GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 6. aug 2024 om 19:30, di, 20. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Hoe zelfvertrouwen spontaan kan groeien door…stilte

De oudste geschriften ter wereld beschreven dat het mogelijk is voor de geest om een unieke bewustzijnstoestand te ervaren waar de geest volledig stil is maar toch volledig alert, een ervaring van volledig jezelf zijn. Zij noemden dit transcenderen, en beschreven deze toestand als de hoogste menselijke ervaring, essentieel niet alleen voor ons zelfvertrouwen maar voor onze volledige ontwikkeling als mens. Uit ervaringen van 6 miljoen Transcendente Meditatie beoefenaars en 600 wetenschappelijke studies blijkt dit effectief zo te zijn.

Op deze pagina gaan we meer in detail definiëren wat het juist betekent om volledig stil te zijn en welke invloed dit heeft op:
1. ons zelfvertrouwen (volledig jezelf zijn)
2. ons lichaam (diepe rust die een zeer krachtig eigen helend vermogen activeert)
3. onze hersenen (ontwikkeling van ons volledige hersenpotentieel)
4. gelukkig zijn (spontane stijging van gelukshormonen)

Maar is het mogelijk om volledig stil te zijn?

Screen Shot 2014-04-04 at 15.31.48

Ooit al eens geprobeerd om volledige stilte te ervaren, om geen enkele gedachten te hebben? Het klinkt bijna onmogelijk. Hoe meer we proberen niet te denken, hoe meer we immers aan het denken zijn.

Het geheim is: niet proberen, maar het natuurlijk laten gebeuren.

Dit vereist een specifieke techniek. De Transcendente Meditatie techniek is de herontdekking van de volledig natuurlijke meditatie techniek die in de oude texten beschreven stond. Als we het juist doen moeten we de geest helemaal niet forceren om naar deze toestand van volledige stilte te gaan, maar zal hij er zelf naartoe gaan, omdat hij eigenlijk niets liever wilt. Zoals we verder gaan zien is deze ervaring een ervarning van thuiskomen voor de geest.

Met de juiste begeleiding kan iedereen deze techniek leren, is het zeer aangenaam om te beoefenen en zal het onmiddellijk resultaten geven, ook indien u met andere technieken geen success gehad heeft.

 Echte stilte = Volledig jezelf zijn

Screen Shot 2014-04-17 at 16.17.42

Als de geest actief is, dan is onze aandacht naar buiten gericht, weg van onszelf, naar wat we waarnemen, doen of denken. Als er niets is om de geest naar buiten te richten, zelfs geen enkele gedachte, dan zal de aandacht terug op zichzelf komen. Dit is de ervaring van echt jezelf zijn.

En dit heeft miraculeuze effecten op ons zelfvertrouwen. Het is alsof we een stukje van onszelf kunnen herontdekken, een beetje zoals verliefd worden op jezelf.

Hoe meer we deze ervaring hebben, hoe meer we deze ervaring gaan meedragen in de activiteit, tot niets ons nog uit ons evenwicht kan brengen.

Screen Shot 2014-04-13 at 08.27.18Dit is eenvoudig te meten. Via zelfactualisatie tests kan men objectief meten hoezeer mensen zichzelf kunnen zijn. Zelfactualisatie groeit zelden na de adolescentie, maar uit een analyse van 19 TM studies met meer dan 500 (volwassen) proefpersonen bleek niettemin een zeer sterke groei na gemiddeld 3 maand TM beoefening. Bij alle andere meditatie technieken was er slechts een zeer matige groei, 3-4 keer minder dan bij TM.

Zelfactualisatie is gerelateerd aan zelfvertrouwen, zelfaanvaarding, in het nu leven, kunnen relativeren, verbeterde relaties met anderen enz.

