GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 16. apr 2024 om 19:30, di, 16. apr 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Transcenderen = Jezelf zijn…

…De sterkste transformerende ervaring die we kunnen hebben, en de sleutel tot een verbeterd zelf-vertrouwen, zelf-aanvaarding, innerlijke vrede, relaties enz.

moby“Datgene waar ik bij TM onmiddellijk voor gewonnen was, is zijn effectiviteit. Geen enkele andere meditatie die ik heb geprobeerd was zo effectief om mijn geest tot rust te brengen en die kalme plek in mezelf te vinden…en je moet helemaal niet veel doen. Iemand die zo lui is als ik kan dat erg appreciëren. ”
Moby, Musician

GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 16. apr 2024 om 19:30, di, 16. apr 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Beperkt aantal plaatsen


6 miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatie methode ter wereld is… want echt jezelf zijn heeft veel meer diepgaande effecten dan gewoon relaxatie …

Jezelf zijn…gemakkelijk, moeiteloos, aangenaam

being-yourself

Normaal is onze aandacht naar buiten gericht, weg van wie “Ik ben”, naar de dingen die we waarnemen, doen, of denken. We verliezen ons zelf in de wereld rondom ons.
Als de geest in een toestand van werkelijke stilte komt, waar we niets meer waarnemen, doen of denken, komt hij terug thuis. Dan zijn we waarlijk ons zelf.

Hoe kunnen we onze geest in die toestand van volledige innerlijke stilte brengen? We kunnen niet proberen om de geest stil te maken. Hoe meer we proberen, hoe meer we de geest alleen maar actief houden.

Het komt er op aan om het niet te proberen, maar om het op een natuurlijke wijze te laten gebeuren.  Jezelf zijn is voor de geest een toestand van thuiskomen, een toestand van volledige innerlijke vervulling en geluk. Dit is de meest aangename ervaring die onze geest kan hebben, en daar zal hij vanuit zichzelf naar toe gaan van zodra hij de kans krijgt.

De geest is reeds genetisch geprogrammeerd om te transcenderen. (om de fijnste gedachte impuls te overschrijden). We moeten alleen maar leren hoe  deze natuurlijke neiging van de geest te activeren. Dit is wat de Transcendente Meditatie techniek doet. Dat is waarom iedereen het kan leren, waarom het gemakkelijk is, aangenaam om te doen, en waarom het zo’n grote veranderingen kan teweeg brengen.

Mogelijke lange termijn effecten die onmogelijk zouden zijn

being-yourself2Also de geest de ervaring van zich zelf zijn, herhaaldelijk afwisselt met activiteit, zal hij spoedig leren om beide tegelijkertijd te ervaren.  We trainen onze geest letterlijk om zichzelf te blijven en die innerlijke stilte en vrede altijd te waren, zelfs gedurende activiteit.

Het resultaat: Ons zelfbewustzijn verbetert, we aanvaarden onszelf zoals we zijn, we leven spontaan meer in het nu, relaties verbeteren enz.

Het effect van TM op de ontwikkeling van zelfbewustzijn kan eenvoudig gemeten worden met zelf-actualisatie testen.

Nadat hij de meest succesvolle mensen in de samenleving had bestudeerd, en ontdekte dat het enige dat ze allemaal gemeen hadden was dat ze gewoon zichzelf waren, ontwikkelde psycholoog Abraham Maslow testen om te meten hoe ver mensen zichzelf konden zijn, iets wat hij zelf-actialisatie noemde.

Hij vond dat zelf-actualisatie gemiddeld slechts bij 1% van de bevolking tot ontwikkeling kwam en na de vroege adolescentie zou het ook niet meer toenemen.

