Topprestaties en Transcendente Meditatie

In veel gebieden van het leven maken mensen gebruik van de Transcendente Meditatie techniek om uitzonderlijke prestaties te bereiken.

1. Duits topvoetbalteam past TM toe
2. Nobelprijswinnaar beoefent TM
3. Big Bang Theory verwijst naar TM
4. Elke Clijsters deelt haar ervaring met Transcendente Meditatie
5. Eva De Roovere schrijft over TM in haar nieuwe boek

1. Duits topvoetbalteam past TM toe

Het Duitse voetbalteam BVB Borussia Dortmund, momenteel 3e in de Nationale Bundesliga, heeft onlangs Transcendente Meditatie (TM) geleerd. Trainer Thomas Tuchel heeft besloten om samen te werken met Dr. Ulrich Bauhofer, een arts die al jarenlang gespecialiseerd is in de medische voordelen van TM. Naast de verbetering van de gezondheid, is ook wetenschappelijk aangetoond dat mensen beter met stress kunnen omgaan door TM. Dit helpt om beter te presteren op vele gebieden van het leven, waaronder sport.

2. Nobelprijswinnaar beoefent TM

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

President Santos van Colombia, die onlangs de Nobelprijs voor de Vrede ontving voor zijn inspanningen om de 52 jaar durende burgeroorlog in Colombia te beëindigen, vertelt over zijn ervaring met de Transcendente Meditatie Techniek:
“Ik beoefen Transcendente Meditatie en heb veel ervaring. Ik denk dat het niet alleen belangrijk is om geduld te hebben, maar ook om door te zetten. Als je het op de juiste wijze doet, dan zul je ook de resultaten zien.”

Colombia is ook de thuisbasis van de katholieke priester Father Gabriel Mejia, die Transcendente Meditatie gebruikt bij zijn werk om duizenden straatkinderen te helpen om van hun trauma’s uit het verleden af te komen en te groeien naar succes in hun leven. Klik op bovenstaande plaatje om een video over zijn werk te zien.

3. Big Bang Theory verwijst naar TM

In de beroemde tv-serie “The Big Bang Theory”, werd het luchtbeldiagram van Transcendente Meditatie op het whiteboard getoond. Het lijkt erop dat iemand van de show TM leuk vindt. 🙂

Het luchtbeldiagram legt uit dat de geest als een oceaan is, actief aan de oppervlakte en geleidelijk stiller als je naar de bodem gaat. Op dezelfde manier is onze bewust denkende geest zeer actief en onder die actieve laag bevindt zich een oceaan van minder actieve onderbewuste denkniveaus. Elke gedachte die we hebben komt vanuit de bron van ons denken, zuiver bewustzijn op de bodem van de oceaan en reist, net zoals een luchtbel zou doen, door de verschillende lagen van onze onderbewuste geest. Als het de bewust denkende geest bereikt, ervaren wij het als een gedachte. Stress of negatieve ervaringen uit het verleden die in ons onderbewuste zijn opgeslagen beïnvloeden onze gedachten als ze opkomen.

Transcendente Meditatie is een techniek die het mogelijk maakt dat de geest in de tegenovergestelde richting beweegt. Het begint bij de bewust denkende geest en door een zeer eenvoudige, natuurlijke, moeiteloze techniek, ervaart de geest steeds stillere niveaus van denken, totdat het het fijnste niveau van denken transcendeert (overschrijdt) en één wordt met de bron van het denken, zuiver bewustzijn. En door het proces kan de techniek tevens de diepe spanningen oplossen die aanwezig zijn in ons onderbewustzijn, op een heel natuurlijke en moeiteloze manier. Op deze manier kan de prachtige persoon die je diep van binnen bent gemakkelijker aan de oppervlakte van het leven komen, waar iedereen die je dierbaar is ervan kan genieten.

4. Elke Clijsters deelt haar ervaring met Transcendente Meditatie

Voormalig Belgische tennisspeelster Elke Clijsters deelt haar ervaring met Transcendente Meditatie:

“In 2015 ben ik samen met een vriendin aan TM begonnen en het helpt me te ontspannen en om dichter bij mezelf te komen. Ik ben dankbaar dat ik TM heb leren kennen.”

5. Eva De Roovere schrijft over TM in haar nieuwe boek

‘Ik is perfect’

Eva De Roovere schrijft een aantal brieven rond het thema perfectie. Haar boekje uitgegeven bij Lannoo is een mooi kerstcadeautje als je vrienden en familie over TM wil vertellen. Eva is heel openlijk over haar TM beoefening en wijdt er één van haar vele brieven aan, maar ook op andere plaatsen zijn er stille verwijzingen. De titel is een knipoog naar haar grote hit (Fantastig toch).

Je kunt dit boek online bestellen.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 30. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 14. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 28. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map