Transcenderen = diepe ontspanning

Als we de geest spontaan naar een toestand van volledige stilte kunnen brengen dan zal ook het lichaam spontaan in een toestand van uitzonderlijk diepe lichamelijke ontspanning komen, veel dieper dan wat men met ontspanning kan bereiken. Dit kan eenvoudig gemeten worden:

Screen Shot 2014-04-04 at 15.06.16Reeds 40 jaar geleden bleek uit een studie van Harvard University dat de toestand van lichamelijke ontspanning tijdens TM beoefening veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die men tijdens slaap kan ervaren Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970. Meer dan 30 studies rond de wereld hebben de diepe rust tijdens TM beoefening intussen bevestigd Ref.Scientific American 226:84-90 1972.

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam om zichzelf te genezen activeert.

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is, een toestand waar het lichaam op natuurlijke wijze spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan zelfs de diepste spanningen die we hebben, zelfs traumatische stress, eenvoudig zelf verwijderen, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat.

cnn storyUit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irak oorlogsveteranen na slechts 8 weken TM beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatissche Stress stoornissen (PTSS) hadden, een resultaat dat nog nooit gezien was Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215

Screen Shot 2014-04-04 at 15.08.45Dit was echter gewoon een extra bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam oorlogsveteranen. Na 3 maanden was er bij de TM zo’n significante verbetering voor zowel PTSS, angst, depressie, en insomnia, dat 70% van de patienten geen verdere behandeling meer nodig had. Bij een controlegroep die de standaard psychotherapie behandeling kreeg, was er geen verbetering merkbaar.Ref.Military Medicine, june 2011

Dit zijn mensen met diepere traumas dan bijna eenderwie. Als TM hun kan helpen, dan kan het wellicht iedereen helpen. Verschillende regeringen rond de wereld, inclusief de Amerikaanse regering, ondersteunen de TM techniek intussen ter behandeling van PTSS bij hun veteranen.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig de TM techniek is voor iedereen die met zware stress te maken heeft, en waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Op zoek naar geluk

De oude texten beschreven de ervaring van transcenderen als terugkomen naar een bron van diep innerlijk geluk, een bron die iedereen in zich heeft. Dit is waarom de geest spontaan tot deze toestand van volledige stilte zal aangetrokken zijn, zonder dat we er ook maar enige moeite voor moeten doen. De geest is op zoek naar deze ervaring van geluk.

Vandaag kan men deze toestand objectief meten, door de productie van serotonine, ons “gelukshormoon” te meten. Onder stress zal de serotonine productie afnemen. Tijdens TM beoefening zal de serotonine productie in de hersenen spontaan toenemen.

Serotonine toename tijdens TM beoefeningEen te lage serotonine productie is gerelateerd aan heel wat problemen, zoals depressies, verslavingen, migraines, insomnia, Alzheimers, woedeuitbarstingen, eetstoornissen enz. Men kan proberen op kunstmatige wijze, via medicijnen, de serotonine gehaltes te manipuleren, maar dit blijkt lang niet altijd effectief te zijn, en heeft vaak vele neveneffecten. Door te transcenderen gebeurt het volledig spontaan. Van de meer dan 350 wetenschappelijke publicaties die de effecten van TM onderzocht hebben heeft geen enkele een negatief neveneffect gevonden.

Transcenderen = ons eigen helend vermogen activeren

Als stress zich accumuleren doorheen het leven zal het op den duur het normale functioneren van het zenuwstelsel verstoren, en dit zal zich uiten in allerlei geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen. Transcenderen geeft het lichaam de mogelijkheid om zelf, volledig spontaan, zelfs onze  diepste spanningen te verwijderen. Zo kunnen we dus zelf de oorzaak van de meeste gezondheidsproblemen te verwijderen. Wij zijn veel krachtiger om onszelf te genezen dan we geloven.

