GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 6. aug 2024 om 19:30, di, 20. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Kan meditatie ons gelukkiger maken?

Volgens het wetenschappelijk onderzoek is het antwoord “ja” – maar niet voor eender welke meditatie.

GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 6. aug 2024 om 19:30, di, 20. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Beperkt aantal plaatsen

Serotonin is ons “gelukshormoon”. Een studie aan een onderzoeksinstituut in Wenen vond dat na 20 minuten Transcendente Meditatie (TM) beoefening, het 5-HIAA serotonin metabolite met (50%) was toegenomen. Zelfs voor de eigenlijke TM beoefening waren de niveau’s van de TM groep dubbel zo hoog als bij de controle groep, wat duidt op een permanent toenemend lange termijn effect. Ref.BUJATTI, M., and RIEDERER, P. Serotonin, noradrenaline, dopamine metabolites in Transcendental Meditation technique. Journal of Neural Transmission 39: 257–267,1976.

serotonin-woman-BE

Dit soort toename werd niet gezien bij andere meditatie of relaxatie technieken.

Dus wat is Transcendente Meditatie, waarom is het verschillend, en hoe maakt het ons gelukkiger?

Op deze pagina kan je zien:

Echte meditatie is gemakkelijk, aangenaam, en iedereen kan het leren
Het sleutelwoord: jezelf zijn
Geluk: Het doel en de weg
Stress dodelijk voor geluk… transcenderen het tegengif
Geluk: één enkel neveneffect van een volledige transformatie
Gratis intro lezing: Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

Echte meditatie is gemakkelijk, aangenaam en iedereen kan het leren.

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik het heb mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

Transcendente Meditatie is de meest beoefende (6 miljoen beoefenaars), de meest grondig onderzochte (600 studies), en, volgens dat onderzoek de meest effectieve meditatie techniek in de wereld.

Omdat het gemakkelijk is.

Iedereen kan het op enkele avonden leren, het vraagt enkel twee keer 20 minuten per dag om te doen en de effecten te hebben. Voor de meeste mensen zijn deze 20 minuten zo aangenaam dat ze ernaar uitkijken om het elke dag te doen.

De meeste mensen denken bij “meditatie” aan één of andere manier om de geest te controleren, gewoonlijk door een vorm van concentratie (op een klank, de ademhaling of “in het nu zijn”), met als doel enige relaxatie. Concentratie vraagt heel wat discipline en is helemaal niet aangenaam.

De Transcendente Meditatie techniek werd 60 jaar geleden herontdekt toen een jonge Indische wetenschapper, Maharishi Mahesh Yogi, tot het inzicht kwam dat ware meditatie helemaal niets te maken heeft met het controleren van de geest. Hij ontwikkelde een manier om mensen te leren hoe ze op een volledig moeiteloze wijze een proces konden activeren waarbij de geest vanuit zichzelf naar een toestand van innerlijke stilte gaat. Hieronder leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat.

De sleutel tot het geluk: Jezelf zijn.

attention-outsideAls onze aandacht naar buiten is gericht, naar wat de zien denken of doen, dan gaat de aandacht weg van onszelf. Het  “Ik” verliest zichzelf letterlijk in de wereld rondom ons.

attention-insideAls we daarentegen de geest in een toestand kunnen brengen waar er geen waarneming is, geen gedachten en waar we niets doen, maar waar we volledig alert blijven, dan zou ons bewuste “ik” zichzelf kunnen ervaren in een toestand van zuivere innerlijke stilte, een zuiver “zijn”.

Een waarachtige ervaring van jezelf is zeer krachtig en kan grondige veranderingen teweeg brengen in bijna alle aspecten van het leven. Het is jammer dat de meeste mensen hun hele leven het zonder deze ervaring moeten stellen, omdat ze niet weten hoe dit te ervaren.

Hoe brengen we de geest in een toestand van zuivere stilte? Niets zien en niets doen is gemakkelijk, ga gewoon op een stoel zitten en sluit je ogen, maar hoe kunnen we zonder gedachten zijn?  We kunnen de geest niet forceren om niet te denken. Hoe meer we proberen om niet te denken, hoe meer we eigenlijk denken.

