GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 28. mei 2024 om 19:30, di, 11. jun 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Transcendente Meditatie (TM) en het échte doel van onderwijs: de volledige ontwikkeling van het kind

700 scholen gebruiken TM reeds, en meer en meer regeringen ondersteunen het.

Gratis infolezingen over de TM techniek over heel Vlaanderen. Selecteer uw dichtsbijzijnde locatie op de kaart onderaan deze pagina

Op deze pagina ontdekt u :
– Referenties over het succes van TM in het onderwijs
– Waarom TM het geheim van de meest succesvolle school ter wereld is
– Een overzicht van 32 wetenschappelijke onderzoeken rond TM in het onderwijs
– videoclips van nieuwsreportages

Enkele referenties over het succes van TM in het onderwijs

– De New York Times die “TM in scholen” boven hun lijst plaatst van beste ideeën van het jaar in 2005 (zie NY times artikel Accredited Bliss), één van tientallen zeer positieve media reportages over het effect van TM in scholen.
– De regering van Brazilië die beslist om TM in te voeren in alle 38.000 publieke scholen van het land, voor meer dan 30 miljoen scholieren.
– Het hoofd van 20.000 man onderwijs personeel in San Fransisco die passioneel pleit voor invoering van TM in alle scholen van de V.S. na een aantal zeer succesvolle TM experimenten in zijn stad. (meer info en video van zijn toespraak zie TM in San Franscisco)

Het échte doel van onderwijs

Stress is de grootste vijand van het onderwijs. Het beïnvloed onze hersenontwikkeling, ons leervermogen, onze emotionele toestand enz. In probleemscholen is dit maar al te duidelijk, en het is ook overduidelijk dat er dringend iets moet veranderen, maar de meeste programmas die men al jarenlang probeert blijken weinig verschil te kunnen uitmaken.

Het doel van onderwijs is de volledige ontwikkeling van het kind

In de sectie over hersenontwikkeling op deze site kan u lezen hoe de ervaring van transcenderen een effect heeft op de volledige onwikkeling van onze hersenen, zodat IQ en creativiteit veel sneller groeien, dan bij andere kinderen, ADHD symptomen spontaan verdwijnen, maar ook pesten en geweldadig gedrag spontaan verminderen en verdwijnen. (zie pesten en geweld op www.stressvrijescholen.be)

Maar de volledige ontwikkeling van het kind gaat veel verder dan alleen zijn hersenpotentieel. Even belangrijke factoren, waar de ervaring van transcenderen een evengrote invloed op blijkt te hebben, zijn: zelfvertrouwen, moreel denken, en harmonieuze relaties met anderen (zie relaties), geestelijke gezondheid en evenwichtigheid (zie geest), en lichamelijke gezondheid (zie lichaam). Al deze gaan samen met een succesvol leven, en door naar de bron van het leven te gaan (wat transcenderen is) worden al deze tegelijk verbeterd.

 
Wetenschappelijk onderzoek

Alle effecten van TM in het onderwijs zijn bevestigd door tientallen wetenschappelijke studies.

Recent werd het effect van beoefening van de Transcendente Meditatie techniek als deel van het onderwijs op een twintig tal factoren onderzocht door de San Francisco Unifief School district. Men vond ondermeer een significante daling van angst, depressies en slaapproblemen bij zowel leerlingen als leerkrachten, een beter vermogen om met problemen om te gaan, een daling van absenteïsme bij leerkrachten, en een spectaculaire daling van pesten en geweld in scholen waar de TM techniek werd ingevoerd. Voor meer info ga naar de CWAE website

substantial-drop-suspention-rate

increased-emotional-intelligence

improvement-phychological-health

decrease-phychological-distress

improved-math-english

increase-in-gpa

Het onderzoek door het departement van onderwijs in San Francisco toont aan dat het wel degelijk mogelijk is om iets te veranderen. Nu moet men er alleen maar gebruik van maken. In de V.S. weten ze dit al. Het onderzoek was zo succesvol dat de school directeur de onderscheiding van “V.S. Schooldirecteur van het jaar” kreeg, en ze het nu in alle scholen van San Francisco aan het invoeren zijn. Meer info over het volledige onderzoek: http://www.cwae.org/research

Hier is een mooie video waar de directeur van de eerste school en de directeur van het volledige departement van onderwijs spreken over de resultaten van het programma.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Dit zijn slechts enkele van de tientallen onderzoeken rond het effect van Transcendente Meditatie op scholieren en studenten Voor een volledig overzicht van al het onderzoek (32 studies) met referenties zie TM onderzoek in het onderwijs.

scroll-banner-nl

Het geheim van de meest succesvolle school ter wereld

Het geheim van de meest succesvolle school ter wereld? Transcenderen.

