GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Geluk: iedereen heeft een oneindige bron in zichzelf

Transcenderen brengt ons in contact met deze bron, met meetbare effecten in de hersenen

Iedereen wil gelukkig zijn, niet iedereen weet echter dat wij zelf allemaal de bron van oneindig geluk in onszelf hebben zitten. Omdat onze aandacht steeds naar buiten is gericht, hebben we onszelf afgesneden van deze bron van geluk.

Transcendente Meditatie is een eenvoudige en natuurlijke techniek die niets te maken heeft met wat men vandaag onder “meditatie” verstaat. Als men vandaag aan meditatie denkt, denkt men aan een vorm van de geest controleren of concentreren. Dit gaat tegen de natuur van de geest in – die vrij wil zijn -, is onaangenaam en meestal ook niet bijzonder effectief.

Als men via een speciale techniek de geest echter het fijnste stadium van gedachten laat transcenderen (= overschrijden), en men hem zo in de volledige stilte naar zijn eigen bron kan brengen – de bron van oneindig geluk – dan is deze ervaring zo aangenaam dat de geest er telkens weer vanzelf naartoe zal gaan, op een volledig natuurlijke, moeiteloze manier. Het enige wat we daarvoor nodig hebben is de juiste techniek om dit volledig natuurlijk proces in gang te zetten. Deze formule en deze techniek, dat is Transcendente Meditatie.

De ervaring van de bron van ons eigen bewustzijn heeft niet alleen effecten op ons geluk, maar het beïnvloedt eigenlijk alle gebieden van ons leven, zowel lichaam, geest als de hersenen. Transcenderen veroorzaakt:

1. een uitzonderlijk diepe toestand van rust, zelfs veel dieper dan slaap;
2. een innerlijk gevoel van vrede en geluk, meetbaar via sterke dalingen van stresshormonen en een sterke stijging van gelukshormonen;
3. efficiëntere werking van de hersenen, meetbaar via EEG-metingen.

Het zijn al deze effecten samen die TM-beoefening zo effectief maken, voor alle gebieden van het leven.

scroll-banner-nl

Transcenderen = diepe rust. En dat is meetbaar.

Stress is de grootste vijand van geluk. Transcenderen is het beste tegengif tegen stress.

Transcenderen is een toestand waarbij de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig natuurlijk en spontaan bereikt wordt door TM-beoefening. Natuurlijk omdat men niets moet “proberen” om deze toestand te bereiken. Deze toestand gaat bovendien ook samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Dit kan eenvoudig gemeten worden.

sleepOp deze grafiek – onderzoek aan Harvard University – zien we dat bij TM-beoefening bijna onmiddellijk een toestand van lichamelijke ontspanning ontstaat die veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die meestal pas na enkele uren slaap bereikt wordt (hier gemeten door een daling van zuurstofverbruik) (Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970 Scientific American 226:84-90 1972). Meer dan 30 studies wereldwijd bevestigen deze diepe rust tijdens TM-beoefening.

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam activeert om zichzelf te genezen.

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is, een toestand waarbij het lichaam op een natuurlijke wijze gaat ont-spannen. Het lichaam kan zelfs onze diepste spanningen – ja zelfs traumatische stress – op een volledig natuurlijke wijze terug verwijderen, op voorwaarde … dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

cnn storyUit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irak-oorlogsveteranen na slechts acht weken TM-beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatische Stress (PTSS) hadden, een resultaat dat nooit eerder gezien was (Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215).

Dit was echter gewoon de bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam-oorlogsveteranen.

PTSD,-anxiety,-depression

Na drie maanden TM-beoefening was er bij hen een significante verbetering voor zowel PTSS, angst, depressie als insomnia (slapeloosheid), en had 70% van de patiënten geen verdere meer behandeling nodig. Bij een controlegroep die de standaard psychotherapiebehandeling kreeg, was er daarentegen geen enkele verbetering merkbaar (Ref.Military Medicine, June 2011).

PTSS-mensen zijn mensen met problemen die veel dieper zitten dan die van ons. Therapie kan er gewoon niet aan. Als TM hen kan helpen – waar geen enkele andere methode dat tot nu toe kon – kunnen we ons wellicht inbeelden dat het iedereen kan helpen om stress te verminderen.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig dit wel is bij diegenen die met zware stress te maken hebben, en waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Transcenderen = innerlijk geluk. En ook dat is meetbaar.

