GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Geluk: iedereen heeft een oneindige bron in zichzelf

GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Beperkt aantal plaatsen


Stress is de grootste vijand van geluk. De Transcendente Meditatietechniek is de meest beoefende en meest onderzochte stress-managementmethode ter wereld, en het blijkt een rechtstreekse invloed op onze gelukshormonen te hebben.

Uit ervaringen van zes miljoen TM-beoefenaars en op basis van 40 jaar onderzoek aan 250 verschillende universiteiten, blijkt TM tevens de meest succesvolle techniek ooit te zijn tegen zowel stress, angst, depressie, insomnia, verslavingen, burn-outs, ADHD, hoge bloeddruk, cholesterol, diabetes, fibromyalgie enz. Bovendien krijgen we er meer zelfvertrouwen mee en ontwikkelt het ons intellectueel en creatief potentieel. Hieronder leggen we in iets meer detail uit hoe de TM-techniek werkt, en hoe we kunnen leren om onszelf gelukkig te maken.

Transcenderen…veel meer dan relaxatie

girl meditating

Meditatie wordt meer en meer overwogen om stress onder controle te houden, maar de echte ervaring van transcenderen doet veel meer. Transcenderen wordt door de oudste geschriften ter wereld beschreven als de hoogste menselijke ervaring, een ervaring die eigenlijk essentieel is voor onze volledige ontwikkeling. Vandaag kan men dit wetenschappelijk bevestigen, door objectief te meten wat er in het lichaam en de hersenen gebeurt tijdens een Transcendente Meditatie beoefening:

  1. een uitzonderlijk diepe toestand van rust, zelfs veel dieper dan slaap.
  2. een diep innerlijk gevoel van geluk, objectief meetbaar via stijging van gelukshormonen
  3. Transcenderen = diep innerlijk geluk en vrede
  4. Activeren van een krachtig helend vermogen van ons eigen lichaam

Transcenderen = Diepe rust

Transcenderen is een toestand waar de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig natuurlijk en spontaan bereikt wordt via TM, zonder dat men moet “proberen” om deze toestand te bereiken. Deze toestand gaat tevens samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Dit kan eenvoudig gemeten worden.

posterA2-2-deeprest-05

Op deze grafiek – een onderzoek aan Harvard University – zien we dat ons lichaam bij TM-beoefening bijna onmiddellijk in een toestand van ontspanning komt die veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die meestal pas na enkele uren slaap bereikt wordt (hier gemeten door een daling van zuurstofverbruik) [1],[2]. Meer dan 30 studies wereldwijd bevestigen die diepe rust tijdens TM.

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam activeert om zichzelf te genezen .

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is, een toestand waarbij ons lichaam op een natuurlijke wijze spanningen gaat ont-spannen. Het lichaam kan zelfs onze diepste spanningen – traumatische stress – op een volledig natuurlijke wijze terug verwijderen, op voorwaarde dat deze toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

cnn story

Uit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irakese oorlogsveteranen na slechts acht weken TM-beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatische Stress (PTSS) hadden, een resultaat dat nooit eerder was gezien [3]

Dit was echter gewoon de bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam-oorlogsveteranen.

posterA2-5-mentalhealth-02

Na drie maanden TM-beoefening was er bij deze veteranen een significante verbetering van zowel PTSS, angst, depressie als insomnia (slapeloosheid), en had 70% van de patiënten geen verdere behandeling meer nodig! Bij een controlegroep die de standaard psychotherapiebehandeling kreeg, was er daarentegen geen enkele verbetering merkbaar. [4]

PTSS-mensen zijn mensen met problemen die veel dieper zitten dan die van ons. Therapie kan er gewoon niet aan. Als TM hen soelaas biedt waar tot nu toe geen enkele andere methode soelaas bood, kunnen we ons wellicht inbeelden dat het iedereen kan helpen om stress te verminderen.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig TM wel is bij diegenen die met zware stress te maken hebben, en waarom dus steeds meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

scroll-banner-nl

Op zoek naar geluk

De oude teksten beschreven de ervaring van transcenderen als terugkomen naar een innerlijke bron van oneindige gelukzaligheid. Dit is waarom de geest spontaan zal transcenderen, zonder dat wij zelf er ook maar enige moeite voor moeten doen. De geest gaat namelijk juist op zoek naar deze ervaring.

