GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 11. jun 2024 om 19:30, di, 25. jun 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Transcenderen…en spontaan minder drinken

Verminder de stress, en spontaan minder drinken.

“Geen enkele ander ‘stress management techniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data over TM die de bewering van stress vermindering ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat je hieronder zal lezen klinkt misschien te mooi om waar te zijn…

Een eenvoudige, aangename techniek die een groter effect heeft dan de meeste medicijnen, en zonder één enkel neveneffect, klinkt te mooi om waar te zijn, maar de voordelen van Transcendente Meditatie voor de gezondheid, waaronder hoge drinken, worden bevestigd door honderden studies aan  250 universiteiten en onderzoeksinstellingen overal ter wereld, waaronder:

university-logos-EU

Dit is hoe het werkt: Diepe rust verwijdert diepe stress

6 miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatie methode ter wereld is, omdat het een veel diepere rusttoestand teweeg brengt dan eender welke andere vorm van relaxatie.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat als de geest transcendeert, het lichaam in een toestand van diepe rust komt, veel dieper dan zelfs de diepste slaap, en dat gebeurt ook veel vlugger. Ref.Scientific American 226:84-90 1972. De rusttoestand in deze grafiek is vanuit een zittende houding en geeft op zichzelf niet aan dat ze dieper zou zijn dan tijdens slaap. Niettemin is dit de gemiddelde rusttoestand gedurende de TM beoefening. Meer gedetailleerd onderzoek heeft aangetoond dat gedurende het transcenderen zelf de rust nog veel dieper gaat. Een meta-analyse van 30 studies die de diepe rust tijdens TM behandelt is gepubliceerd in American Psychologist, 1987, 42: 879-881.

Deze diepe rust geeft aan het lichaam de kans om zelfs de diepste traumatische stressen effectief te verwijderen, vaak in slechts enkele weken.  In een studie over oorlogsveteranen met PTSD had de TM groep zulke goede resultaten dat na 3 maanden 70% van de veteranen waren genezen, terwijl er bij de controlegroep die een standaard psychotherapie kregen geen enkele verbetering werd gezien. Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985. Verschillende andere studies hebben deze resultaten bevestigd. Ref.Military Medicine 176 (6): 626-630, 2011 Ref.Journal of Traumatic Stress. 2013:1-14

cnn no background Het effect van TM op traumatische stress was zo indrukwekkend dat het op CNN kwam (zie CNN video) en het US leger ondersteunt TM nu.

Deze video toont voorbeelden van de kracht van TM om stress te verminderen, en waarom meer en meer wetenschappers, beroemdheden en regeringen de TM techniek nu ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Minder drinken: Het onderzoek

“Het bijzondere aan Transcendente Meditatie is het heel grondige onderzoek dat aantoont dat deze techniek een impact heeft op dingen waarvan we dachten dat ze niet konden veranderen.”
Dr. Oz

Conclusie van 12 onderzoeken met 4000 proefpersonen: TM werkt, zelfs als niets anders werkt.

Alcoholverslaafden zijn gewone mensen die op zoek zijn om zich goed te voelen, en afhankelijk van alcohol zijn geworden om dit gevoel te creëren. Deze afhankelijkheid zit meestal zeer diep in de psyche gebrand, en kan moeilijk verwijderd worden door oppervlakkige methodes.

We brengen de geest terug thuis, waar hij zich spontaan terug goed voelt, het gevoel waar de geest naar op zoek was. Vervolgens activeert transcenderen het eigen helend vermogen van het lichaam, waardoor de verslaving op lichamelijk niveau kan verwijderd worden. Als gevolg merken alcoholisten dat ze, volledig spontaan, minder behoefte hebben om te drinken. Men probeert niet langer te stoppen, de behoefte om te drinken komt gewoon minder en minder op.

Het wetenschappelijk onderzoek: 4000 proefpersonen bevestigen: TM werkt!

Gedurende de laatste 40 jaar zijn er wereldwijd 14 verschillende wetenschappelijke studies gebeurd rond het effect van Transcendente Meditatie op alcohol verslavingen, met in totaal bijna 4000 proefpersonen.

Als er zoveel studies zijn kan men in plaats van het effect van één studie te bekijken, een veel betrouwbaarder beeld krijgen door een gemiddeld effect te berekenen van alle 14 studies, en dit effect te vergelijken met alle andere methodes die ooit onderzocht zijn rond alcoholisme (83 wetenschappelijke studies met andere methodes). Zo kan men zo een zeer betrouwbaar beeld krijgen van welke methode het beste werkt.

