GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 11. jun 2024 om 19:30, di, 25. jun 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Transcenderen = echte mindfulness

De echte toestand van mindfulness, is een toestand waar de geest volledig stil maar volledig alert is, waar men alle gedachten transcendeert (overschrijdt) en volledig “in het nu” is. Deze toestand kan men niet bereiken door te proberen mindful te zijn. Hoe meer men probeert, hoe meer men de geest juist actief houdt. Nochtans is het alleen deze toestand die alle echte diepgaande effecten van meditatie kan creëren. Transcenderen is doorheen de tijd verloren gegaan omdat men “meditatie” verkeerd is beginnen interpreteren. Men heeft meditatie veel moeilijker gemaakt dan het echt is.

Boeddhistische Monniken leren massaal TM

mindfullness meditatie?Mindfulness is naar het westen is gekomen vanuit het boeddhisme, maar in het oosten hebben meer dan 3000 boeddhistische monniken in 100 kloosters verspreid over Azië recent de TM techniek geleerd. Zij hebben ontdekt dat mindfulness geen ervaring is die men moet proberen te bereiken door allerlei oefeningen, maar dat het een natuurlijk gevolg is, iets dat spontaan ervaren wordt, bij de ervaring van “nirvana”, de ervaring van transcenderen. Met de TM techniek wordt deze toestand automatisch bereikt, op een natuurlijke wijze, zonder inspanning of concentratie.

De echte effecten komen van transcenderen

Het volledig natuurlijk proces naar de ervaring van transcenderen is niet alleen eenvoudig te leren en aangenaam om te doen, het blijkt ook bijzonder effectief te zijn. Dit blijkt uit de ervaringen van 6 miljoen TM beoefenaars en 600 wetenschappelijke studies die de effecten van de ervaring van transcenderen tijdens TM beoefening de laatste 40 jaar bevestigd hebben.

Een uitzonderlijk diepe toestand van rust

Transcenderen is een toestand waar de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig spontaan bereikt wordt door TM beoefening, zonder dat men probeert om tot rust te komen. Deze toestand gaat samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan wat men met lichaamsoefeningen kan bereiken, zelfs veel dieper dan slaap.

sleepDit kan eenvoudig gemeten worden. Op deze grafiek, van een onderzoek dat reeds in 1972 werd uitgevoerd aan Harvard University, zien we dat bij TM beoefening bijna onmiddellijk een toestand van lichamelijke ontspanning bereikt wordt die dieper gaat dan zelfs de diepste rust in de slaap, die we meestal pas ervaren na vele uren slaap. [3], [4].

Het is deze toestand van diepe rust die de innerlijke kracht van het lichaam om zichzelf te genezen activeert.

We weten allemaal dat ontspanning eigenlijk “ont-spanning” is, een toestand waar het lichaam natuurlijk spanning gaat ont-spannen. Het lichaam kan zelfs de diepste spanningen die we hebben, zelfs traumatische stress, op een volledig natuurlijke wijze terug verwijderen, op voorwaarde dat de toestand van ontspanning diep genoeg gaat. Dit gebeurt tijdens TM beoefening.

Hier is een video van de David Lynch Foundation met voorbeelden hoe krachtig dit wel is bij diegenen die met zware stress te maken hebben, en waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Transcenderen = innerlijk geluk…meetbaar

Stress gaat het normaal functioneren van de hersenen verstoren, waardoor ondermeer de productie van het “gelukshormoon” serotonine afneemt. Een gebrek aan serotonine bepaald niet alleen ons innerlijk gevoel van geluk, maar is ook verbonden aan migraines, slaapstoornissen, angstaanvallen, woedeuitbarstingen, alzheimers, eetstoornissen en vele anderen. Men kan serotonine kunstmatig proberen te beïnvloeden (zoals anti-depressiva doen), maar dit behandelt alleen de symptomen, niet het echte probleem zelf.

De ervaring van Transcenderen gaat daarentegen het eigen helend vermogen van het lichaam activeren, zodat de hersenen terug normaal kunnen functioneren. Het gevolg? Een verhoging van serotonine productie op volledig natuurlijke wijze tijdens TM beoefening, en op den duur ook op lange termijn [5]. Dit heeft gevolgen op alle gebieden van het leven, zoals u kan ontdekken op deze site.

 

Transcenderen = hersenontwikkeling…meetbaar

Transcenderen heeft niet alleen een effect op gezondheid of welzijn, ons zelfvertrouwen of relaties maar beïnvloed zelfs onze hersenontwikkeling, zelfs bij volwassenen, wiens hersenen zogezegd al volledig ontwikkeld zijn. Hoe een eenvoudige ervaring effecten op de hersenen kan hebben die tot nu toe als onmogelijk beschouwd (zoals verdwijnen van ADHD, stijging van IQ en creativiteit bij volwassenen enz) worden vereist iets meer uitleg (zie transcenderen = hoogste menselijke ervaring).

Maar de effecten zelf zijn duidelijk meetbaar, ondermeer via EEG coherentie.

Telkens als een deel van de hersenen actief kan men de electrische activiteit meten via een ElectroEncephaloGram (EEG) en deze weergeven als een golfvorm. Tegenwoordig kan men 2 van zulke golfvormen van verschillende gedeeltes van de hersenen door een computer sturen en deze wiskundig laten berekenen in welke mate deze golven hetzelfde zijn, of coherent zijn. Een hoge coherentie wil zeggen dat verschillende gedeeltes van de hersenen als één geheel samenwerken.

Transcenderen is in essentie de ervaring van éénheid. Dit is rechtstreeks, in real-time meetbaar in de hersenen. Hier is een video waar men in real-time kan zien hoe EEG coherentie stijgt naar een maximum tijdens TM beoefening.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hoe meer iemand deze ervaring van hoge EEG coherentie heeft, hoe meer de hersenen zich beginnen habitueren aan deze toestand, waardoor EEG coherentie ook buiten TM beoefening gaat stijgen. Een Hogere EEG coherentie gaat samen met hoger IQ, meer creativiteit, meer emotionele stabiliteit, betere reflexen, en meer ethisch denken enz. (voor meer info zie transcenderen = hersenontwikkeling)

Hoe werkt Transcendente Meditatie?

Echte meditatie is moeiteloos en aangenaam om te doen, het kan door iedereen geleerd worden, en geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandAls men vandaag aan “meditatie” denkt, denkt men meestal aan een vorm van de geest forceren om tot een toestand van innerlijke rust te komen, via een vorm van concentratie (op een klank, de ademhaling, of “in het nu zijn”). Deze bedwinging van de geest gaat echter tegen zijn aard in, vraagt heel veel gedisciplineerde oefening, en is gewoon niet aangenaam.

De Transcendente Meditatie techniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar die in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar een toestand van volledige stilte te begeleiden, de ervaring van transcenderen.

Als men deze ervaring eenmaal heeft gehad dan is deze in het geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier, op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op 4 opeenvolgende avonden stap voor stap uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren.

De ervaring van transcenderen werd reeds in de oudste teksten ter wereld beschreven als een essentiële ervaring voor gezondheid, geluk en ontwikkeling van ons volledig menselijk potentieel. Transcendente Meditatie is de herontdekking van de vol natuurlijke formule. (zie wat is TM? of hieronder).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 11. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map