GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Transcenderen…en zelfs ADHD verdwijnt.

Onderzoek: Transcenderen blijkt uiterst effectief te zijn als ADHD behandeling

ADHD kan verschillende oorzaken hebben. In een groot deel van de gevallen is het eigenlijk gewoon stress dat de normale werking van de prefrontale cortext van de hersenen verstoort waardoor gelijkaardige symptomen optreden en veelal een ADHD diagnose gegeven wordt. Soms kunnen er echter ook diepere structurele problemen zitten, ADHD kan gerelateerd zijn aan een onvoldoende bloedstroom naar de hersenen, aan een abnormaal lage EEG coherentie, of aan een abnormaal hoge ratio van hersengolven.

Onafhankelijk van wat het probleem is, transcenderen kan het verhelpen, omdat het iets zeer bijzonder doet met de hersenen waardoor alle vier tegelijk behandeld worden: prefrontale cortex, bloedstroom, EEG coherentie en de Thèta/Bèta ratio. Meer detail hieronder.

Uitzonderlijk onderzoek: 3-6 maanden TM geeft significante vermindering van ADHD symptomen.

In 2011 bevestigde een studie de effecten van TM op ADHD bij kinderen. Ondanks het feit dat het een kleinschalige piloot studie was, waren de resultaten zo indrukwekkend dat ze op verschillende Amerikaanse televisiekanalen bekend gemaakt werden, zoals in dit nieuwsbericht:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Tijdens het onderzoek werden kinderen tussen 11 en 14 jaar met ernstige ADHD symptomen willekeurig ingedeeld in een groep die onmiddellijk TM leerde en een controle groep die 3 maand moest wachten om de techniek te leren. De TM groep toonde een significante vermindering van ADHD symptomen na slechts 3 maanden TM beoefening, terwijl er bij de controlegroep geen verbetering merkbaar was. Nadat de controlegroep ook TM leerde was er een gelijkaardige verbetering na 3 maand, terwijl de eerste groep verder bleef verbeteren.

ADHD-Theta-betaDit is duidelijk zichtbaar op deze grafiek die evolutie van Thèta/Bèta ratio van hersengolven van de kinderen over 6 maanden weergeeft. Deze ratio is uitzonderlijk hoog bij ADHD patiënten (zie verder), na 6 maanden TM beoefening was ze bijna terug normaal. De scholieren werden meer aandachtig, konden hun impulsen beter controleren, hadden betere organisatorische vaardigheden, en konden beter problemen oplossen. Hun prestaties op school gingen erop vooruit en ze hadden minder, stress, angst en woedeuitbarstingen.

TM leren en beoefenen was eenvoudig voor kinderen met ADHD, en ze deden het ook heel graag.

Een techniek kan echtDe kinderen zelf deden de Transcendente Meditatie techniek graag. Op de vraag “hoe graag doe je jouw TM beoefening” was de gemiddelde antwoordscore 5.3 op een schaal van 0 – helemaal niet graag tot 7 – zeer graag.

De studie werd gepubliceerd in Mind & Brain, The Journal of Psychiatry (2011, Vol 2, No 1). Click hier om de volledige publicatie online te lezen (engels, ga naar p78).

ADHD genezen: Wat doet Transcenderen juist?

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map