GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 23. jul 2024 om 19:30, di, 6. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Een aangename en gemakkelijke manier om de Post Traumatische Stress Stoornissen te verlagen

Verminder de stress, en een hoge Post Traumatische Stress Stoornissen daalt van zelf.

“Geen enkele ander ‘stress management techniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data over TM die de bewering van stress vermindering ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat je hieronder zal lezen klinkt misschien te mooi om waar te zijn…

Een eenvoudige, aangename techniek die een groter effect heeft dan de meeste medicijnen, en zonder één enkel neveneffect, klinkt te mooi om waar te zijn, maar de voordelen van Transcendente Meditatie voor de gezondheid, waaronder hoge Post Traumatische Stress Stoornissen, worden bevestigd door honderden studies aan  250 universiteiten en onderzoeksinstellingen overal ter wereld, waaronder:

university-logos-EU

Dit is hoe het werkt: Diepe rust verwijdert diepe stress

6 miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatie methode ter wereld is, omdat het een veel diepere rusttoestand teweeg brengt dan eender welke andere vorm van relaxatie.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat als de geest transcendeert, het lichaam in een toestand van diepe rust komt, veel dieper dan zelfs de diepste slaap, en dat gebeurt ook veel vlugger. Ref.Scientific American 226:84-90 1972. De rusttoestand in deze grafiek is vanuit een zittende houding en geeft op zichzelf niet aan dat ze dieper zou zijn dan tijdens slaap. Niettemin is dit de gemiddelde rusttoestand gedurende de TM beoefening. Meer gedetailleerd onderzoek heeft aangetoond dat gedurende het transcenderen zelf de rust nog veel dieper gaat. Een meta-analyse van 30 studies die de diepe rust tijdens TM behandelt is gepubliceerd in American Psychologist, 1987, 42: 879-881.

Deze diepe rust geeft aan het lichaam de kans om zelfs de diepste traumatische stressen effectief te verwijderen, vaak in slechts enkele weken.  In een studie over oorlogsveteranen met PTSD had de TM groep zulke goede resultaten dat na 3 maanden 70% van de veteranen waren genezen, terwijl er bij de controlegroep die een standaard psychotherapie kregen geen enkele verbetering werd gezien. Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985. Verschillende andere studies hebben deze resultaten bevestigd. Ref.Military Medicine 176 (6): 626-630, 2011 Ref.Journal of Traumatic Stress. 2013:1-14

cnn no background Het effect van TM op traumatische stress was zo indrukwekkend dat het op CNN kwam (zie CNN video) en het US leger ondersteunt TM nu.

Deze video toont voorbeelden van de kracht van TM om stress te verminderen, en waarom meer en meer wetenschappers, beroemdheden en regeringen de TM techniek nu ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Post Traumatische Stress Stoornissen smelten weg als sneeuw voor de zon

50% minder PTSS symptomen na acht weken TM beoefening…een nog nooit gezien resultaat

Transcenderen activeert het eigen helend vermogen van ons lichaam, (zie waarom is TM zo effectief tegen stress?) en dit heeft een effect op zeer veel gebieden in het leven, maar het meest spectaculaire effect zien we bij diegenen waar de problemen het diepste zitten. PTSS is normaal gezien zeer moeilijk te behandelen, omdat de problemen te diep zitten, buiten het bereik van de meeste therapeutische methodes, maar enkele weken TM beoefening en de problemen verdwijnen gewoon vanzelf, volledig spontaan.

Wetenschappelijk onderzoek

1. Transcendente Meditatie vergeleken met psychotherapie

Een onderzoek aan de University of Colorado Medical Center, in Denver, USA, vergeleek de effectiviteit van Transcendente Meditatie met de gangbare psychotherapie bij Vietnam oorlogsveteranen die voor traumatische stress behandeld werden. Er werden verschillende probleemgebieden bekeken, waaronder PTSS (PTSD), depressie, insomnia, angst, emotionele gevoelloosheid, familiale problemen en alcohol gebruik.

posterA2-2-deeprest-05

Na 3 maanden was er een zeer significante verbetering bij de TM groep op alle gebieden die onderzocht waren. (Post Traumatic Stress Disorder p<.001, depressie p<.001, Angst p<.001, emontionele gevoelloosheid p<.005, alcohol gebruik p<.01, insomnia p<.001, en familiale problemen p<.01, wat betekent een p-waarde?). De verbetering was zo groot dat na 3 maanden 70% van de patiënten geen verdere behandeling meer nodig had en naar huis mocht. Bij de psychotherapie groep werd er op geen enkel gebied een significante verbetering opgemerkt. (click op grafiek om te vergroten).

2. Recent onderzoek met Iraq oorlogsveteranen

Een recent onderzoek toonde gelijkaardige resultaten. Toen een groep oorlogsveteranen met zware PTSD deelnamen aan een experiment rond Transcendente Meditatie, hadden ze na slechts 8 weken maar liefst 50% minder PTSS symptomen, alsook een significante afname van depressies en toename in de quality of life index.Ref.Military Medicine (juni 2011) Dit waren resultaten die men nog nooit gezien had.

cnn story

Hoewel het een kleinschalige piloot studie was werd ze gepubliceerd in het vaktijdschrift Military Medicine (juni 2011) en werd het gerapporteerd door verschillende media. Ondermeer CNN deed er een rapportage over (bekijk de CNN video). Als gevolg van deze studies heeft Norwich University, de oudste militaire academie van de V.S. TM nu een standaard deel van de opleiding gemaakt.

Als men met de Transcendente Meditatie techniek patiënten met zware symptomen van traumatische stress kan genezen, zoals oorlogsveteranen, kunnen we er wellicht van uitgaan dat het effectief is om iedereen te helpen.

Hier is een video van één van de deelnemers aan het recent onderzoek. Het is een interview met de moeder van de soldaat, die beschrijft hoe TM haar zoon zijn leven gered heeft. (engels)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik heb het mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

In tegenstelling tot andere meditatie technieken, die vaak concentratie vereisen of vormen van geestelijke controle, is Transcendente Meditatie een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Het is zo gemakkelijk te leren dat zelfs mensen die denken dat ze nooit in staat zullen zijn om te mediteren het met succes kunnen beoefenen. Het is zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten waarin TM wordt beoefend vaak de momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan hebben kan je inschrijven voor de gratis informatie lezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertifieerd TM leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Deze gratis info lezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie sessie en 4 opvolgsessies van telkens ongeveer 2 uur om de techniek te leren (396€) plus een opvolgprogramma gedurende de volgende 6 maand om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatie cursus. (100€/maand, exclusief hotel kosten voor het weekend).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map