Het beste voorbeeld van wat Transcendente Meditatie juist kan doen voor het onderwijs komt wellicht van een kleine school in Iowa in de V.S. De Maharishi School of the Age of Enlightenment (MSAE) is een lagere en middelbare school die werd opgericht zo’n 30 jaar geleden als demonstratie project van het effect van Transcendente Meditatie op de volledige ontwikkeling van het kind. De bedoeling was dat kinderen gedurende heel hun jeugd de techniek konden beoefenen als deel van hun school curriculum. Men kan intussen wel zeggen dat het een succesvolle demonstratie geworden is.

Ondanks het feit dat MSAE iedereen toelaat, in tegenstelling tot andere topscholen die hun reputatie alleen maar behouden door alleen de allerslimsten toe te laten, scoren MSAE studenten in hun laatste jaar gemiddeld in de top 1% van de V.S. op gestandaardiseerde academische testen, en gaat 95% door met universiteitsstudies. De school neemt regelmatig deel aan staats competities, tegen meer dan 500 andere middelbare scholen in de staat Iowa. De staat Iowa heeft het hoogste niveau van onderwijs van heel de V.S. dus zulke competities winnen is niet vanzelfsprekend. Niettemin heeft MSAE tot nu toe meer dan 100 staats competities gewonnen. (zei lijst van gewonnen competities) In diverse disciplines, van sport tot theater, van wetenschap tot kunst, verslagen ze de gespecialiseerde scholen keer op keer.

Maar de meest indrukwekkende resultaten tot nu toe zijn behaald op competities waar ze hun creativiteit kunnen uitdrukken. Op de Internationale Destination Imagination competitie voor “creative problem solving” nemen de studenten van MSAE het elk jaar op tegen de 100.000 meest creatieve studenten ter wereld. Ze hebben al meer dan 4 zulke wereldcompetities gewonnen en eindigden in de top 10 in talloze andere. Er is geen enkele andere school ter wereld die ooit deze resultaten heeft behaald.

Dr. Ashley Deans, de directeur van MSAE, as onlangs in België om het succes van zijn school, en de rol die TM hierin speelt voor te stellen. Bekijk de videoopname van deze presentatie.

Steeds meer beroemdheden ondersteunen TM in het onderwijs

davidlynchHollywood film regisseur David Lynch, die zelf al bijna 40 jaar Transcendente Meditatie beoefent,  was na een bezoek aan MSAE zo onder de indruk dat hij een stichting heeft opgericht, de David Lynch Foundation, om te helpen Transcendente Meditatie naar andere scholen te brengen. Recent is dit ook uitgebreid naar gevangenissen en werkloosheidsprogramma’s. Andere beroemdheden (zelf ook TM beoefenaars) die deze stichting publiek ondersteunen zijn ondermeer Oprah Winfrey, Clint Eastwood, George Lucas, Martin Scorcese, Paul McCartney, Ringo Starr, Moby, Sheryl Crow, Eddie Vedder, Jerry Seinfeld, Russel Brand en Katy Perry.

Via de David Lynch Foundation hebben intussen studenten in meer dan 700 publieke en private scholen rondom de wereld  de Transcendente Meditatie techniek kunnen aanleren. Voor de V.S. alleen staan er meer dan 1000 scholen op de wachtlijst die zo snel mogelijk het programma in hun scholen willen invoeren.

Het doel is om ook zo snel mogelijk een onderwijs project in België op te starten. De David Lynch Foundation in België is bereid om hiervoor een deel van de kosten van instructie in Transcendente Meditatie en het TM Sidhi programma te sponsoren.

Video clips: TM in scholen

RTBF: Engelse regering ondersteunt TM in het onderwijs (Frans)

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 28. mei 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 11. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map