Hoe kan een simpele meditatietechniek zulke diepgaande effecten hebben?

Als men vandaag aan meditatie denkt, denkt men meestal aan een vorm van relaxatie, iets om tot rust te komen. Er even tussenuit. In de oudheid had meditatie echter een heel ander doel. Enerzijds was het een manier om jezelf te vinden. “Ken Jezelf” was volgens de wijzen de ene sleutel om alle deuren naar success te openen. Anderzijds werd Meditatie aanzien als een manier om in contact te komen met “iets hoger”. Transcendente Meditatie is een herontdekking van een meditatie techniek die duizenden jaren oud is en die exact dit doet: teruggaan naar de diepste stilte in jezelf, naar een zuiver zijn, en daar ontdekken dat we al één zijn met iets hogers, één met de Natuur. Deze realiteit kunnen we meestal niet ervaren in ons dagdagelijkse leven omdat ze diep verscholen is in ons onderbewustzijn, maar we kunnen ze wel bereiken. De Transcendente Meditatie techniek is gebaseerd op eeuwenoude kennis die stelt dat onze geest van nature uit weet hoe het “thuis” kan geraken, en dat de meest efficiente techniek om dit te doen de meest natuurlijke is.

In die zin heeft Transcendente Meditatie absoluut niets te maken met wat men vandaag onder “meditatie” verstaat, het forceren van de geest, meestal door een vorm van concentratie, om tot die toestand van diepe innerlijke stilte te komen. Integendeel. Maharishi, de grondlegger van de Transcendente Meditatie techniek, stelde altijd dat elke vorm van concentratie een groot misverstand is dat meditatie enorm moeilijk maakt en ons eeuwenlang de weg naar onze ware innerlijke natuur verspert heeft. Echte meditatie is volledige moeiteloos, natuurlijk, gemakkelijk te leren door iedereen, en het geeft onmiddelijk resultaten.

En de resultaten zijn indrukwekkend. Als het waar is dat met Transcendente Meditatie een ervaring van ons hogere zelf mogelijk word, een ervaring die men eeuwenlang niet meer gehad heeft, dan zou het ook nooit geziene effecten moeten hebben. Dat is exact wat men gedurende de laatste 40 jaar ontdekt heeft. TM is niet alleen de meest wetenschappelijk bestudeerde meditatie techniek, maar zelfs één van de meest bestudeerde phenomenen in het algemeen. Meer dan 350 studies van de hoogste kwaliteit tonen aan dat deze techniek niet alleen werkt, maar in heel wat gevallen zelfs beter werkt dan eenderwelke andere methode ooit onderzocht (zie * in menu), en dan spreken we niet alleen over andere meditatie-technieken, maar zelfs over onze moderne geneeskunde. Van hoge bloeddruk tot depressies, van alcoholverslavingen tot ADHD, tal van problemen waar onze geneeskunde in het beste geval alleen de symptomen kan onderdrukken met allerlei medicijnen, verbeteren of verdwijnen spontaan met de regelmatige ervaring die TM brengt.

Maar dat is nog maar het begin. Ook IQ, creativiteit, concentratievermogen, geheugen, zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling krijgen een nooit geziene groei met TM, ongeacht of de beoefenaar 15 of 65 jaar oud is. Mensen die zichzelf herontdekken via deze techniek worden gelukkiger, hebben meer succes, en betere relaties met famillie, vrienden en collegas op het werk, en ze stralen bovendien iets uit dat blijkbaar zelfs een positieve invloed heeft op diegenen rondom hun.

Surf rustig rond en ontdek de vele gebieden van het leven die verbeteren met de ervaring die deze simpele techniek brengt. Ontdek de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek die vele effecten aantonen die nog nooit gezien zijn, op alle gebieden van het leven. Lees getuigenissen van doctors, Hollywood sterren, of sommige van de 5 miljoen alledaagse mensen die deze techniek al geleerd hebben. En ontdek hoe het alles kan veranderen.

En wellicht leert u iets nieuws over uzelf erbij. Er zijn bepaald weetjes over het leven die lang genoeg geheim gebleven zijn.