Dit blijkt uit een grootschalige studie die gezondheidsstatistieken van 2000 TM beoefenaars  vergeleken tegenover de norm, over een periode van 5 jaar. Bij de TM groep waren er tot 70% minder ziekenhuisopnames, vooral bij de oudere bevolking. Bij specifieke gezondheidsproblemen waren er 87% minder opnames voor hart- en vaatziektes en 60% minder opnames voor kanker.Ref.Psychosomatic Medicine 49: 493–507, 1987

Screen Shot 2014-04-04 at 17.34.30 Honderden studies, inclusief meer dan 25 miljoen USD aan TM onderzoeken in samenwerking de National Institutes of Health, het grootste gezondheidsonderzoeksinstituut ter wereld, hebben de effecten van TM beoefening op onze gezondheid bevestigd.Ref.http://doctorsontm.org/national-institutes-of-health U kan deze effecten, op alle mogelijke gezondheidsproblemen, ontdekken op deze site.

aha

Als gevolg van al deze onderzoeken publiceerde ondermeer de American Heart Association vorig jaar een advies naar dokters dat ze de TM techniek mogen voorschrijven als behandeling van hoge bloeddruk. Alle andere meditatie technieken, inclusief Mindfulness en Yoga, werden afgeraden, omdat er geen consistent effect op bloeddruk gevonden werd.Ref.zie pagina 6 op American Heart Association publicatie

De oplossing voor onze gezondheidscrisis?

Screen Shot 2014-04-04 at 20.01.12

 

40 jaar onderzoek, 350 wetenschappelijke publicaties en 5000 paginas aan onderzoeksdocumenten die uitsluitend positieve effecten bevestigen: De Transcendente Meditatie techniek is de meest effectieve methode van preventieve gezondheidszorg ooit onderzocht. Waarom wordt de kost van de TM cursus dan, na 40 jaar, nog steeds niet terugbetaald door onze ziekenfondsen? Onwetendheid van onze politici, of lobby van een industrie die veel geld te verliezen heeft wanneer mensen effectief zouden leren zichzelf te genezen?

Transcenderen = hersenontwikkeling de oneerlijke voorsprong

4x-world-champion

Meer dan 100.000 van de meest creatieve kinderen ter wereld nemen jaarlijks deel aan de wereldwijde Destination Imagination Creative Problem Solving competities. Hoe kunnen kinderen van een klein schooltje met 200 scholieren in Midwest Amerika de laatste 10 jaar dan 4 keer de wereldfinales winnen?

Omdat deze kinderen een oneerlijke voorsprong hebben. Ze leren reeds van zeer jonge leeftijd transcenderen, en dat blijkt hun volledige hersenpotentieel te ontwikkelen, .

Alhoewel de effecten van transcenderen het meest spectaculair zijn bij kinderen, wiens hersenen nog in volledige ontwikkeling zijn, blijkt uit onderzoek dat het nooit te laat is om te beginnen. Ook bij volwassenen zijn er significante verbeteringen opgemerkt rond creativiteit, intelligentie, geheugen, concentratievermogen enz. (zie transcenderen = volledige hersenontwikkeling)

Screen Shot 2014-04-04 at 20.37.01

Hoe leer ik transcenderen?

Echte meditatie is moeiteloos en aangenaam om te doen, het kan door iedereen geleerd worden, en geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandHoe leert men nu transcenderen?

De Transcendente Meditatie techniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar die in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar de ervaring van transcenderen te leiden. Dit is geen hypnose of dergelijke, maar een volledig natuurlijke ervaring, waar de beoefenaar tegelijkertijd die volledige stilte ervaart, maar tegelijk ook volledig alert is van zijn omgeving en zijn huidige situatie.

Als men deze ervaring eenmaal heeft gehad dan is deze in het geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier, op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op 4 opeenvolgende avonden stap voor stap uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren.

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bij te wonen. Deze lezingen worden overal in Vlaanderen op regelmatige basis georganiseerd. (zie data en locaties van de gratis introlezingen) Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM techniek juist werkt en wat u ervan kan verwachten. U krijgt alle informatie en antwoorden op al uw vragen, om daarna te kunnen beslissen of u de techniek wenst te leren.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 17. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map