GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 30. apr 2024 om 19:30, di, 14. mei 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Hoge Bloeddruk? De oplossing bestaat al 40 jaar. Waarom wordt dit nog steeds niet terugbetaald?

In 1972 werd het eerste onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat mensen zelf hun bloeddruk kunnen laten dalen via de Transcendente Meditatie (TM) techniek. Het effect bleek in vele gevallen groter te zijn dan wat men met medicijnen kan bereiken. Sindsdien hebben tientallen onderzoeken dit effect bevestigd.

Pas in 2013 krijgt TM de officiële erkenning die het verdient, maar niettemin wordt TM leren nog steeds niet terugbetaald door onze ziekenfondsen.

ahaNa 40 jaar TM onderzoek publiceerde de American Heart Association, één van de meest invloedrijke organisaties rond hart- en vaatziekten ter wereld, recent een advies naar dokters dat TM mocht gebruikt worden als klinische behandeling voor hoge bloeddruk, omdat er voldoende wetenschappelijk bewijs is dat het werkt. Alle andere meditatie en relaxatie technieken (inclusief Mindfulness en Yoga) werden afgeraden wegens gebrek aan consistente resultaten. Soms werkte het, soms niet, en dit bleek voor het grootste deel met de instelling en vaardigheid van de beoefenaars af te hangen. Transcendente Meditatie was, volgens het advies, de enige methode die consistent voor iedereen werkte.Ref.Hypertension april 2013, p6 lees de online publicatie

Hieronder vindt u meer informatie over hoe en waarom de TM techniek juist zo goed werkt, alsook een link naar een online petitie, waar we uw steun vragen om deze techniek terugbetaald te krijgen. Het wetenschappelijk bewijs bestaat al 40 jaar, de politieke wil is er ook al, maar er is ook tegenwind vanuit de farmaceutische industrie, en onze politici hebben een duwtje in de rug nodig.

Verwijder de oorzaak van hoge bloeddruk: Stress

De Transcendente Meditatie techniek is niet te vergelijken met andere meditatie technieken. Het is een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek die eenvoudig te leren is, aangenaam is om te doen, en uiterst effectief is, en niet alleen voor bloeddruk. Het vereist echter de juiste professionele begeleiding om de techniek correct te leren en te beoefenen.

Hieronder vindt u wat meer informatie over hoe de TM techniek juist werkt, en waarom het zo effectief is tegen stress en alle gevolgen ervan, inclusief hoge bloeddruk.

Hier is alvast een mooie video waaruit blijkt hoe krachtig deze techniek is, en waarom meer en meer regeringen, wetenschappers en beroemdheden TM ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Transcenderen = Diepe rust…meetbaar

Transcenderen is een toestand waar de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig natuurlijk en spontaan bereikt wordt door TM beoefening, zonder dat men moet proberen om deze toestand te bereiken. Deze toestand gaat samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Dit kan eenvoudig gemeten worden.

sleepOp deze grafiek, van een onderzoek aan Harvard University, zien we dat bij TM beoefening bijna onmiddellijk in een toestand van lichamelijke ontspanning komt die veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die meestal pas na enkele uren slaap bereikt wordt. (hier gemeten door een daling van zuurstofverbruik)Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970

Scientific American 226:84-90 1972. Meer dan 30 studies rond de wereld hebben de diepe rust tijdens TM beoefening bevestigd.

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam om zichzelf te genezen activeert.

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is, een toestand waar het lichaam natuurlijk spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan zelfs de diepste spanningen die we hebben, zelfs traumatische stress, op een volledig natuurlijke wijze terug verwijderen, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

cnn storyUit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irak oorlogsveteranen na slechts 8 weken TM beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatissche Stress stoornissen (PTSS) hadden, een resultaat dat nog nooit gezien wasRef.Journal of Counseling and Development 64: 212–215

Dit was echter gewoon een extra bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam oorlogsveteranen.

Screen Shot 2014-04-04 at 15.08.45

Na 3 maanden TM beoefening was er een significante verbetering voor zowel PTSS, angst, depressie, en insomnia, en had 70% van de patienten geen verdere behandeling nodig. Bij een controlegroep die de standaard psychotherapie behandeling kreeg, was er geen verbetering merkbaar.Ref.Military Medicine, june 2011

Dit zijn mensen met diepere traumas dan bijna eenderwie. Als TM hun kan helpen, dan kan het wellicht iedereen helpen

 Op zoek naar geluk

De oude texten beschreven de ervaring van transcenderen als terugkomen naar een innerlijke bron van oneindige gelukzaligheid. Dit is waarom de geest spontaan zal transcenderen, zonder dat we er ook maar enige moeite voor moeten doen. De geest is op zoek naar deze ervaring.

