Rust: een basis voor succes

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Beroemdheden die Transcendente Meditatie beoefenen, merken op dat de techniek hen helpt ‘s nachts dieper te rusten en dieper te slapen.

“Voor mij is het de meest diepe rust. Het meest krachtige dutje dat je ooit zou kunnen krijgen.”
Katy Perry 
“Ik kampte met vreselijke slapeloosheid tot ik ongeveer een jaar geleden begon met TM. Na vier dagen beoefening van de TM techniek kon ik plotseling weer slapen.”
Lo Bosworth Actress/Author

GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Beperkt aantal plaatsen

Voel je je moe?


Je bent niet alleen! 45% van de bevolking wordt jaarlijks getroffen door slapeloosheid. 10-30% zelfs dagelijks. De meeste mensen kennen dan ook de korte-termijngevolgen van onvoldoende slaap:

 • moeite met concentreren
 • verminderd geheugen
 • verstrooidheid
 • verminderde reactietijd

Veel mensen zijn zich echter niet bewust van de mogelijke gevolgen op lange termijn, die veel ernstiger zijn:

 • zwaarlijvigheid
 • hartziekte
 • suikerziekte
 • angst
 • depressie
 • slecht functioneren van het immuunsysteem

Ons lichaam en onze geest hebben rust nodig om alle activiteit en stress die we gedurende de dag verzamelden te verwerken. Als we niet genoeg rust krijgen, raken ons lichaam en onze geest uit balans. Op lange termijn leidt dit tot gezondheidsproblemen.

Enkele van de belangrijkste oorzaken van slapeloosheid zijn stress, angst en depressie. Niet genoeg slapen, op zijn beurt, maakt stress, angst en depressie nog erger. Dit creëert dus een vicieuze cirkel die voor veel mensen moeilijk te doorbreken is.

Unieke diepe rust

Transcendente Meditatie (TM) is de meest beoefende (zes miljoen beoefenaars), de meest onderzochte (600 studies) en, volgens onderzoek, de meest ontspannende techniek ter wereld. De techniek brengt zeer snel diepe rust, die helpt het lichaam weer in een staat van evenwicht te brengen.

Deze grafiek, van het Harvard Medical School onderzoek, toont dit duidelijk: tijdens TM komt het lichaam bijna onmiddellijk in een diepe staat van rust, terwijl het vele uren duurt om diepe rust te vinden tijdens de slaap (diepte van rust is gemeten via verminderd zuurstofverbruik).Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970
Meer dan 30 onderzoeken wereldwijd bevestigen inmiddels de diepe rusttoestand tijdens TM-beoefening.Ref.American Psychologist, 1987, 42: 879-881.


“Het kalmeert me. Ik heb minder hoofdpijn en ik slaap beter.”
William Hague, Former British Foreign Secretary 
“In de loop van de tijd stapelt de stress van niet slapen zich op. Slaap lost enkel de vermoeidheid van de dag op. Transcendente Meditatie stelt je in staat opgestapelde stress weg te gooien.”
Dr. Sarina Grosswald 

De vicieuze cirkel doorbreken

Onderzoek toont aan dat de unieke ervaring van transcenderen die deze diepe rust creëert, ook stress, angst en depressie vermindert. Hierdoor kunnen we ‘s nachts beter slapen. Ons lichaam wint dus twee maal: extra diepe rust tijdens de meditatie en meer en betere slaap gedurende de nacht. Waardoor onze stress, angst en depressieve gevoelens verder verminderen. Dat is hoe TM de vicieuze cirkel van slapeloosheid effectief omzet in een virtueuze cirkel van steeds meer gezondheid en welzijn.

Dit zien we duidelijk in een onderzoek met oorlogsveteranen die lijden aan PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom): verminderde PTSS, angst, depressie, slapeloosheid, alcoholisme en verhoogde stressbestendigheid. Na slechts drie maanden TM-beoefening konden 70% van de oorlogsveteranen stoppen met therapie. De controlegroep die enkel de standaard psychotherapie volgde, vertoonde geen verbetering.Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985

Oorlogsveteranen kampen met veel diepere problemen dan de meeste mensen. Als TM hen kan helpen, terwijl andere benaderingen beperkt succes hebben of falen, is het duidelijk dat TM iedereen kan helpen.

“Nadat ik met TM startte, kalmeerden mijn hart en geest. Ik had mijn eerste volledige nacht slaap in 21 jaar. Nu heb ik nieuwe doelen in mijn leven. Ik stopte niet met glimlachen sinds mijn eerste meditatie.”
Carlos, Veteran of Operation Desert Storm and Liberation of Kuwait 
“Het verbazingwekkende van Transcendente Meditatie is het zeer gestaafde onderzoek dat aantoont dat de techniek dingen beïnvloedt waarvan we dachten dat ze niet veranderbaar waren.”
Dr. Oz

Gemakkelijk

TM is een heel eenvoudige, natuurlijke, moeiteloze meditatietechniek die geen concentratie of controle van de geest vereist. Hij wordt individueel aangeleerd door een goed opgeleide, gecertificeerde TM-leraar die je op een eenvoudige en natuurlijke manier, stap voor stap, door het proces kan leiden.

“Ik probeerde andere meditaties maar het lukte me niet. Ik concludeerde dat ik blijkbaar niet in staat was te mediteren… Toen ik TM leerde, was het het gemakkelijkste wat ik ooit deed… Mijn hele gezin leerde het.
Cameron Diaz 

Fundamenteel anders dan andere technieken

TM en de resultaten ervan zijn fundamenteel anders. De American Heart Association bestudeerde onlangs al het wetenschappelijk onderzoek en adviseert nu artsen formeel om TM te overwegen als officiële behandeling van hypertensie. Interessant is dat ze specifiek stelt dat enkel TM, en geen andere vorm van meditatie of ontspanning, is aan te bevelen.

“Geen enkele andere ‘stressmanagementtechniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data die TM heeft ter ondersteuning van zijn bewering stress te verminderen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Hoe kan ik het leren?

De Transcendente Meditatietechniek wordt individueel onderwezen door een professioneel geschoold leraar. Deze is in staat een persoon, op volledig natuurlijke wijze, door de ervaring van transcenderen te leiden.

De techniek wordt stap voor stap aangeleerd tijdens vier opeenvolgende dagen. Daarna volgt een gedetailleerd ondersteunings- en follow-up- programma van zes maanden om de juiste toepassing te garanderen.

De eerste stap is het volgen van een gratis infolezing.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

OUTSPOKEN++Eva+de+Roovere++support+act+Lennaert+Ma+110401EvadeRoovere_web“Vanaf moment één wist ik dat deel twee van mijn leven begonnen was”
Eva De Roovere, Zangeres

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan bieden kan je deelnemen aan een gratis infolezing. Deze lezingen zijn vaak snel volzet dus gelieve je plaats te reserveren via onderstaand formulier. Op deze lezing kan je:

 • Kennismaken met de TM leraar in jouw buurt
 • Alles leren over de voordelen van de TM Techniek
 • Alle vragen stellen die je mocht hebben
 • Een verdere TM cursus afspreken

Deze gratis infolezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

 

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map