Hoe werkt Transcendente Meditatie?

Echte meditatie is moeiteloos en aangenaam om te doen, het kan door iedereen geleerd worden, en geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandAls men vandaag aan “meditatie” denkt, denkt men meestal aan een vorm van de geest forceren om tot een toestand van innerlijke rust te komen, via een vorm van concentratie (op een klank, een visueel punt, de ademhaling, of “in het nu zijn”). Dit gaat echter tegen de aard van de geest, vraagt heel veel gedisciplineerde oefening, en werkt gewoon fundamenteel niet om de geest tot stilte te brengen, want hoe meer men probeert de geest stil te maken, hoe meer men de geest juist actief houdt.

De Transcendente Meditatie techniek wordt volledig persoonlijk onderwezen door een professioneel getrainde leraar die in staat is om iedereen op een volledig natuurlijke manier naar die toestand van volledige stilte te begeleiden. Als de persoon deze ervaring eenmaal gehad heeft is deze in het geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier, op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op 4 opeenvolgende dagen stap voor stap uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de correcte beoefening te verzekeren.