GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 28. mei 2024 om 19:30, di, 11. jun 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Vier redenen waarom stress de belangrijkste factor is bij overgewicht.

 

En hoe transcenderen kan helpen.

GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 28. mei 2024 om 19:30, di, 11. jun 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Beperkt aantal plaatsen


Stress leidt tot een natuurlijk mechanisme, dat ontworpen is voor onze bescherming, om te overleven. Als we in de oertijd een bedreiging tegen kwamen (bijvoorbeeld een wild dier dat ons aanvalt), dan gaan er allerlei activiteiten plaatsvinden om hiermee om te gaan.

1. De hersenen schakelen over naar een impulsief gedrag. Het voorste gedeelte van de hersenen, het gedeelte dat verantwoordelijk is voor impulscontrole, en “nadenken voor we doen” wordt afgesloten. We hebben geen tijd om na te denken over iets. We moeten snel, impulsief kunnen reageren.

2.De productie van ons gelukshormoon “serotonine” neemt af, en in de plaats zal de productie van stresshormonen, zoals cortisol, toenemen. Deze stresshormonen zullen ervoor zorgen dat de hartslag verhoogt, onze bloeddruk toeneemt, de spieren gespannen staan enz. Alles wordt voorbereidt om ofwel te vechten tegen de bedreiging, ofwel weg te lopen.


Het probleem is dat dit mechanisme niet ontworpen was voor de chronische stress die wij vandaag meemaken. Als we in de file staan, en te laat zijn voor een belangrijke afspraak, dan is er geen enkele redenen om te vechten of weg te lopen, maar toch wordt de stressrespons geactiveerd, met alle schadelijke gevolgen vandien, niet alleen voor ons gewicht, maar voor alle aspecten van onze gezondheid, hersenontwikkeling, en welzijn.

1. De toename van cortisol leidt tot een toename van insuline resistentie, waardoor het lichaam meer insuline zal produceren. Insuline leidt tot gewichtstoename en vasthouden van gewicht.

2. Door de afname van serotonine krijgt men een “leeg” gevoel, wat men dikwijls probeert op te vullen met eten. De meeste verslavingen zijn uiteindelijk te wijten aan een verlangen om zich gewoon goed te voelen.

3. Onder chronische stress zullen de hersenen meer en meer de gewoonte krijgen om gewoon permanent het frontale gedeelte, verantwoordelijk voor impulscontrole, af te sluiten. Men wordt minder en minder in staat om zijn impulsen te controleren, of om de lange termijn gevolgen van de impuls (om te eten, drinken, drugs te gebruiken enz.) in te zien.

4. Een ander gevolg hiervan is dat men minder en minder in staat is om naar de natuurlijke noden van het lichaam te luisteren.

Transcenderen draait deze effecten om.

Transcenderen is in essentie de tegenovergestelde ervaring van stress, en zal ook de tegenovergestelde effecten hebben:

  • Het lichaam komt in een diepe toestand van ontspanning (zelfs veel dieper dan slaap). Dit kan rechtstreeks gemeten worden door de concentratie van cortisol te meten, die tot 30% afneemt tijdens TM beoefening. (zie je eigen genezend vermogen activeren)
  • De hersenen gaan zich normaliseren. Dit leidt tot een spontane toename van serotonine, (zie geluk) en een spontane toename van de bloedstroom naar de frontale hersenen, een indicatie dat de frontale hersenen terug geactiveerd worden. (zie 4 manieren hoe stress onze hersenen beschadigd)

serotonin-and-cortisol

De gevolgen? Uit een onderzoek van de V.S. National Institutes of Health, blijkt dat de insulineresistentie terug genormaliseerd wordt (zie diabetes), waardoor de belangrijkste factor overgewicht aan de oorzaak wordt aangepakt. Men voelt zich beter en zal meer spontaan meer controle krijgen over zijn impulsen, en ook meer naar zijn eigen lichaam kunnen luisteren.

Gewicht verliezen? Welk dieet je ook probbert, het zal gemakkelijker gaan als je ook meteen de oorzaak aanpakt.

Voor meer info: Dokters beantwoorden vragen: TM en overgewicht

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bij te wonen. Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM techniek juist werkt en wat u ervan kan verwachten. U krijgt alle informatie en antwoorden op al uw vragen, om daarna te kunnen beslissen of u de techniek wenst te leren.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 28. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 11. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map