GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 23. jul 2024 om 19:30, di, 6. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Neem een douche voor de geest…was stress weg.

“Geen enkele andere ‘stress management techniek’ komt zelfs maar in de buurt in termen van de hoeveelheid harde data om de bewering van stressvermindering  te ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 23. jul 2024 om 19:30, di, 6. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Beperkt aantal plaatsen


Net zoals we lichamelijk vuil worden, en we ons regelmatig moeten wassen, zo is er ook geestelijke vervuiling: stress. Om deze vervuiling regelmatig weg te wassen is minstens even belangrijk.

backpackbricksStress is zoals een rugzak vol met stenen. Elke ervaring die we hebben laat een indruk die ergens in het lichaam wordt verzameld. Als de ervaring heel intens is kunnen we dat duidelijk voelen, bijvoorbeeld het gevoel van een knoop rond het hart als je met iemand ruzie hebt gehad. Als je te veel van deze stenen verzameld hebt, zal het gewicht van stress vroeg of laat het normale functioneren van het zenuwstelsel verstoren; met als resultaat gezondheidsproblemen, angsten, depressies, slaapproblemen, burnouts enz.

Gelukkig kunnen we deze stenen terug te verwijderen. We moeten er zelfs niets voor doen. Het lichaam doet dit automatisch, als het in rust is. Rust is onze douche voor de geest. Terwijl we ‘s nachts slapen zal het lichaam alle stenen verwijderen die we tijdens de dag hebben opgestapeld, zodat we de volgende dag opnieuw fris aan de slag kunnen…in theorie, tenminste.

Het probleem is: de rust gedurende de slaap is niet genoeg. Heb je ooit het gevoel gehad dat die knoop rond het hart na een goede nachtrust misschien wat minder intens was, maar dat hij niet helemaal weg was? De slaap was niet diep genoeg om hem te verwijderen. Dit zal wellicht een steen worden die je de rest van je leven zal moeten meedragen.

Transcendente Meditatie creëert een toestand van rust die dieper gaat dan slaap.

Zo blijkt uit onderzoek van Harvard Medical School. Tijdens TM beoefening komt het lichaam veel sneller in een diepe rust, die veelal ook veel dieper gaat dan tijdens de slaap (zie meer hieronder) Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970

Gedurende de laatste 40 jaar hebben meer dan 30 studies over de hele wereld deze diepe rust tijdens de TM beoefening bevestigd.Ref.American Psychologist, 1987, 42: 879-881.

Door deze rust is het lichaam in staat om zelfs de zwaarste stenen te verwijderen. Het werkt, zelfs bij diegenen die een zwaardere rugzak dan bijna eenderwie hebben.

Post Traumatische Stress Stoornissen (PTSS) bij oorlogsveteranen worden als ongeneesbaar bestempeld. Gedurende de laatste 15 jaar zijn er meer soldaten gestorven door zelfmoord dan tijdens de oorlog in Irak en Afghanistan. Ze zagen gewoon geen uitweg meer. Nochtans heeft een recente studie met oorlogsveteranen uit Irak een reductie van 50% laten zien in PTSS en depressie na slechts 8 weken TM beoefening.Ref.Military Medicine, juni 2011. De resultaten waren zo indrukwekkend dat CNN er een reportage rond heeft gemaakt op US Veteran’s Day. Bekijk de  CNN video en dat het Amerikaanse leger nu actief de TM Techniek ondersteunt. Ref.http://www.army.mil/article/139778/

In een eerdere studie met Vietnam oorlogsveteranen, was er bij de TM groep zo’n significante vermindering dat na slechts 3 maanden beoefening, 70% van de oorlogsveteranen geen verdere behandeling nodig hadden. Bij de controle groep, die standaard psychotherapie kreeg, werd geen enkel verbetering gezien. Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985

Deze studies tonen aan dat wij veel krachtiger zijn om onszelf te genezen dan we geloven. We moeten gewoon leren hoe we het helingsprocess kunnen activeren, leren hoe we de douche voor de geest kunnen aanzetten. Als zelfs oorlogsveteranen hun PTSS kunnen genezen – waar niets anders werkte – dan kan het wellicht iedereen helpen.