Vandaag kan men deze toestand objectief meten, met name door de productie van serotonine – ons “gelukshormoon” – te meten. Onder stress neemt de serotonineproductie af. Tijdens TM echter neemt de serotonineproductie in de hersenen spontaan toe.

posterA2-3-serotonin-04

Een te lage serotonineproductie is gerelateerd aan heel wat problemen zoals depressies, verslavingen, migraines, insomnia (slapeloosheid), Alzheimer, woede-uitbarstingen, eetstoornissen enz. Men kan proberen op kunstmatige wijze – dwz via medicijnen – de serotoninegehaltes te manipuleren, maar dit blijkt lang niet altijd effectief te zijn. En het heeft vaak vele neveneffecten. Door te transcenderen, gebeurt dit herstel echter volledig spontaan. Van de meer dan 350 wetenschappelijke publicaties die de effecten van TM onderzochten, vond er geen enkele ook maar één negatief neveneffect.

Transcenderen = ons eigen helend vermogen activeren

Een toename van gelukshormonen is eigenlijk alleen maar een neveneffect van een nog diepere verandering, een verandering waarbij ons hele lichaam zichzelf terug gaat normaliseren.

Als iemand honger heeft, kunnen we hem een vis geven. Of we kunnen hem leren vissen. Stress accumuleert zich doorheen ons ganse leven en zo verstoort het het normale functioneren van ons zenuwstelsel. Op den duur uiten deze verstoringen zich in allerlei gezondheidsproblemen. Transcenderen geeft het lichaam de mogelijkheid om zelfs onze diepste spanningen te verwijderen, en zodoende de oorzaak van de meeste gezondheidsproblemen te verwijderen. Wij zijn veel krachtiger om onszelf te genezen dan we geloven.

Dit blijkt uit een grootschalige studie waarbij men de gezondheidsstatistieken van 2000 TM-beoefenaars vergeleek tegenover de norm, en dit over een periode van vijf jaar. Bij de TM-groep waren er tot 70% minder ziekenhuisopnames, vooral bij de oudere bevolking. Bij specifieke gezondheidsproblemen waren er zelfs 87% minder (!) opnames voor hart- en vaatziektes en 60% minder voor kanker (Ref. Psychosomatic Medicine 49: 493–507, 1987).

Screen Shot 2014-04-04 at 17.34.30Honderden studies – inclusief +25 miljoen USD aan TM-onderzoeken in samenwerking met de National Institutes of Health) bevestigen de effecten van TM-beoefening op onze gezondheid. (Ref. http://doctorsontm.org/national-institutes-of-health)

De oplossing voor onze gezondheidscrisis… Heeft u twee minuten tijd om het hele systeem te veranderen?

40 jaar onderzoek, 350 wetenschappelijke publicaties en 5000 pagina’s onderzoeksdocumenten die uitsluitend positieve effecten bevestigen: TM is de meest onderzochte, en wellicht meest effectieve methode van preventieve gezondheidszorg ooit. Waarom wordt de kost van de TM-cursus dan nog steeds niet terugbetaald door onze ziekenfondsen?

Onlangs werd er een petitie opgestart om natuurlijke en alternatieve geneeswijzen (waaronder TM) een eerlijke kans te geven. Deze petitie stond na één week tijd al in de top 5 van meest succesvolle Vlaamse petities van 2015. Help ons mee dit momentum gaande te houden door mee deze petitie te ondertekenen, en hem door te sturen. (klik op de Facebook oproep hieronder).

Screen Shot 2015-04-09 at 17.44.39 1

Deel deze oproep met anderen via Facebook.

Transcenderen doet nog veel meer

De ervaring van volledige innerlijke stilte verbetert niet alleen onze gezondheid en ons welzijn, maar het heeft blijkbaar ook een uitzonderlijk effect op ons zelfvertrouwen (zie jezelf zijn) en onze hersenontwikkeling. Wat dan weer een effect heeft op onze intelligentie en onze creativiteit, ons concentratievermogen, ADHD, enz. U kan hier meer info over vinden op deze website.

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bij te wonen. Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM techniek juist werkt en wat u ervan kan verwachten. U krijgt alle informatie en antwoorden op al uw vragen, om daarna te kunnen beslissen of u de techniek wenst te leren.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map