GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 11. jun 2024 om 19:30, di, 25. jun 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Een aangename en gemakkelijke manier om gewicht verliezen

Verminder de stress, en een zwaar gewicht daalt van zelf.

“Geen enkele ander ‘stressmanagementtechniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data over TM die de bewering van stressvermindering ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat je hieronder zal lezen klinkt misschien te mooi om waar te zijn…

Een eenvoudige, aangename techniek die een groter effect heeft dan de meeste medicijnen. En dit zonder één enkel neveneffect! Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar de voordelen van Transcendente Meditatie voor de gezondheid – waaronder overgewicht – worden bevestigd door honderden studies aan 250 universiteiten en onderzoeksinstellingen overal ter wereld, waaronder:

university-logos-EU

Dit is hoe het werkt: diepe rust verwijdert diepe stress

Zes miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatiemethode ter wereld is, omdat het een veel diepere rusttoestand teweeg brengt dan eender welke andere vorm van relaxatie.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat als de geest transcendeert, het lichaam in een toestand van diepe rust komt – veel dieper dan zelfs bij de diepste slaap – en dat gebeurt ook nog eens veel vlugger (Ref. Scientific American 226:84-90 1972). De rusttoestand in deze grafiek is vanuit een zittende houding en geeft op zichzelf niet aan dat ze dieper zou zijn dan tijdens slaap. Niettemin is dit de gemiddelde rusttoestand gedurende het beoefenen van TM. Meer gedetailleerd onderzoek toont aan dat gedurende het transcenderen zelf de rust nog veel dieper gaat. Een meta-analyse van 30 studies die de diepe rust tijdens TM behandelt, is gepubliceerd in American Psychologist, 1987, 42: 879-881.

Deze diepe rust geeft aan het lichaam de kans om zelfs de diepste traumatische stressen effectief te verwijderen, vaak in slechts enkele weken. In een studie over oorlogsveteranen met PTSD had de TM-groep zulke goede resultaten dat na drie maanden 70% van de veteranen waren genezen, terwijl er bij de controlegroep – die een standaard psychotherapiebehandeling kregen – geen enkele verbetering werd gezien (Ref. Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985). Verschillende andere studies bevestigen deze resultaten (Ref. Military Medicine 176 (6): 626-630, 2011 Ref.Journal of Traumatic Stress. 2013:1-14).

cnn no background Het effect van TM op traumatische stress was zo indrukwekkend dat het op CNN kwam (zie CNN video) en het US leger ondersteunt TM nu.

Deze video toont voorbeelden van de kracht van TM om stress te verminderen, en waarom meer en meer wetenschappers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek nu ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Vier redenen waarom stress de belangrijkste factor is bij overgewicht.

En hoe transcenderen kan helpen.

Stress leidt ons naar een natuurlijk mechanisme, dat ontworpen is voor onze bescherming – om te overleven. Als we in de oertijd een bedreiging tegenkwamen (bijvoorbeeld een wild dier dat ons aanvalt), dan vinden er allerlei processen in ons lichaam plaats om hiermee om te gaan.

1. De hersenen schakelen over naar een impulsief gedrag. Het voorste gedeelte van de hersenen – het gedeelte dat verantwoordelijk is voor onze impulscontrole, en “nadenken voor we doen” – wordt afgesloten. We hebben namelijk geen tijd om na te denken over wat we zouden kunnen doen. We moeten snel, instinctief reageren (fight or flight).

2. De productie van ons gelukshormoon “serotonine” neemt af, en in de plaats neemt de productie van stresshormonen, zoals cortisol, toe. Deze stresshormonen zorgen ervoor dat de hartslag verhoogt, onze bloeddruk toeneemt, de spieren zich opspannen, enz. Alles wordt voorbereidt om ofwel te vechten tegen de bedreiging, ofwel weg te lopen.

Het probleem is dat dit mechanisme niet ontworpen was voor de langdurige chronische stress die wij vandaag meemaken. Als we in de file staan, en te laat zijn voor een belangrijke afspraak, dan is er geen enkele redenen om te vechten of weg te lopen, maar toch wordt in ons die stressrespons geactiveerd, met alle schadelijke gevolgen van dien. Niet alleen voor ons gewicht, maar voor alle aspecten van onze gezondheid, onze hersenontwikkeling en ons welzijn.

1. De toename van cortisol leidt tot een toename van insulineresistentie, waardoor het lichaam meer insuline zal produceren. Insuline leidt tot gewichtstoename en het vasthouden van gewicht.

2. Door de afname van serotonine, krijgt men dan weer een “leeg” gevoel, wat men dikwijls probeert op te vullen met eten. De meeste verslavingen zijn uiteindelijk te wijten aan een verlangen om zich gewoon goed te voelen.

3. Onder chronische stress “krijgen” de hersenen meer en meer de gewoonte om gewoon permanent het frontale gedeelte – verantwoordelijk voor de impulscontrole – af te sluiten. Men wordt dus minder en minder in staat om zijn impulsen te controleren, of, anders gezegd, om de lange-termijn gevolgen van onze impuls (om te eten, drinken, drugs te gebruiken enz.) in te zien.

4. Een bijkomend gevolg hiervan is dat we minder en minder in staat zijn om naar de natuurlijke noden van het lichaam te luisteren.

Transcenderen draait deze effecten om.

Transcenderen is in essentie de tegenovergestelde ervaring van stress, en zal dan ook de tegenovergestelde effecten hebben:

  • Het lichaam komt in een diepe toestand van ontspanning terecht (zelfs veel dieper dan slaap). Dit kan rechtstreeks gemeten worden door de concentratie van cortisol te meten, die tot 30% afneemt tijdens TM-beoefening (zie je eigen genezend vermogen activeren).
  • De hersenen gaan zich normaliseren. Dit leidt tot een spontane toename van serotonine (zie geluk) en een spontane toename van de bloedstroom naar de frontale hersenen, een indicatie dat de frontale hersenen terug geactiveerd worden (zie 4 manieren hoe stress onze hersenen beschadigd)

serotonin-and-cortisol

De gevolgen? Uit een onderzoek van de V.S. National Institutes of Health, blijkt dat de insulineresistentie terug genormaliseerd wordt (zie diabetes), waardoor de belangrijkste factor voor het ontstaan van overgewicht aan de oorzaak wordt aangepakt. Men voelt zich beter en men krijgt spontaan meer controle over zijn impulsen. Men kan bovendien ook terug meer naar zijn eigen lichaam luisteren.

Gewicht verliezen? Welk dieet je ook probeert, het zal gemakkelijker gaan als je ook meteen de oorzaak van het overgewicht aanpakt.

Voor meer info: Dokters beantwoorden vragen: TM en overgewicht

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik heb het mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

 

In tegenstelling tot andere meditatietechnieken – die vaak een of andere vorm van concentratie vereisen of vormen van geestelijke controle – is Transcendente Meditatie een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Het is zo gemakkelijk te leren dat zelfs mensen die denken dat ze nooit in staat zullen zijn om te mediteren het met succes kunnen beoefenen. Het is bovendien zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten waarin TM wordt beoefend, vaak de momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan hebben, kan je je inschrijven voor de gratis informatielezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertificeerd TM-leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Deze gratis infolezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie sessie en vier opvolg-sessies van telkens ongeveer twee uur om de techniek te leren (396€) plus een opvolg-programma gedurende de volgende zes maanden om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatiecursus (100€/maand, exclusief de hotelkosten voor het weekend).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 11. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map