GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Transcenderen: Een aangename en effectieve behandeling voor aderverkalking

Verminder de stress, en een hoge aderverkalking daalt van zelf.

“Geen enkele ander ‘stress management techniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data over TM die de bewering van stress vermindering ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat je hieronder zal lezen klinkt misschien te mooi om waar te zijn…

Een eenvoudige, aangename techniek die een groter effect heeft dan de meeste medicijnen, en zonder één enkel neveneffect, klinkt te mooi om waar te zijn, maar de voordelen van Transcendente Meditatie voor de gezondheid, waaronder hoge aderverkalking, worden bevestigd door honderden studies aan  250 universiteiten en onderzoeksinstellingen overal ter wereld, waaronder:

university-logos-EU

Dit is hoe het werkt: Diepe rust verwijdert diepe stress

6 miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatie methode ter wereld is, omdat het een veel diepere rusttoestand teweeg brengt dan eender welke andere vorm van relaxatie.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat als de geest transcendeert, het lichaam in een toestand van diepe rust komt, veel dieper dan zelfs de diepste slaap, en dat gebeurt ook veel vlugger. Ref.Scientific American 226:84-90 1972. De rusttoestand in deze grafiek is vanuit een zittende houding en geeft op zichzelf niet aan dat ze dieper zou zijn dan tijdens slaap. Niettemin is dit de gemiddelde rusttoestand gedurende de TM beoefening. Meer gedetailleerd onderzoek heeft aangetoond dat gedurende het transcenderen zelf de rust nog veel dieper gaat. Een meta-analyse van 30 studies die de diepe rust tijdens TM behandelt is gepubliceerd in American Psychologist, 1987, 42: 879-881.


Deze diepe rust geeft aan het lichaam de kans om zelfs de diepste traumatische stressen effectief te verwijderen, vaak in slechts enkele weken.  In een studie over oorlogsveteranen met PTSD had de TM groep zulke goede resultaten dat na 3 maanden 70% van de veteranen waren genezen, terwijl er bij de controlegroep die een standaard psychotherapie kregen geen enkele verbetering werd gezien. Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985. Verschillende andere studies hebben deze resultaten bevestigd. Ref.Military Medicine 176 (6): 626-630, 2011 Ref.Journal of Traumatic Stress. 2013:1-14

cnn no background Het effect van TM op traumatische stress was zo indrukwekkend dat het op CNN kwam (zie CNN video) en het US leger ondersteunt TM nu.

Deze video toont voorbeelden van de kracht van TM om stress te verminderen, en waarom meer en meer wetenschappers, beroemdheden en regeringen de TM techniek nu ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Transcenderen: Een aangename en effectieve behandeling voor aderverkalking

Gewoon 2×20 min per dag TM heeft zelfde effect als een combinatie van medicijnen en een grondige verandering in levensstijl

Atherosclerose is de hoofdoorzaak van een hartinfarct of een beroerte en is aan de andere kant dan weer een gevolg van andere oorzaken zoals cholesterol, hypertensie, diabetes, roken en stress. Transcenderen blijkt een significant positief effect te hebben op al deze oorzaken tegelijk, zoals u kan ontdekken op deze site, het is dan ook niet verwonderen dat het ook een effect heeft op de gevolgen.

Wetenschappelijk onderzoek van hoogste kwaliteit bevestigd een uitzonderlijk efffect.

Net zoals bij hypertensie en diabetes is het onderzoek rond het effect van TM op Atherosclerose uitzonderlijk, om 2 redenen:

  1. Het toont een resultaat dat uitzonderlijk is: een significante vermindering van Atherosclerose zonder enige verandering in levensstijl, alleen maar 2 keer 20 minuten per dag TM beoefening
  2. Dit resultaat is bevestigd door onderzoek van uitzonderlijk hoge kwaliteit, in samenwerking met de National Institutes of Health in de V.S.

National Institutes of Health

De National Institutes of Health (NIH) van de Amerikaanse regering, is één van de meest prestigieuze medische onderzoeksinstellingen ter wereld. Het NIH heeft al meer dan 24 miljoen USD uitgegeven om onderzoek rond het effect van Transcendente Meditatie te ondersteunen. Zij ondersteunen al 20 jaar TM onderzoek, om één simpele reden: Transcendente Meditatie werkt, en het blijkt het énige te zijn dat echt werkt.

