GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 16. apr 2024 om 19:30, di, 16. apr 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Depressies: symptomen behandelen? Of de oorzaak?

Transcendente Meditatie (TM) heeft, ondanks zijn naam, niets met “meditatie” te maken. Het is een volledig natuurlijke methode die iedereen kan leren, zeer aangenaam is om te beoefenen, en zeer krachtige effecten heeft op depressie.

Maar dit is op zich slechts een neveneffect van een totale transformatie die TM-beoefening creëert, een transformatie naar een betere gezondheid, minder stress, meer geluk, meer creativiteit, betere relaties en meer succes in het leven, zoals bevestigd door de ervaringen van zes miljoen TM-beoefenaars en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

V.S. National Institutes of Health onderzoek: “TM werkt!”

48% vermindering van klinische depressies na drie maanden TM-beoefening.

NIH-logoDe Amerikaanse National Institute of Health (NIH) – het grootste medisch onderzoeksinstituut ter wereld – heeft de laatste 20 jaar al meer dan 24 miljoen USD uitgegeven om onderzoek naar Transcendente Meditatie  te ondersteunen, en dit om één eenvoudige reden: het werkt, in vele gevallen werkt het zelfs beter dan medicijnen, maar dan veel goedkoper. En zonder de talrijke (negatieve) neveneffecten.

Depression-NIH-research

Bij twee NIH studies was er een significante verbetering bij de groep die de TM-techniek leerde in vergelijking met de controlegroep. De verbetering was het grootst bij diegenen die de zwaarste vorm van depressie hadden. Onder de klinisch depressieven werd een gemiddelde vermindering van 48% van depressie vastgesteld. De meting werd gedaan na 12 maanden, maar de grootste verbetering vond al na drie maanden plaats (Ref. Ethnicity & Disease 17: 72–77, 2007Ref. American Journal of Hypertension, 22: 1326–1331, 2009.).

Transcenderen = diepe rust…: is meetbaar.

Als men de geest op een volledig natuurlijke manier naar een volledige toestand van rust brengt, zal het lichaam volgen en zelf in een zeer diepe toestand van relaxatie komen, veel dieper dan tijdens de slaap. Dit kunnen wetenschappers objectief bevestigen.

sleepOp deze grafiek – een onderzoek aan Harvard University – zien we dat bij TM-beoefening bijna onmiddellijk een toestand van lichamelijke ontspanning bereikt wordt die dieper gaat dan zelfs de diepste rust die we meestal pas ervaren na enkele uren slaap (Ref. Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970Ref. Scientific American 226:84-90 1972).

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht in het lichaam activeert om zichzelf te genezen .

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is, een toestand waarin het lichaam op een natuurlijke wijze spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan daarbij de diepste spanningen die we hebben – dus zelfs traumatische stress – op een volledig natuurlijke wijze terug verwijderen, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig dit wel is bij mensen die met zware stress te maken hebben. En waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Transcenderen = diep innerlijk geluk…: is meetbaar.

Depressies zijn een resultaat van het niet langer normaal functioneren van de hersenen – meestal als gevolg van stress – waardoor de productie van het “gelukshormoon” serotonine afneemt, en we ons ongelukkig voelen. Anti-depressieve medicijnen gaan op kunstmatige wijze serotonine reguleren – met alle neveneffecten van dien – maar kunnen uiteindelijk alleen de symptomen behandelen, niet het probleem zelf.

serotonin
De ervaring van Transcenderen activeert daarentegen het eigen helend vermogen van het lichaam, zodat de hersenen terug normaal functioneren. Het gevolg? Een verhoging van onze serotonine-productie op volledig natuurlijke wijze tijdens TM-beoefening – op den duur ook op de lange termijn – (Ref. BUJATTI, M., and RIEDERER, P.: Serotonin, noradrenaline, dopamine metabolites in Transcendental Meditation technique, Journal of Neural Transmission 39: 257–267,1976) en het spontaan verminderen of zelfs verdwijnen van depressies na enkele weken tot maanden TM-beoefening, met heel wat aangename neveneffecten.

De aangename neveneffecten

Als men het licht aandoet, verdwijnt de duisternis. Iedereen heeft een oneindige bron van geluk in zichzelf (zie transcenderen = de hoogste menselijke ervaring) en als men terug in contact komt met deze bron, dan verdwijnen depressies spontaan. Maar er gebeuren tegelijkertijd nog heel wat andere dingen. Op deze site kan u ontdekken hoe transcenderen de algemene gezondheid verbetert, ons zelfvertrouwen verhoogt, onze relaties verbetert en zelfs ons volledige hersenpotentieel ontwikkelt.

Hoe werkt Transcendente Meditatie?

Echte meditatie is moeiteloos en aangenaam om te doen, het kan door iedereen geleerd worden, en geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandAls men vandaag aan “meditatie” denkt, denkt men meestal aan een vorm waarbij men de geest leidt – “forceert” – om tot een toestand van innerlijke rust te komen, vaak via een of andere vorm van concentratie (op een klank, de ademhaling, of “in het nu zijn”). Dit ‘sturen’ of ‘bedwingen’ van de geest gaat echter tegen zijn aard in, vraagt heel veel gedisciplineerde oefening, en … is gewoon niet aangenaam.

De Transcendente Meditatietechniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar die in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar een toestand van volledige stilte te begeleiden: de ervaring van transcenderen.

Eens men deze ervaring eenmaal heeft gehad, dan staat deze in ons geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier, op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op vier opeenvolgende avonden stap voor stap uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren. Voor meer info over hoe TM juist werkt, zie wat is TM?

Effectiviteit van Transcendente Meditatie vergeleken met psychotherapie

Een onderzoek aan de University of Colorado Medical Center, in Denver, USA, vergeleek de effectiviteit van Transcendente Meditatie met de gangbare psychotherapie bij patiënten die voor traumatische stress behandeld werden. Er werden verschillende probleemgebieden bekeken, waaronder depressie.

Na drie maanden waren er zeer significante verbeteringen bij de TM-groep op alle gebieden die onderzocht waren. (depressie p<.001, Post Traumatic Stress Disorder p<.001, Angst p<.001, emotionele gevoelloosheid p<.005, alcohol gebruik p<.01, insomnia p<.001, en familiale problemen p<.01, wat betekent een p-waarde?). De verbeteringen waren zo groot dan na drie maanden 70% van de patiënten naar huis mocht. Ze hadden geen verdere behandeling meer nodig. Bij de psychotherapiegroep werd er daarentegen op geen enkel gebied een significante verbetering opgemerkt. Als met de Transcendente Meditatietechniek patiënten met zware symptomen van traumatische stress genezen kunnen worden (deze patiënten waren oorlogsveteranen), kunnen we er wellicht van uitgaan dat TM effectief is om iedereen te helpen (Ref. Journal of Counseling and Development 64: 212–215).

TM en depressies: een getuigenis

RikIk heb heel mijn leven met een gevoel van leegte gezeten, ik kon mijn gedachten niet kanaliseren, zat voortdurend te piekeren over dingen die er niet toe deden en had veel depressies. Ik trachtte deze leegte te vullen met drank etc, met alle gevolgen van dien, mijn zelfvertrouwen zat op nul.

Door TM sta ik nu al sinds negen maanden (sinds het begin van mijn meditatie) droog en ik voel me goed. Ik geniet gewoon van het leven, van kleine en grote dingen, ik doe dingen die ik nooit dacht te kunnen doen, met plezier!

Bedankt!

Hendrik Verdonck, 36 jaar, Grafisch Designer, Antwerpen

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 16. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 30. apr 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 14. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 28. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map