GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 28. mei 2024 om 19:30, di, 11. jun 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Het doel van Yoga bereikt, op een spontane, moeiteloze wijze.

Yoga wordt meer en meer populair om stress onder controle te krijgen, maar in de oudheid werd met “Yoga” iets heel anders bedoeld dan wat lichaamshoudingen. De letterlijke vertaling van “Yoga” is “éénheid”, een toestand waar de geest het fijnste stadium van gedachten transcendeert, en in die stilte in volledige eenheid met zichzelf komt.

Yoga-oefeningen vormen op termijn een deel van de Transcendente Meditatiecursus, maar eerst en vooral leert men het allerbelangrijkste: hoe men op een volledig natuurlijke en moeiteloze wijze naar de echte ervaring van Yoga komt. Dit is de ervaring die zo’n krachtige effecten heeft op stress…met bovendien nog heel wat aangename neveneffecten. (Zie verder)

scroll-banner-nl

Transcenderen = diepe rust, en het is meetbaar

Transcenderen is een toestand waar de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig natuurlijk en spontaan bereikt wordt door TM-beoefening, zonder dat men moet proberen om deze toestand te bereiken. Deze toestand gaat samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Dit kan eenvoudig gemeten worden.

sleep

Reeds 40 jaar geleden, bleek uit een studie van Harvard University dat de toestand van lichamelijke ontspanning tijdens TM-beoefening veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die men tijdens slaap kan ervaren (Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970).

Meer dan 30 studies wereldwijd bevestigden intussen deze toestand van  diepe rust tijdens TM-beoefening (Ref. Scientific American 226:84-90 1972).

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam om zichzelf te genezen activeert.

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is: een toestand waarbij het lichaam op natuurlijke wijze spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan de diepste spanningen die we hebben –  zelfs traumatische stress – eenvoudig zelf verwijderen, op voorwaarde …, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

cnn storyUit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irak-oorlogsveteranen na slechts acht weken TM-beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatische Stress Stoornissen (PTSS) hadden, een resultaat dat nog nooit eerder gezien was (Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215).

Dit was echter gewoon een extra bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam-oorlogsveteranen. Na drie maanden was er bij TM zo’n significante verbetering voor zowel PTSS, angst, depressie als insomnia (slapeloosheid), dat 70% van de patiënten geen verdere behandeling meer nodig had. Bij een controlegroep die de standaard psychotherapie- behandeling kreeg, was er geen verbetering merkbaar (Ref. Military Medicine, june 2011).

PTSD,-anxiety,-depression

Dit zijn mensen met diepere trauma’s dan wie dan ook. Als TM hen kan helpen, dan kan het wellicht iedereen helpen. Verschillende regeringen wereldwijd – inclusief de Amerikaanse regering – ondersteunen de TM-techniek intussen ter behandeling van PTSS bij hun oorlogsveteranen.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig de TM-techniek is voor iedereen die met zware stress te maken heeft. En waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Transcenderen = innerlijk geluk… en het is meetbaar

Stress gaat het normaal functioneren van de hersenen verstoren, waardoor ondermeer de productie van het “gelukshormoon” serotonine afneemt. Een gebrek aan serotonine bepaalt niet alleen ons innerlijk gevoel van geluk, maar is ook verbonden aan migraines, slaapstoornissen, angstaanvallen, woede-uitbarstingen, alzheimer, eetstoornissen, verslavingen en vele anderen. Men kan het serotoninegehalte kunstmatig proberen te beïnvloeden (zoals anti-depressiva doen), maar dit behandelt alleen de symptomen, niet het echte probleem zelf.

serotoninDe ervaring van transcenderen activeert daarentegen het eigen helend vermogen van het lichaam, zodat de hersenen terug normaal kunnen functioneren. Het gevolg? Een verhoging van serotonineproductie op volledig natuurlijke wijze tijdens TM, en op den duur ook op lange termijn (Ref. BUJATTI, M., and RIEDERER, P. Serotonin, noradrenaline, dopamine metabolites in Transcendental Meditation technique. Journal of Neural Transmission 39: 257–267,1976). Dit heeft gevolgen op alle gebieden van uw leven, zoals u kan ontdekken op deze site.

 

Transcenderen = hersenontwikkeling…meetbaar

Transcenderen heeft niet alleen een effect op gezondheid of welzijn, ons zelfvertrouwen of relaties maar het beïnvloedt zelfs onze hersenontwikkeling – ook bij volwassenen, wiens hersenen zogezegd al volledig ontwikkeld zijn. Hoe een eenvoudige ervaring zo’n effecten op de hersenen kan hebben, iets wat tot nu toe als onmogelijk beschouwd werd (zoals verdwijnen van ADHD, stijging van IQ en creativiteit bij volwassenen enz) vereist iets meer uitleg (zie transcenderen = hoogste menselijke ervaring).

Maar de effecten zelf zijn duidelijk meetbaar, ondermeer via EEG coherentie.

Telkens een deel van de hersenen actief is, kan men de elektrische activiteit ervan meten via een Electro-EncephaloGram (EEG) en deze weergeven in een golfvorm. Tegenwoordig kan men twee van zulke golfvormen van verschillende gedeeltes van de hersenen door een computer sturen en wiskundig laten berekenen in welke mate deze golven hetzelfde – of coherent – zijn. Een hoge coherentie wil zeggen dat verschillende gedeeltes van de hersenen als één geheel samenwerken.

Transcenderen is in essentie de ervaring van éénheid (meer info: transcenderen = hoogste menselijke ervaring). Dit is rechtstreeks meetbaar in de hersenen. Hier is een video waar men in real-time kan zien hoe EEG coherentie stijgt naar een maximum tijdens TM-beoefening.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hoe meer iemand deze ervaring van hoge EEG coherentie heeft, hoe meer de hersenen zich gaan aanpassen aan deze toestand, waardoor EEG coherentie ook buiten TM-beoefening gaat stijgen. Een hogere EEG coherentie gaat samen met een hoger IQ, meer creativiteit, meer emotionele stabiliteit, betere reflexen, en meer ethisch denken enz. (voor meer info zie transcenderen = hersenontwikkeling).

Hoe leer ik transcenderen?

Echte meditatie, TM,  is moeiteloos en aangenaam om te doen. Het kan door iedereen geleerd worden. En het geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandDe ervaring van transcenderen kan men alleen op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier bereiken. Het is een ervaring van volledige innerlijke stilte, en die kan men niet bereiken door te proberen stil te zijn. Hoe meer men probeert, hoe meer men de geest juist actief houdt. Dit is waarom de meeste huidige meditatiemethodes die concentratie vereisen nauwelijks effect hebben.

De Transcendente Meditatie-techniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar die in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar de ervaring van transcenderen te leiden. Dit is geen hypnose of dergelijke, maar een volledig natuurlijke ervaring, waar de beoefenaar tegelijkertijd volledige stilte ervaart, én volledig alert is van zijn omgeving en zijn huidige situatie.

Als men deze ervaring eenmaal heeft gehad, dan staat deze in het geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier – op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op vier opeenvolgende avonden, stap voor stap, uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren.

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bijwonen. Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe TM juist werkt en wat u ervan kan verwachten. Selecteer uw dichtstbijzijnde TM-centrum op de kaart hieronder.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 28. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 11. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map