tot andere meditatietechnieken – die vaak een of andere vorm van concentratie vereisen of vormen van geestelijke controle – is Transcendente Meditatie een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Het is zo gemakkelijk te leren dat zelfs mensen die denken dat ze nooit in staat zullen zijn om te mediteren het met succes kunnen beoefenen. Het is bovendien zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten waarin TM wordt beoefend, vaak de momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan hebben, kan je je inschrijven voor de gratis informatielezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertificeerd TM-leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Deze gratis infolezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie sessie en vier opvolg-sessies van telkens ongeveer twee uur om de techniek te leren (396€) plus een opvolg-programma gedurende de volgende zes maanden om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatiecursus (100€/maand, exclusief de hotelkosten voor het weekend).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 17. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map