GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 6. aug 2024 om 19:30, di, 20. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

De elitepolitie van Rio de Janeiro leren mediteren om zich op de Olympische spelen voor te bereiden

Nu de Olympische spelen voor de deur staan, neemt de druk op de politie van Rio de Janeiro toe. Maar ze weten hoe daarmee om te gaan.

Veiligheid blijft een enorme uitdaging bij de voorbereiding van dit grote internationale gebeuren. De recente terroristische aanval in Parijs heeft de angst nog doen toenemen dat de politie goed moet voorbereid zijn om zoiets aan te kunnen en aanslagen te vermijden.

Om stress gerelateerde burn-out tegen te gaan, is een groep van 400 elitepolitie-officieren deze week met een cursus Transcendente Meditatie begonnen.

Het hoofd van de militaire politie in Rio, Colonel Robson Rodrigues geeft hier meer uitleg over in de Folha de Sao Paulo-krant:
“Een politieman die minder gestrest is, heeft een beter vermogen om de juiste beslissingen te nemen en zal minder schieten tijdens een operatie.”

Hij voegt daar aan toe dat, àls wordt bewezen dat TM de stress vermindert, het de bedoeling is dat de hele groep de techniek zal krijgen.

Wetenschappelijke studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat de TM-beoefening stress kan verminderen. De effectiviteit is reeds getest in levensbedreigende situaties, bij beroepen met heel veel stress, zoals interventies.

Het meditatieprogramma zal gecoördineerd worden door Klebér Tani, 54, directeur van het Transcendente Meditatie centrum in Rio. Tani heeft het TM-onderricht gedaan voor beroemdheden en politici waaronder de voormalige gouverneur Sérgio Cabral.

De cursussen zullen betaald worden door de David Lynch Foundation, een organisatie opgericht door regisseur David Lynch die deze techniek zelf gebruikt sedert 1973. Zijn doel is om “traumatische, epidemische en toxische stress te voorkomen en uit te roeien bij risicovolle bevolkingsgroepen.”

Door in Rio de officieren op te leiden om stress via TM aan te pakken, kiest Lynch voor een praktische, effectieve en preventieve benadering.

Bronnen:
“Hum with guns: Rio’s elite police meditate for peace of mind,” Yahoo News
“Bope terá aula de meditação no Rio bancada por David Lynch,” Folha de S.Paulo
Photograph: credit of Fabio Pozzebom/ABr – Agência Brasil

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 17. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map