De truck is om niet te proberen, maar om het op een natuurlijke manier te laten gebeuren. Jezelf zijn is een toestand van thuiskomen voor de geest, en het is de meest aangename toestand die er is. Eigenlijk is de geest al genetisch geprogrammeerd om terug naar huis te gaan. Er is geen rede om te controleren,  hij gaat daar uit zichzelf naar toe als hij maar de kans krijgt.

Geluk: Het doel en de weg.

Alle 8 miljard menselijke wezens op deze planeet zijn verschillend, maar er is iets dat we allemaal gemeenschappelijk hebben: we willen allemaal gelukkig zijn. Geluk werkt zoals de zwaartekracht voor de geest, hij zal spontaan aangetrokken worden tot elke aangename ervaring. De toestand waarin je jezelf bent is voor de geest zoals thuis komen, het is de meest aangename toestand die de geest kan ervaren, en hij zal daar meer dan tot iets anders naar toe getrokken worden.

Alles wat we moeten doen is de geest in de juiste richting sturen en dit natuurlijke proces laten gebeuren. Dat wil zeggen dat we niet proberen om de geest te controleren of te concentreren. Dit vereist een specifieke techniek, die de Transcendente Meditatie techniek wordt genoemd. Van zodra deze techniek op de juiste manier is aangeleerd zijn er twee zaken nodig om het te laten werken:

1. Je kan een gedachte denken.
2. Je geest is op zoek naar geluk.

Dus tenzij je de enige persoon in de wereld bent die opstaat met de gedachte: “Ik hoop dat ik vandaag echt ongelukkig zal zijn”, kan je vrij zeker zijn dat het zal werken. Zelfs personen met een hele drukke mentale activiteit, die denken dat ze hun geest nooit tot rust kunnen brengen, ervaren meestal een diepe stilte en innerlijk geluk vanaf de eerste keren dat ze de TM techniek hebben geleerd.

Het is deze eenvoudige formule die Transcendente Meditatie tot de meest succesvolle meditatie techniek ter wereld maakt. Geluk is zowel het doel als de weg.

Stress doodt geluk…TM is het tegengif

“Geen enkele andere ‘stress management techniek’ heeft bijlange na niet de hoeveelheid harde data om de bewering van stressvermindering  te ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Als we gestressed zijn beginnen de hersenen stresshormonen te produceren en blokkeert dat de productie van onze gelukshormonen. Het is dus heel normaal als we ons niet gelukkig voelen onder stress. Bij chronische stress worden de hersenen getraind om de onze serotonin productie permanent te blokkeren,  met alle soort problemen tot gevolg, zoals depressie, angsten, emotionele instabiliteit, migraines, slapeloosheid, Alzheimer’s, eetstoornissen, verslaving enz. Ongelukkig zijn is gewoon niet goed voor onze gezondheid.

Als de geest, met de TM techniek, spontaan naar een toestand van volledige innerlijke stilte gaat, dan zal het lichaam volgen. Het zal spontaan ook in een toestand van hele diepe relaxatie komen, veel dieper dan zelfs onze diepste slaap.

Deze grafiek van een Harvard Medical School onderzoek toont dat het lichaam tijdens TM in een toestand van diepe rust komt, tweemaal zo diep als gedurende de diepste slaap (hier gemeten door verminderd zuurstofverbruik). Meer dan 30 studies van overal ter wereld hebben deze diepe rust tijdens de TM beoefening bevestigd.Ref.American Psychologist, 1987, 42: 879-881.

Deze diepe rust activeert een krachtige, innerlijke genezende kracht, waarbij het lichaam spontaan opgestapelde stress en spanningen verwijdert. Dit is wat automatisch gebeurt tijdens de slaap, we herstellen van de spanningen van de vorige dag. Het probleem is dat de rust tijdens slaap gewoon niet diep genoeg gaat om alle spanningen die we tijdens ons drukke leven opdoen te verwijderen, vooral niet de diepgewortelde traumatische stresses.