Nochtans, toen een lange termijn studie werd gedaan bij de studenten aan de  Maharishi University of Management (die de TM techniek beoefenen als onderdeel van het universiteitscurriculum) ontdekten de onderzoekers dat 6% van hen deze zelf-actualisatie al ten volle hadden bereikt toen ze hun studie begonnen omdat ze TM al regelmatig hadden beoefend. Na 10 jaar werd dit niet minder dan 38%. https://transcendentemeditatie.be/what-is-a-p-value

Dit was zo’n uitzonderlijke verbetering dat de kans dat het op toeval beruste minder was dan 1 op 5 miljoen (p=.0000002 wat is een p-waarde?). In de 3 controle universiteiten (allemaal top universiteiten) werd na 10 jaar geen significante verbetering gemeten. Ref.Journal of Social Behavior and Personality 17: 93–121, 2005

E24-Increased-Self-Develop

Jezelf zijn: Transcenderen vergeleken met relaxatie

Hoe meer wetenschappelijk studies onafhankelijk van elkaar een bepaald effect bevestigen, hoe betrouwbaarder dit effect wordt. Gedurende de laatste 40 jaar hebben meer dan 20 onderzoeken, met in totaal meer dan 500 proefpersonen, bevestigd dat TM een significante groei in zelf-actualisatie tot stand brengt, zelfs al in de eerste 3 maanden van de TM beoefening.

Toen het gemiddelde effect van de eerste 18 TM studies vergeleken werd met het gemiddelde effect van alle andere meditatie technieken die werden onderzocht , bleek dat TM (transcenderen) 3 tot 4 keer effectiever was voor de groei naar zelf-actualisatie dan gewoon relaxatie. Ref.Journal of Social Behaviour and Personality, vol. 6, 1991, pp 189-247

E23-Self-actualization

Relaxatie is voor de geest niet hetzelfde als transcenderen. Alleen als de geest volledig de fijnste gedachtestadia transcendeert, zal hij helemaal tot zich zelf komen, en alleen dan worden de ware effecten zichtbaar.

Leren om jezelf te zijn is het grootste geschenk dat je jezelf kan geven..

Regeringsonderzoek: 95% vindt TM aangenaam, effectief, waardevol.

De voorbije 8 jaar heeft het departement van onderwijs in San Francisco 17 TM studies gedaan in 4 verschillende scholen. (zie www.cwae.org) Uit een enquête bleek:95%nl

Dit komt min of meer overeen met een Europese enquête van 500 TM beoefenaars, waarvan 97% verklaarden dat ze TM een goede investering vonden. (35% vond het zelfs de beste investering ooit).

Meer dan 450 scholen gebruiken intussen de TM techniek als deel van hun curriculum.

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb eerder geprobeerd om te mediteren maar het lukte me nooit. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Mijn hele familie heeft het geleerd”
Cameron Diaz, actrice 

Ondanks zijn naam kan de Transcendente Meditatie techniek niet vergeleken worden met andere vormen van meditatie. In tegenstelling tot andere meditatie technieken, die vaak concentratie of andere vormen van geestelijke controle vereisen, is TM een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Met de juiste begeleiding van een professioneel getrainde TM leraar is de TM techniek zo gemakkelijk te leren en te beoefenen dat zelfs mensen die denken dat ze nooit hun geest stil kunnen krijgen het eenvoudig kunnen beoefenen. Zelfs kinderen met ADHD kunnen TM leren. Het is bovendien zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten TM vaak de momenten zijn waar juist naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

OUTSPOKEN++Eva+de+Roovere++support+act+Lennaert+Ma+110401EvadeRoovere_web“Vanaf moment één wist ik dat deel twee van mijn leven begonnen was”
Eva De Roovere, Zangeres

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan bieden kan je deelnemen aan een gratis infolezing. Deze lezingen zijn vaak snel volzet dus gelieve je plaats te reserveren via onderstaand formulier. Op deze lezing kan je:

  • Kennismaken met de TM leraar in jouw buurt
  • Alles leren over de voordelen van de TM Techniek
  • Alle vragen stellen die je mocht hebben
  • Een verdere TM cursus afspreken

Deze gratis infolezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie en 4 opvolgsessies van telkens 2-3 uur om de techniek te leren (396€) plus een opvolgprogramma gedurende de volgende 6 maand om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatie cursus. (100€/maand, excl. hotel kosten voor het weekend).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 30. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 14. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 28. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map