Stress verstoort het normaal functioneren van de hersenen, waardoor ondermeer de productie van het “gelukshormoon” serotonine afneemt. Een gebrek aan serotonine bepaalt niet alleen ons innerlijk gevoel van geluk; het is ook verbonden aan migraines, slaapstoornissen, angstaanvallen, woede-uitbarstingen, alzheimer, eetstoornissen, verslavingen en vele anderen. Men kan de serotonineproduktie kunstmatig proberen te beïnvloeden (zoals anti-depressiva doen), maar dit behandelt alleen de symptomen, niet het echte probleem zelf.

serotoninDe ervaring van transcenderen activeert daarentegen het eigen helend vermogen van het lichaam, zodat de hersenen terug normaal functioneren. Het gevolg? Een verhoging van de serotonineproduktie op een volledig natuurlijke wijze tijdens TM-beoefening, en op den duur ook op lange termijn (Ref. BUJATTI, M., and RIEDERER, P. Serotonin, noradrenaline, dopamine metabolites in Transcendental Meditation technique. Journal of Neural Transmission 39: 257–267,1976). Dit heeft gevolgen op alle gebieden van ons leven, zoals u kan ontdekken op deze site.

Transcenderen = hersenontwikkeling. Ook dat is meetbaar.

Transcenderen heeft niet alleen een effect op onze gezondheid of ons welzijn, ons zelfvertrouwen of onze relaties, het beïnvloedt zelfs onze hersenontwikkeling! Zelfs bij volwassenen – wier hersenen zogezegd al volledig ontwikkeld zijn. Hoe een eenvoudige ervaring zo’n effecten op de hersenen kan hebben waarvan dit tot nu toe als onmogelijk werd beschouwd (zoals het verdwijnen van ADHD, een stijging van IQ en creativiteit bij volwassenen, enz.) vereist iets meer uitleg (zie transcenderen = hoogste menselijke ervaring).

Maar de effecten zelf zijn duidelijk meetbaar, ondermeer via EEG-coherentie.

Telkens als een deel van de hersenen actief is, kan men de elektrische activiteit meten via een ElectroEncefaloGram (EEG) en deze weergeven als een golfvorm. Tegenwoordig kan men twee van zulke golfvormen van verschillende gedeeltes van de hersenen door een computer sturen en deze wiskundig laten berekenen in welke mate deze golven hetzelfde – of coherent – zijn. Een hoge coherentie wil zeggen dat meerdere gedeeltes van de hersenen als één geheel samenwerken.

Transcenderen is in essentie de ervaring van éénheid (meer info: transcenderen = hoogste menselijke ervaring). Dit is rechtstreeks meetbaar in de hersenen. Hier is een video waar men in real-time kan zien hoe EEG-coherentie stijgt naar een maximumpeil tijdens TM-beoefening.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hoe meer iemand deze ervaring van hoge EEG-coherentie heeft, hoe meer de hersenen zich beginnen aan te passen aan deze toestand, waardoor EEG-coherentie ook buiten de periodes van TM-beoefening gaat stijgen. Een hogere EEG-coherentie gaat samen met een hoger IQ, meer creativiteit, meer emotionele stabiliteit, betere reflexen, meer ethisch denken enz. (voor meer info zie transcenderen = hersenontwikkeling).

Hoe leer ik transcenderen?

Echte meditatie is moeiteloos en aangenaam om te doen, het kan door iedereen geleerd worden. En het geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandDe ervaring van transcenderen kan men alleen op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier bereiken. Het is een ervaring van volledige innerlijke stilte, en die kan men niet bereiken door te “proberen” stil te zijn. Hoe meer men probeert, hoe meer men de geest juist actief houdt. Dit is waarom de meeste andere meditatiemethodes die concentratie vereisen, niet dat diepgaande effect hebben.

De Transcendente Meditatietechniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar (5 maanden opleiding!) die in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar de ervaring van transcenderen te leiden.

Daarna zal de geest er volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier, op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt tijdens vier opeenvolgende avonden stap voor stap uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren.

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over  wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bij te wonen. Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM-techniek juist werkt en wat u ervan kan verwachten. Selecteer uw dichtstbijzijnde TM centrum op de kaart hieronder.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map