“Het bijzondere aan Transcendente Meditatie is het heel grondige onderzoek dat aantoont dat deze techniek dingen kan veranderen waarvan we dachten dat ze niet te veranderen waren”
Dr. Oz

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig dit kan zijn, en waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Meditatie zoals het zou moeten zijn: gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen, en effectief van de eerste keer

“Ik heb andere meditatietechnieken geprobeerd maar het lukte niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik blijkbaar gewoon niet in staat was om te mediteren…Toen ik TM leerde was het het gemakkelijkste dat ik ooit heb gedaan…Ik heb mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

Transcendente Meditatie is de meest beoefende (6 miljoen beoefenaars), de meest grondig onderzochte (600 studies), en, volgens dat onderzoek, de meest effectieve meditatie techniek ter wereld.

Omdat het gemakkelijk en aangenaam is.

Meestal denkt men bij “meditatie” aan één of andere manier om de geest te controleren, gewoonlijk door een vorm van concentratie (op een klank, de ademhaling of “in het nu zijn”), met als doel wat relaxatie. Concentratie vraagt echter heel wat discipline en is meestal niet echt aangenaam. Het voelt onnatuurlijk aan voor de geest. Voor veel mensen is dit eigenlijk allesbehalve ontspannend.

De Transcendente Meditatie techniek werd 60 jaar geleden herontdekt toen een jonge Indische wetenschapper, Maharishi Mahesh Yogi, tot het inzicht kwam dat ware meditatie helemaal niets te maken heeft met het controleren van de geest. Hij ontwikkelde een manier om mensen te leren hoe ze op een volledig moeiteloze wijze een proces konden activeren waarbij de geest vanuit zichzelf naar een toestand van innerlijke stilte gaat. “Transcenderen” wilt zeggen dat de geest voorbij het fijnste stadia van gedachten gaat en in een toestand van volledige innerlijke stilte komt, terwijl hij toch volledig alert blijft. Deze toestand kan alleen maar bereikt worden in een volledig moeiteloze en natuurlijke manier. Je kan niet proberen de geest stil te maken, want hoe meer je probeert, hoe meer je de geest juist actief houdt.

Hoe dit juist werkt wordt in meer detail uitgelegd tijdens de TM infolezing.

moby“Wat mij overtuigde bij TM was hoe effectief het werkt. Geen enkele andere vorm van meditatie die ik geprobeerd heb was zo effectief om mijn geest tot stilte te brengen en me te helpen om naar een kalme plaats in mezelf te komen. En wat het zo effectief maakt is dat je eigenlijk helemaal niet zo veel moet doen. Als een van nature enorm luie persoon apprecieer ik dit enorm.”
Moby, Musician

Hoe kan ik TM leren?

De geest is al genetisch geprogrammeerd om te transcenderen, Het enige wat we moeten doen is leren hoe we deze programmering kunnen activeren. Iedereen kan dit leren. Zelfs mensen die denken dat ze hun geest nooit stil zullen krijgen merken dat het werkt, en merken de effecten meestal vanaf de eerste paar zittingen.

De Transcendente Meditatie techniek wordt in België onderricht sinds 1972, en meer dan 12.000 belgen hebben de techniek reeds geleerd. De techniek wordt steeds persoonlijk aangeleerd door een professioneel opgeleide TM leraar, gedurende een private sessie van ongeveer 1u, met 4 opvolgsessies van telkens 2-3 uur in kleine groep de volgende dagen (meestal s’avonds). (kostprijs 395€) Daarna worden de ervaringen verfijnd gedurende een opvolgprogramma van 6 maand, waar men regelmatig (1-2x per maand) terug samenkomt met de TM leraar. (kostprijs 95€/maand)

De eerste stap is echter gewoon een gratis info lezing volgen. Deze lezing is gewoon ter informatie, zonder verplichting om de verdere cursus te volgen.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een simpele techniek zoveel voordelen kan hebben kan je inschrijven voor de gratis informatie lezing, Door onderstaand formulier in te vullen. Hier kan je:

  • Kennismaken met de TM leraar in jouw buurt
  • leren hoe en waarom 20 aangename minuten 2x per dag TM beoefening zo’n groot verschil kan maken
  • Alle vragen stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus afspreken, indien je de verdere cursus wil volgen

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map