Vandaag kan men deze toestand objectief meten, door de productie van serotonine, ons “gelukshormoon” te meten. Onder stress zal de serotonine productie afnemen. Tijdens TM beoefening zal de serotonine productie in de hersenen spontaan toenemen.

Serotonine toename tijdens TM beoefeningEen te lage serotonine productie is gerelateerd aan heel wat problemen, zoals depressies, verslavingen, migraines, insomnia, Alzheimers, woedeuitbarstingen, eetstoornissen enz. Men kan proberen op kunstmatige wijze, via medicijnen, de serotonine gehaltes te manipuleren, maar dit blijkt lang niet altijd effectief te zijn, en heeft vaak vele neveneffecten. Door te transcenderen gebeurt het volledig spontaan. Van de meer dan 350 wetenschappelijke publicaties die de effecten van TM onderzocht hebben heeft geen enkele een negatief neveneffect gevonden.

Transcenderen = ons eigen helend vermogen activeren

Als iemand honger heeft kunnen we hem een vis geven, of we kunnen hem leren vissen. Stress accumuleert zich doorheen het leven en verstoort het normale functioneren van het zenuwstelsel. Op den duur zullen deze verstoringen zich dit uiten in allerlei gezondheidsproblemen. Transcenderen geeft het lichaam de mogelijkheid om zelfs de diepste spanningen te verwijderen, en dus de oorzaak van de meeste gezondheidsproblemen te verwijderen. Wij zijn veel krachtiger om onszelf te genezen dan we geloven.

Dit blijkt uit een grootschalige studie die gezondheidsstatistieken van 2000 TM beoefenaars  vergeleken tegenover de norm, over een periode van 5 jaar. Bij de TM groep waren er tot 70% minder ziekenhuisopnames, vooral bij de oudere bevolking. Bij specifieke gezondheidsproblemen waren er 87% minder opnames voor hart- en vaatziektes en 60% minder opnames voor kanker. [5]

Screen Shot 2014-04-04 at 17.34.30Honderden studies, inclusief meer dan 25 miljoen USD aan TM onderzoeken in samenwerking de National Institutes of Health, hebben de effecten van TM beoefening op onze gezondheid bevestigd. [6]

De oplossing voor onze gezondheidscrisis?

Screen Shot 2014-04-04 at 20.01.12

40 jaar onderzoek, 350 wetenschappelijke publicaties en 5000 paginas aan onderzoeksdocumenten die uitsluitend positieve effecten bevestigen: De Transcendente Meditatie techniek is de meest effectieve methode van preventieve gezondheidszorg ooit onderzocht. Waarom wordt de kost van de TM cursus dan nog steeds niet terugbetaald door onze ziekenfondsen?

Er is reeds heel wat ondersteuning in de politiek voor TM, maar ook heel wat tegenwind vanuit de gezondheidsindustrie die niet graag nieuwe dingen zien die ze niet kunnen controleren, laat staan de miljardenwinsten van de farmaceutische industrie in gevaar brengen. En er is meer dan voldoende bewijs dat wanneer mensen zichzelf zouden leren genezen of, beter nog, leren zichzelf gezond te houden, er inderdaad heel wat minder belastingsgeld naar de farmaceutische industrie zou vloeien.

Als kleine VZW is de TM organisatie niet opgewassen tegen de machtige lobby van “de industrie” maar als voldoende mensen dit ondersteunen, en de politiek een duwtje in de rug geven, dan is er geen enkele reden waarom deze lobby niet kan doorbroken worden. Teken mee de online petitie om TM terugbetaald te krijgen.

Transcenderen doet nog veel meer

De ervaring van volledige innerlijke stilte verbetert niet alleen onze gezondheid en welzijn, maar het heeft blijkbaar ook een uitzonderlijk effect op ons zelfvertrouwen (zie jezelf zijn) en onze hersenontwikkeling, wat dan weer een effect heeft op onze intelligentie en creativiteit, ons concentratievermogen, ADHD, enz. U kan hier meer info over vinden op deze website.

Hoe leer ik transcenderen?

Echte meditatie is moeiteloos en aangenaam om te doen, het kan door iedereen geleerd worden, en geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandDe ervaring van transcenderen kan men alleen op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier bereiken. Het is een ervaring van volledige innerlijke stilte, en die kan men niet bereiken door te proberen stil te zijn. Hoe meer men probeert, hoe meer men de geest juist actief houdt. Dit is waarom de meeste huidige meditatiemethodes die concentratie vereisen nauwelijks effect hebben.

De Transcendente Meditatie techniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar die wel in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar de ervaring van transcenderen te leiden.

Als men deze ervaring eenmaal heeft gehad dan is deze in het geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier, op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op 4 opeenvolgende avonden stap voor stap uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren.

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bij te wonen. Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM techniek juist werkt en wat u ervan kan verwachten. Selecteer uw dichtsbijzijnde TM centrum op de kaart hieronder.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 30. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 14. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 28. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map