De algemene wijsheid zegt dat het zeer moeilijk is om aderverkalking terug te draaien, en dan nog zal het een dramatische verandering in levensstijl vragen in combinatie met medicijnen, met alle neveneffecten die erbij komen.

Twee amerikaanse NIH studies hebben echter aangetoond dat aderverkalking wel kan teruggedraaid worden op een volledig natuurlijke manier, gewoon door de helende intelligentie van ons eigen lichaam te verlevendigen. Dit heeft niet alleen geen enkel negatief neveneffect, maar bovendien heel wat positieve neveneffecten, zoals algemene gezondheid en welzijn die verbeteren, intellectuele capaciteiten die groeien, relaties verbeteren enz.

H31-Reduct-Atheroscleros

In de eerste studie werden 60 proefpersonen willekeurig ingedeeld in een TM groep of een controlegroep die gezondheidvoorlichting gebaseerd op dieet en lichamelijke oefening kregen. Bij de TM groep merkte men na 6 tot 9 maand een significante vermindering in atherosclerose (vernauwing) tegenover een verdergaande vernauwing bij de controlegroep. De vermindering van 0,1mm was vergelijkbaar met wat men kan bereiken met een combinatie van medicijnen en een dramatische verandering in levensstijl.Ref.Stroke 31: 568–573, 2000. Volledig Stroke artikel over atherosclerose

Maar als men Transcendente Meditatie combineert met andere methodes van Maharishi Vedic Medicine, bleken de effecten nog groter. Een latere NIH studie deelde 57 proefpersonen willekeurig op in 3 groepen, een groep die TM leerde en bovendien een Maharishi Ayur Veda voedingssupplement met de naam “Amrit Kalash” nam, een groep die gezondheidsvoorlichting kreeg naar het belang van een goede levensstijl, samen met een vitaminesupplement, en een controlegroep. Alle drie groepen werden bovendien onderverdeeld in een subgroep van normale gezonde personen en een subgroep die een hoger risico voor cardiovasculaire ziekten toonde. Onderzoekers waren niet op de hoogte van wie bij welke groep zat.

Na 1 jaar bleek er  tussen de gezondheidsopleiding en controle groep geen significant verschil te zijn voor en na de studie. De controlegroep had zelfs een beter resultaat dan de groep met gezondheidsopleiding.

Maar onder de TM groep was er een significant hoger aantal waar atherosclerose verbeterde (80% van de TM groep, tegenover 52% bij controlegroepen), en de algemene verbetering was 50% beter als bij de vorige studie (-0,15mm, p<.004 tegenover pre-test) Als men alleen naar de risico subgroep onder de TM groep keek (diegenen die het het meeste nodig hadden) was er een verbetering bij 100% van de proefpersonen. De verbetering bij de TM groep was meer dan 3 keer zo groot als bij de vorige studie (-0,32mm, p<.004 tegenover controlegroep). Zoals bij vele studies was er een indicatieve correlatie tussen regelmatigheid van de TM beoefening en het verkregen effect. Hoe regelmatiger de beoefening, hoe beter het effect.Ref.American Journal of Cardiology, April 2002

Transcenderen werkt, zowel preventief als genezend

Genezen is fantastisch, voorkomen zelfs nog beter. De grootste risicofactoren voor aderverkalking zijn hoge bloeddruk, roken, insulineresistentie (diabetes) , cholesterol en chronische stress. Al deze vinden een dramatische verbetering van zodra patiënten de ervaring van transcenderen krijgen via regelmatige beoefening van de Transcendente Meditatie techniek. In die zin werkt de TM techniek dus preventief, als de oorzaken verdwijnen, verdwijnen de gevolgen.

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik heb het mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

In tegenstelling tot andere meditatie technieken, die vaak concentratie vereisen of vormen van geestelijke controle, is Transcendente Meditatie een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Het is zo gemakkelijk te leren dat zelfs mensen die denken dat ze nooit in staat zullen zijn om te mediteren het met succes kunnen beoefenen. Het is zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten waarin TM wordt beoefend vaak de momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan hebben kan je inschrijven voor de gratis informatie lezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertifieerd TM leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Deze gratis info lezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie sessie en 4 opvolgsessies van telkens ongeveer 2 uur om de techniek te leren (396€) plus een opvolgprogramma gedurende de volgende 6 maand om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatie cursus. (100€/maand, exclusief hotel kosten voor het weekend).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map