Soms zijn de resultaten heel dramatisch voor diegenen die het het meeste nodig hebben.  Post Traumatic Stress Disorders (PTSD) wordt meestal als ongeneesbaar gezien, nochtans heeft een recente studie in de VS met oorlogsveteranen uit Irak een reductie van 50% laten zien in PTSD en depressie na enkel 8 weken TM beoefening.Ref.Military Medicine, juni 2011

De resultaten waren zo indrukwekkend dat CNN er een reportage rond heeft gemaakt op US Veteran’s Day. Bekijk de  CNN video

In een studie met Vietnam oorlogsveteranen, was er bij de TM groep zo’n significante vermindering (in PTSD, angsten, depressie, slapeloosheid, enz.) dat na enkel 3 maanden beoefening, 70% van de oorlogsveteranen geen verdere behandeling nodig hadden. Ze hadden bovendien een veel hogere stress weerstand. Bij de controle groep die standaard psychotherapie had gekregen werd geen enkel verbetering gezien. Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985

Heel veel oorlogsveteranen hebben problemen die veel dieper gaan dan bij de meesten van ons. Als TM hen kan helpen – waar andere benaderingen een beperkt of zelfs helemaal geen succes hebben – dan kan het iedereen helpen.

Stress is de belangrijkste oorzaak van  90% van alle ziektes, dus mensen leren hoe ze hun eigen stress kunnen oplossen wil eigenlijk zeggen dat je hen leert hoe ze zichzelf kunnen genezen. Dat is waarom zoveel doktors hun patiënten  Transcendente Meditatie aanraden.

“Het bijzondere aan Transcendente Meditatie is het heel grondige onderzoek dat aantoont dat deze techniek een impact heeft op dingen waarvan we dachten dat ze niet konden veranderen.”
Dr. Oz
“Ik moedig al mij patiënten aan om Transcendente Meditatie te beoefenen. De ervaring leert en onderzoek bevestigt het ook, dat het het beste  vaccin is tegen stress gerelateerde toestanden. Regelmatige beoefening maakt dat je inwendig rustig blijft ondanks de chaos rondom je.”
Dr. Donn Brennan (MRCGP), General Practitioner

 

De video hieronder toont nog meer voorbeelden van hoe krachtig TM kan zijn voor diegenen met traumatische stress. Hij toont ook waarom meer en meer wetenschappers, opvoeders, beroemdheden en regeringsinstellingen de TM techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Geluk: slechts één neveneffect van een volledige transformatie

maharishi

“Ik noem mijn methode meditatie, maar het is in feite een techniek van zelf-onderzoek; het maakt het voor ieder mens mogelijk om te duiken in de lagen zijn eigen innerlijk Zijn, waar de essentie van het leven en de bron van alle wijsheid te vinden zijn, alle creativiteit, alle vrede en alle geluk.”Maharishi Mahesh Yogi, Grondlegger van de TM techniek

De oude teksten beschrijven hoe de regelmatige ervaring van het “transcenderen” van de fijnste gedachtestadia en terug te komen bij jezelf essentieel is, niet alleen om stress te verwijderen en geluk te bevorderen, maar voor onze volledige ontwikkeling als menselijke wezens. Meer dan 600 studies en 350 wetenschappelijke publicaties hebben bevestigd dat TM niet alleen onze gezondheid en algemeen welzijn verbetert, maar zelfs de werking van onze hersenen, met als resultaat:

  • Meer emotionele stabiliteit
  • Meer zelfvertrouwen
  • Meer energie
  • Betere relaties
  • Verhoogde creativiteit and intelligentie
  • Verbeterd geheugen en concentratie

Hoe kan ik het leren?

De Transcendente Meditatie techniek wordt persoonlijk aangeleerd door een professioneel opgeleide leraar die in staat is om iemand te begeleiden in het  volledig natuurlijke proces van transcenderen.

Deze techniek wordt stap voor stap aangeleerd in vier opeenvolgende dagen. Nadien is er gedurende zes maanden een gedetailleerd opvolg programma om de juiste beoefening te blijven verzekeren.

De eerste stap is uiteraard om een gratis info lezing te volgen.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een simpele techniek zoveel voordelen kan hebben kan je inschrijven voor de gratis informatie lezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertifieerd TM leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 17. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map