GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Ellen Degeneres: “Ik dacht dat ik gewoon niet goed was in meditatie”

Ellen Degeneres spreekt op een gala van de David Lynch Foundation over haar ervaringen met allerlei technieken, tot ze de Transcendente Meditatie (TM) techniek leerde.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Wat is het verschil tussen TM en andere meditatietechnieken?

Als men vandaag aan meditatie denkt, denkt men aan de geest leiden – in zekere zin forceren – om tot stilte te komen. Meestal via een vorm van concentratie (op een klank, de ademhaling, of “in het nu zijn”). De echte meditatie-ervaring van volledige innerlijke stilte kan men op deze manier echter niet bereiken.

Screen Shot 2014-04-04 at 15.31.48

De Transcendente Meditatie techniek is een volledig natuurlijke techniek, die gewoon gebruik maakt van het verlangen van de geest om zelf naar die ervaring van totale stilte te gaan. Deze ervaring, transcenderen, is voor de geest zoals thuiskomen, en de geest weet instinctief hoe hij daar naartoe moet gaan, we moeten de geest alleen maar de kans geven.

Met de juiste methode kan iedereen succesvol mediteren. Het is eenvoudig te leren en aangenaam om te beoefenen. Tegelijkertijd creëert het diepgaande effecten, vanaf de eerste zitting, op verschillende gebieden van het leven. Op deze pagina kan u ontdekken hoe en waarom die ervaring van totale stilte zo’n krachtige effecten heeft op:

1. Ontspanning: Transcenderen gaat samen met een uitzonderlijk diepe toestand van rust, zelfs veel dieper dan slaap.
2. Gezondheid: Transcenderen activeert een krachtig eigen helend vermogen van ons lichaam. Wij zijn veel krachtiger om onszelf te genezen dan we denken
3. Geluk: Objectief meetbaar via stijging van gelukshormonen.
4. Ontwikkeling van ons volledig hersenpotentieel. Meer creativiteit = meer succes in het leven

Het zijn al deze effecten samen die TM beoefening zo effectief maken.

1. Transcenderen = diepe rust.  En dat is meetbaar.

Als we de geest spontaan naar een toestand van volledige stilte kunnen brengen dan zal ook het lichaam spontaan in een toestand van uitzonderlijk diepe lichamelijke ontspanning komen, veel dieper dan wat men met ontspanning kan bereiken. Dit kan eenvoudig gemeten worden:

Screen Shot 2014-04-04 at 15.06.16Reeds 40 jaar geleden, bleek uit een studie van Harvard University dat de toestand van lichamelijke ontspanning tijdens TM-beoefening veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die men tijdens slaap kan ervaren (Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970). Meer dan 30 studies wereldwijd bevestigden intussen deze toestand van  diepe rust tijdens TM-beoefening (Ref. Scientific American 226:84-90 1972).

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam om zichzelf te genezen activeert.

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is: een toestand waarbij het lichaam op natuurlijke wijze spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan de diepste spanningen die we hebben –  zelfs traumatische stress – eenvoudig zelf verwijderen, op voorwaarde …, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

cnn storyUit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irak-oorlogsveteranen na slechts acht weken TM-beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatische Stress Stoornissen (PTSS) hadden, een resultaat dat nog nooit eerder gezien was (Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215).

Screen Shot 2014-04-04 at 15.08.45Dit was echter gewoon een extra bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam-oorlogsveteranen. Na drie maanden was er bij TM zo’n significante verbetering voor zowel PTSS, angst, depressie als insomnia (slapeloosheid), dat 70% van de patiënten geen verdere behandeling meer nodig had. Bij een controlegroep die de standaard psychotherapie- behandeling kreeg, was er geen verbetering merkbaar (Ref. Military Medicine, June 2011).

Dit zijn mensen met diepere trauma’s dan wie dan ook. Als TM hen kan helpen, dan kan het wellicht iedereen helpen. Verschillende regeringen wereldwijd – inclusief de Amerikaanse regering – ondersteunen de TM-techniek intussen ter behandeling van PTSS bij hun oorlogsveteranen.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig de TM-techniek is voor iedereen die met zware stress te maken heeft. En waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Op zoek naar geluk

De oude teksten beschreven de ervaring van transcenderen als “terugkomen naar een innerlijke bron van oneindige gelukzaligheid”. Dit is waarom de geest spontaan zal transcenderen, zonder dat we er ook maar enige moeite voor moeten doen. De geest zoekt namelijk vanuit zijn natuur deze ervaring op.

Vandaag kan men deze toestand objectief meten, door de productie van serotonine – ons “gelukshormoon” – te meten. Onder stress zal de serotonine-productie afnemen. Tijdens TM neemt de serotonine-productie in de hersenen spontaan toe.

