GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 16. apr 2024 om 19:30, di, 16. apr 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Hoge bloeddruk: Een nieuwe behandeling, met heel wat aangename neveneffecten

Transcendente Meditatie (TM) heeft, ondanks zijn naam, niets met “meditatie” te maken. Het is een volledig natuurlijke methode die iedereen kan leren en zeer aangenaam is om te beoefenen, maar zeer krachtige effecten heeft op daling van bloeddruk.

Maar dit is op zich slechts een neveneffect van een totale transformatie die TM beoefening creëert, een transformatie naar betere gezondheid, minder stress, meer geluk, meer creativiteit, betere relaties en meer succes in het leven, zoals u kan ontdekken op deze site.

American Heart Association: “TM werkt!”

ahaNa 40 jaar TM onderzoek publiceerde de American Heart Association, één van de meest invloedrijke organisaties rond hart- en vaatziekten ter wereld, recent een advies naar dokters dat TM mocht gebruikt worden als klinische behandeling voor hoge bloeddruk, omdat er voldoende wetenschappelijk bewijs is dat het werkt. Alle andere meditatie en relaxatie technieken (inclusief Mindfulness en Yoga) werden afgeraden bij gebrek aan bewijs.

Beroemdste hartspecialist ter wereld ondersteunt TM.

In onderstaande video legt Dr. Oz, bij ons bekend van de Dr. Oz show op Vitaya, uit hoe TM niet alleen hoge bloeddruk verlaagt, maar dat ook cholesterol, insulineresistentie en hart-en vaatziekten in het algemeen verminderen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hoe werkt Transcendente Meditatie?

Echte meditatie is moeiteloos en aangenaam om te doen, het kan door iedereen geleerd worden, en geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandAls men vandaag aan “meditatie” denkt, denkt men meestal aan een vorm van de geest forceren om tot een toestand van innerlijke rust te komen, via een vorm van concentratie (op een klank, de ademhaling, of “in het nu zijn”). Deze bedwinging van de geest gaat echter tegen zijn aard in, vraagt heel veel gedisciplineerde oefening, en is gewoon niet aangenaam.

De Transcendente Meditatie techniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar die in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar een toestand van volledige stilte te begeleiden, de ervaring van transcenderen.

Als men deze ervaring eenmaal heeft gehad dan is deze in het geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier, op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op 4 opeenvolgende avonden stap voor stap uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren.

De ervaring van transcenderen werd reeds in de oudste teksten ter wereld beschreven als een essentiële ervaring voor gezondheid, geluk en ontwikkeling van ons volledig menselijk potentieel. Maar de ervaring is verloren gegaan omdat de juiste formule om ze te bereiken op een volledig natuurlijke verloren gegaan is. Transcendente Meditatie is de herontdekking van deze natuurlijke formule.

Een uitzonderlijk diepe toestand van rust

Als men de geest op een volledig natuurlijke manier naar deze volledige toestand van rust brengt zal het lichaam volgen, en zelf in een zeer diepe toestand van relaxatie komen, veel dieper dan de slaap. Dit kunnen wetenschappers objectief bevestigen.

sleepOp deze grafiek, van een onderzoek aan Harvard University, zien we dat bij TM beoefening bijna onmiddellijk een toestand van lichamelijke ontspanning bereikt wordt die dieper gaat dan zelfs de diepste rust die we meestal pas ervaren na enkele uren slaap. [1]

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam om zichzelf te genezen activeert.

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is, een toestand waar het lichaam natuurlijk spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan zelfs de diepste spanningen die we hebben, zelfs traumatische stress, op een volledig natuurlijke wijze terug verwijderen, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig dit wel is bij diegenen die met zware stress te maken hebben, en waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Uitzonderlijke resultaten, bevestigd door uitzonderlijk onderzoek

De National Institutes of Health, (NIH) het gezondheidsinstituut van de Amerikaanse regering, en het grootste medisch onderzoeksinstituut ter wereld, staat bekend om hun zeer hoge standaarden van wetenschappelijk onderzoek. Zij hebben de laatste 20 jaar al meer dan 24 miljoen USD uitgegeven om Transcendente Meditatie onderzoek rond hart-en vaatziekten te ondersteunen, om één eenvoudige reden: Het werkt, soms beter dan medicijnen maar dan veel goedkoper en zonder (negatieve) neveneffecten. TM is de enige alternatieve methode waarvan ze een significant effect konden aantonen.

Een recente gerandomniseerde gecontroleerde studie met 123 patiënten met een zeer hoge bloeddruk (179/104 mm Hg) vond bijvoorbeeld een daling van 10,7/6,4 mm Hg na slechts 3 maanden onder TM beoefenaars. Bij de controlegroep die gezondheidsvoorlichting kregen was er geen daling merkbaar.

H37-BP-Meta-AnalysisUit een andere grootschalige vergelijkende studie van het NIH, waar alle alternatieve methoden met elkaar vergeleken werden, bleek dat Transcendente Meditatie de enige methode was die een significante verlaging van bloeddruk kon aantonen (p=.0002). Andere meditatie- of relaxatietechnieken bleken geen significant effect te hebben. (klik op grafiek om te vergroten).

Ondermeer deze onderzoeken hebben geleid tot de publicatie van de American Heart Association waar men groen licht gaf om TM, als enige meditatie/relaxatie techniek, in te zetten als klinische behandeling voor hoge bloeddruk.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 30. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 14. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 28. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map