GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 23. jul 2024 om 19:30, di, 6. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Transcenderen: Traumatische stress op een aangename manier verwerken

Gratis infolezing over de wetenschap van het onmogelijke: Traumatische stress op een paar weken tijd verwerken via de Transcendente Meditatie techniek. Het aantal plaatsen is beperkt, selecteer uw dichtsbijzijnde locatie om uw plaats te reserveren.

50% minder PTSS symptomen na acht weken TM beoefening…een nog nooit gezien resultaat

cnn storyTranscenderen activeert een zeer krachtig eigen helend vermogen van ons lichaam, (zie waarom is TM zo effectief tegen stress?).  Zoals u kan ontdekken op deze site heeft dit een effect op zeer veel gebieden in het leven, maar het meest spectaculaire effect zien we bij diegenen waar de problemen het diepste zitten. PTSS is normaal gezien zeer moeilijk te behandelen, omdat de problemen te diep zitten, buiten het bereik van de meeste therapeutische methodes, maar enkele weken TM beoefening en de problemen verdwijnen gewoon vanzelf, volledig spontaan. Dit blijkt uit een recente studies waar oorlogsveteranen na slechts 8 weken TM beoefening 50% vermindering van PTSS en depressie toonden. De studie was zo indrukwekkend dat CNN er een rapportage over maakte. (bekijk de CNN video).

Hier is een mooie video van de David Lynch Foundation hoe Transcendente Meditatie beoefening diegenen kon helpen die het het meeste nodig hadden, alsook nog 2 andere indrukwekkende wetenschappelijke studies die het effect van TM op PTSS bevestigen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Wetenschappelijk onderzoek

1. Transcendente Meditatie vergeleken met psychotherapie

Een onderzoek aan de University of Colorado Medical Center, in Denver, USA, vergeleek de effectiviteit van Transcendente Meditatie met de gangbare psychotherapie bij Vietnam oorlogsveteranen die voor traumatische stress behandeld werden. Er werden verschillende probleemgebieden bekeken, waaronder PTSS (PTSD), depressie, insomnia, angst, emotionele gevoelloosheid, familiale problemen en alcohol gebruik.

PTSD,-anxiety,-depressionNa 3 maanden was er een zeer significante verbetering bij de TM groep op alle gebieden die onderzocht waren. (Post Traumatic Stress Disorder p<.001, depressie p<.001, Angst p<.001, emontionele gevoelloosheid p<.005, alcohol gebruik p<.01, insomnia p<.001, en familiale problemen p<.01, wat betekent een p-waarde?). De verbetering was zo groot dat na 3 maanden 70% van de patiënten geen verdere behandeling meer nodig had en naar huis mocht. Bij de psychotherapie groep werd er op geen enkel gebied een significante verbetering opgemerkt. (click op grafiek om te vergroten).

3. Afname van PTSS bij Afrikaanse vluchtelingen.

In april 2013 publiceerde het tijdschrift Journal of Traumatic Stress een opmerkelijke studie waaruit bleek dat Congolese vluchtelingen met zware symptomen van PTSS (als gevolg van verkrachting of ander oorlogsgeweld) na slechts 30 dagen TM beoefening volledig vrij van PTSS symptomen waren. De verbetering bleef stabiel na 4 1/2 maand. Bij de controlegroep was geen verbetering merkbaar.Ref.Journal of Traumatic Stress 26(2), 295-298, 2013

PTSS africa2

Wetenschappelijke referenties

[1] Journal of Counseling and Development 64: 212–215

[2] Military Medicine (juni 2011)

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map