TM is 2 tot 10 keer zo effectief als andere methodes, vooral bij zware drinkers

De vergelijkende analyse maakte duidelijk dat  andere relaxatie en meditatie methodes eigenlijk maar bitter weinig kunnen doen voor alcoholverslaafden, evenmin als voorlichting over de gevolgen van hun verslaving. Het effect van  Transcendente Meditatie  op alcoholgebruik was 2 tot 4 keer zo groot als alle andere methodes ooit onderzocht (p=.009). Het wordt nog indrukwekkender als men het effect van Transcendente Meditatie  op “serious users”, de zware drinkers, bekijkt, zoals in enkele studies gedaan werd. Hier is het effect bijna 10 keer zo groot als met andere methodes. Dit bevestigt de algemene ervaring dat hoe dramatischer het probleem is, hoe groter het effect van transcenderen meestal is. (click op de grafiek om te vergroten)Ref.Alcoholism Treatment Quarterly 11: 13–87, 1994

Hoe langer men TM beoefent, hoe minder de behoefte om te drinken.

Hoe langer TM, hoe minder drank nodig

Zoals bij tabak- en drugverslavingen hebben verschillende studies op gebied van alcoholverslaving de algemene ervaring van TM beoefenaars bevestigd dat hoe langer men de TM techniek beoefent, hoe minder men behoefte heeft om (zwaar) te drinken.

JH12-Decreased-AlcoholDit wordt duidelijk geïllustreerd door deze grootschalige studie met 1.862 TM beoefenaars, uitgevoerd door wetenschappers van Harvard Medical school. (click op grafiek om te vergroten) Het totaal aantal “hard liquor” gebruikers halveert na 10 maand. Maar als we meer in detail kijken zien we dat de “light users” met ongeveer 30% dalen, terwijl het aantal medium en zware gebruikers daalt met bijna 80%, (van 19% voor TM naar 4% na 10 maanden). Voor diegenen de het het meeste nodig hebben, is het effect het sterkst.Ref.Drug abuse: Proceedings of the International Conference, Philadelphia: 1972, pp. 369-376

Opmerking: Dit was geen studie waar proefpersonen TM leerden met de bedoeling om minder te drinken. Onderzoekers bekeken gewoon het spontaan gedrag na een periode van TM beoefening bij 1800 TM beoefenaars. Als men echt de bedoeling heeft om te stoppen is het effect meestal nog veel sterker.

Het toenemend effect naargelang men de techniek langer beoefent is in sterk contrast met de meeste andere methodes. Uit de eerdere meta-analyse blijkt dat van al diegenen die hun behandeling succesvol hebben afgerond, na 1 maand al 35% terug aan het drinken zijn (van 100% onthouders naar 65% na 1 maand), en na 3 maand bijna 60% terug vervallen zijn (42% onthouders).

Voor meer studies die deze resultaten bevestigen zie onderzoek Alcoholverslavingen. Interessant is dat bij heel wat van deze studies eigenlijk andere verbeteringen onderzocht werden, zoals betere werkprestaties of vermindering in depressie, maar waar alcoholgebruik ook werd onderzocht, puur uit interesse. Net zoals bij de Harvard studie ging alcoholgebruik bij elke studie waar het onderzocht is significant naar beneden, als spontaan neveneffect van TM beoefening.

Voor meer informatie over hoe en waarom de Transcendente Meditatie techniek zo effectief blijkt te zijn voor alcoholverslavingen zie: Dokters beantwoorden vragen: TM en alcoholverslavingen.

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik heb het mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

In tegenstelling tot andere meditatie technieken, die vaak concentratie vereisen of vormen van geestelijke controle, is Transcendente Meditatie een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Het is zo gemakkelijk te leren dat zelfs mensen die denken dat ze nooit in staat zullen zijn om te mediteren het met succes kunnen beoefenen. Het is zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten waarin TM wordt beoefend vaak de momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan hebben kan je inschrijven voor de gratis informatie lezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertifieerd TM leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Deze gratis info lezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie sessie en 4 opvolgsessies van telkens ongeveer 2 uur om de techniek te leren (396€) plus een opvolgprogramma gedurende de volgende 6 maand om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatie cursus. (100€/maand, exclusief hotel kosten voor het weekend).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 11. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map