GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 5. mrt 2024 om 19:30, di, 19. mrt 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Een aangename en gemakkelijke manier om insomnia (slapeloosheid) tegen te gaan

Verminder de stress, en insomnia (slapeloosheid) komt minder voor.

“Geen enkele ander ‘stressmanagementtechniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data over TM die de bewering van stressvermindering ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat je hieronder zal lezen klinkt misschien te mooi om waar te zijn…

Een eenvoudige, aangename techniek die een groter effect heeft dan de meeste medicijnen. En dit zonder één enkel neveneffect! Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar de voordelen van Transcendente Meditatie voor de gezondheid – waaronder insomnia – worden bevestigd door honderden studies aan 250 universiteiten en onderzoeksinstellingen overal ter wereld, waaronder:

university-logos-EU

Dit is hoe het werkt: diepe rust verwijdert diepe stress

Zes miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatiemethode ter wereld is, omdat het een veel diepere rusttoestand teweeg brengt dan eender welke andere vorm van relaxatie.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat als de geest transcendeert, het lichaam in een toestand van diepe rust komt – veel dieper dan zelfs bij de diepste slaap – en dat gebeurt ook nog eens veel vlugger (Ref. Scientific American 226:84-90 1972). De rusttoestand in deze grafiek is vanuit een zittende houding en geeft op zichzelf niet aan dat ze dieper zou zijn dan tijdens slaap. Niettemin is dit de gemiddelde rusttoestand gedurende het beoefenen van TM. Meer gedetailleerd onderzoek toont aan dat gedurende het transcenderen zelf de rust nog veel dieper gaat. Een meta-analyse van 30 studies die de diepe rust tijdens TM behandelt, is gepubliceerd in American Psychologist, 1987, 42: 879-881.


Deze diepe rust geeft aan het lichaam de kans te baat neemt dankzij TM om zelfs de diepste traumatische stressen effectief te verwijderen, vaak in slechts enkele weken. In een studie over oorlogsveteranen met PTSD had de TM-groep zulke goede resultaten dat na drie maanden 70% van de veteranen waren genezen, terwijl er bij de controlegroep – die een standaard psychotherapiebehandeling kregen – geen enkele verbetering werd gezien (Ref. Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985). Verschillende andere studies bevestigen deze resultaten (Ref. Military Medicine 176 (6): 626-630, 2011 Ref.Journal of Traumatic Stress. 2013:1-14).

cnn no background Het effect van TM op traumatische stress was zo indrukwekkend dat het op CNN kwam (zie CNN video) en het US leger ondersteunt TM nu.

Deze video toont voorbeelden van de kracht van TM om stress te verminderen, en waarom meer en meer wetenschappers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek nu ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Het onderzoek

“Het bijzondere aan Transcendente Meditatie is het heel grondige onderzoek dat aantoont dat deze techniek een impact heeft op dingen waarvan we dachten dat ze niet konden veranderen.”
Dr. Oz

Het eerste wat beginnende TM-beoefenaars meestal merken is dat ze beter slapen.

sleepingHet eerste effect wat mensen meestal merken als ze TM leren, is dat ze beter slapen. Het is algemeen bekend dat slaapproblemen gerelateerd zijn aan stress, en vandaag kan men dit ook meer en meer wetenschappelijk verklaren, door ondermeer de relatie tussen een te laag serotoninegehalte en insomnia (slapeloosheid).

 

Wetenschappelijk onderzoek

Het allereerste onderzoek rond het effect van Transcendente Meditatie op insomnia was een kleine pilootstudie aan de universiteit van Alberta in Canada. Een groep van chronische insomniapatiënten werd gevraagd om de gemiddelde tijd die nodig was om in slaap te vallen te registreren, gedurende 30 dagen voor ze TM leerden en de 30, 60 en 90 dagen erna. De gemiddelde tijd daalde van 75,6 minuten naar rond de 15 minuten, en bleef stabiel op die tijd (p<.001). Uit een vervolgstudie bleek dat op langere termijn, na één jaar, de tijd om in slaap te vallen stabiel bleef rond de 15 minuten (Ref. Scientific Research on TM, Collected Papers vol 1: 41 pp 296-298).

Grootschalige studie in Japan

B17-Improved-sleep-ind-wkrsEen grootschalige studie – uitgevoerd door het Japanse National Institute of Industrial Health – stelde vast dat 427 Sumitomo Heavy Industries arbeiders die Transcendente Meditatie leerden na drie maanden ‘s avonds gemakkelijker in slaap vielen dan de controlegroep van 308 arbeiders van dezelfde werkplek (p<.01) (Ref. Japanese Journal of Public Health 37 (10 Suppl.): 729).

Transcenderen doet nog veel meer

De ervaring van volledige innerlijke stilte verbetert niet alleen onze gezondheid en ons welzijn, maar het heeft blijkbaar ook een uitzonderlijk effect op ons zelfvertrouwen (zie jezelf zijn) en onze hersenontwikkeling. Wat dan weer een effect heeft op onze intelligentie, onze creativiteit, ons concentratievermogen, ADHD, enz. U kan hier meer info over vinden op deze website.

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik heb het mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

 

In tegenstelling tot andere meditatietechnieken – die vaak een of andere vorm van concentratie vereisen of vormen van geestelijke controle – is Transcendente Meditatie een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Het is zo gemakkelijk te leren dat zelfs mensen die denken dat ze nooit in staat zullen zijn om te mediteren het met succes kunnen beoefenen. Het is bovendien zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten waarin TM wordt beoefend, vaak de momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan hebben, kan je je inschrijven voor de gratis informatielezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertificeerd TM-leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Deze gratis infolezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie sessie en vier opvolg-sessies van telkens ongeveer twee uur om de techniek te leren (396€) plus een opvolg-programma gedurende de volgende zes maanden om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatiecursus (100€/maand, exclusief de hotelkosten voor het weekend).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 5. mrt 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 19. mrt 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 19. mrt 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 9. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map