Serotonine toename tijdens TM beoefeningEen te lage serotonine-productie is gerelateerd aan heel wat problemen, zoals depressies, verslavingen, migraines, insomnia, Alzheimer, woede-uitbarstingen, eetstoornissen enz. Men kan proberen op kunstmatige wijze – via medicijnen – de serotoninegehaltes te manipuleren, maar dit blijkt lang niet altijd effectief te zijn en heeft vaak vele neveneffecten. Door te transcenderen, gebeurt het volledig spontaan. Van de meer dan 350 wetenschappelijke publicaties die de effecten van TM onderzochten, vond men nergens ook maar één negatief neveneffect.

Transcenderen = ons eigen helend vermogen activeren

Als stress zich kan accumuleren tijdens ons leven zal het op den duur het normale functioneren van het zenuwstelsel verstoren, en dit zal zich uiten in allerlei geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen. Transcenderen geeft het lichaam de mogelijkheid om autonoom en volledig spontaan, zelfs onze diepste spanningen te verwijderen. Zo kunnen we dus zelf de oorzaak van de meeste gezondheidsproblemen aanpakken en verwijderen. Wij zijn veel krachtiger om onszelf te genezen dan we geloven.

Dit blijkt uit een grootschalige studie die gezondheidsstatistieken van 2000 TM-beoefenaars vergeleken tegenover de norm, over een periode van vijf jaar. Bij de TM-groep waren er tot 70% minder ziekenhuisopnames, vooral bij de oudere bevolking. Bij specifieke gezondheidsproblemen waren er 87% minder opnames voor hart- en vaatziektes en 60% minder opnames voor kanker (Ref. Psychosomatic Medicine 49: 493–507, 1987).

Screen Shot 2014-04-04 at 17.34.30

Honderden studies (inclusief meer dan 25 miljoen USD aan TM-onderzoeken in samenwerking met de National Institutes of Health – het grootste gezondheidsonderzoeksinstituut ter wereld) bevestigden de effecten van TM-beoefening op onze gezondheid.  Ref.http://doctorsontm.org/national-institutes-of-health

aha

Als gevolg van al deze onderzoeken publiceerde ondermeer de American Heart Association vorig jaar een advies naar dokters dat ze de TM-techniek mogen voorschrijven als behandeling bij hoge bloeddruk. Alle andere meditatietechnieken – inclusief Mindfulness en Yoga – werden afgeraden, omdat er geen consistent effect op bloeddruk gevonden werd (Ref.zie pagina 6 op American Heart Association publicatie).

De oplossing voor onze gezondheidscrisis?

Screen Shot 2014-04-04 at 20.01.12

40 jaar onderzoek, 350 wetenschappelijke publicaties en 5000 pagina’s aan onderzoeksdocumenten die uitsluitend positieve effecten bevestigen: de Transcendente Meditatie-techniek is de meest effectieve methode van preventieve gezondheidszorg die ooit onderzocht werd. Waarom wordt de kost van de TM-cursus dan nog steeds niet terugbetaald door onze ziekenfondsen? Onwetendheid van onze politici? Lobbywerk van een industrie die veel geld te verliezen heeft wanneer mensen effectief leren zichzelf te genezen? Wie zal het zeggen?

Transcenderen = hersenontwikkeling, de oneerlijke voorsprong.

4x-world-champion

Meer dan 100.000 van de meest creatieve kinderen ter wereld nemen jaarlijks deel aan de wereldwijde Destination Imagination Creative Problem Solving competities. Hoe kunnen kinderen van een klein schooltje met 200 scholieren in Midwest Amerika dan vier keer de wereldfinales winnen?

Omdat deze kinderen een oneerlijke voorsprong hebben. Ze leren reeds vanaf zeer jonge leeftijd transcenderen, en dat blijkt hun volledige hersenpotentieel te ontwikkelen.

Als men aan de positieve effecten van meditatie denkt, denkt men meestal aan stress en gezondheid, maar TM transcendeert en echt transcenderen heeft ook een uitzonderlijk effect op de hersenen (voor meer info zie: transcenderen = volledige hersenontwikkeling).

Screen Shot 2014-04-04 at 20.37.01

Hoe leer ik transcenderen?

Echte meditatie, TM,  is moeiteloos en aangenaam om te doen. Het kan door iedereen geleerd worden. En het geeft onmiddellijk resultaten.

girl meditatingHoe leert men nu transcenderen?
De Transcendente Meditatie-techniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar die in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar de ervaring van transcenderen te leiden. Dit is geen hypnose of dergelijke, maar een volledig natuurlijke ervaring, waar de beoefenaar tegelijkertijd volledige stilte ervaart én volledig alert is van zijn omgeving en zijn huidige situatie.

Als men deze ervaring eenmaal heeft gehad, dan staat deze in het geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier – op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op vier opeenvolgende avonden, stap voor stap, uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren.

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende introlezing bij te wonen. Deze lezingen worden overal in Vlaanderen op regelmatige basis georganiseerd (zie data en locaties van de gratis introlezingen). Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM techniek juist werkt, en wat u ervan mag verwachten. U krijgt alle informatie en antwoorden op uw vragen, om daarna te kunnen beslissen of ook u de techniek wenst te leren.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map