Een aangename en gemakkelijke manier om de diabetes te verlagen

Verminder de stress, en een hoge diabetes daalt van zelf.

“Geen enkele ander ‘stress management techniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data over TM die de bewering van stress vermindering ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat je hieronder zal lezen klinkt misschien te mooi om waar te zijn…

Een eenvoudige, aangename techniek die een groter effect heeft dan de meeste medicijnen, en zonder één enkel neveneffect, klinkt te mooi om waar te zijn, maar de voordelen van Transcendente Meditatie voor de gezondheid, waaronder hoge diabetes, worden bevestigd door honderden studies aan  250 universiteiten en onderzoeksinstellingen overal ter wereld, waaronder:

university-logos-EU

Dit is hoe het werkt: Diepe rust verwijdert diepe stress

6 miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatie methode ter wereld is, omdat het een veel diepere rusttoestand teweeg brengt dan eender welke andere vorm van relaxatie.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat als de geest transcendeert, het lichaam in een toestand van diepe rust komt, veel dieper dan zelfs de diepste slaap, en dat gebeurt ook veel vlugger. Ref.Scientific American 226:84-90 1972. De rusttoestand in deze grafiek is vanuit een zittende houding en geeft op zichzelf niet aan dat ze dieper zou zijn dan tijdens slaap. Niettemin is dit de gemiddelde rusttoestand gedurende de TM beoefening. Meer gedetailleerd onderzoek heeft aangetoond dat gedurende het transcenderen zelf de rust nog veel dieper gaat. Een meta-analyse van 30 studies die de diepe rust tijdens TM behandelt is gepubliceerd in American Psychologist, 1987, 42: 879-881.


Deze diepe rust geeft aan het lichaam de kans om zelfs de diepste traumatische stressen effectief te verwijderen, vaak in slechts enkele weken.  In een studie over oorlogsveteranen met PTSD had de TM groep zulke goede resultaten dat na 3 maanden 70% van de veteranen waren genezen, terwijl er bij de controlegroep die een standaard psychotherapie kregen geen enkele verbetering werd gezien. Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985. Verschillende andere studies hebben deze resultaten bevestigd. Ref.Military Medicine 176 (6): 626-630, 2011 Ref.Journal of Traumatic Stress. 2013:1-14

cnn no background Het effect van TM op traumatische stress was zo indrukwekkend dat het op CNN kwam (zie CNN video) en het US leger ondersteunt TM nu.

Deze video toont voorbeelden van de kracht van TM om stress te verminderen, en waarom meer en meer wetenschappers, beroemdheden en regeringen de TM techniek nu ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Het onderzoek

“Het bijzondere aan Transcendente Meditatie is het heel grondige onderzoek dat aantoont dat deze techniek een impact heeft op dingen waarvan we dachten dat ze niet konden veranderen.”
Dr. Oz

cortisolHet is al lang bekend dat het stress hormoon Cortisol insulineresistentie verhoogt. Het is al evenlang bekend dat transcenderen Cortisol significant verlaagt. Transcenderen brengt het lichaam in een diepe toestand van ontspanning, waardoor cortisol spontaan vermindert. Op lange termijn zal deze verlaging permanent worden, omdat we het lichaam trainen om in een permanent rustigere toestand te functioneren.

Kan TM beoefening Type 2 diabetes volledig genezen? Dat hangt af van hoever de ziekte al gevorderd is, maar het belangrijkste is om in eerste instantie het proces om te draaien, van een alsmaar ergere naar een alsmaar betere toestand, en daar kan deze simpele techniek zeker wel mee helpen.

TM verlaagt insulineresistentie, een uitzonderlijk effect bevestigd door uitzonderlijk onderzoek

Het onderzoek rond het helend effect van de Transcendente Meditatie techniek op insulineresistentie (Type 2 diabetes) is uitzonderlijk om 2 redenen:
1. Het resultaat was uitzonderlijk (diabetes wordt immers als ongeneeslijk beschouwd)
2. Het onderzoek zelf was van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

nih

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met de National Institutes of Health (NIH) van de Amerikaanse regering, één van de meest prestigieuze medische onderzoeks instellingen ter wereld. Het NIH heeft al meer dan 24 miljoen USD uitgegeven om onderzoek rond het effect van Transcendente Meditatie te ondersteunen. Zij ondersteunen TM onderzoek intussen al 20 jaar, om één simpele reden: TM werkt, en het blijkt het énige te zijn dat echt werkt.

De NIH Diabetes studie volgde een groep van 106 hartpatiënten. Zij werden willekeurig onderverdeeld in een Transcendente Meditatie groep, die de TM techniek bij het begin van de studie leerden, en een controlegroep die gezondheidsvoorlichting kreeg, met actieve aanmoediging om de levensstijl te veranderen. De TM groep veranderde niets aan hun levensstijl, ze beoefenden alleen de Transcendente Meditatie techniek twee keer 20 min per dag. De onderzoekers wisten niet wie bij welke groep hoorde. Insuline resistentie en bloeddruk werden bij de twee groepen onderzocht als deel van het metabool syndroom, een combinatie van factoren aan de oorzaak van hartproblemen en andere gezondheidsproblemen.

reduced-insulin-resistanceNa slechts 16 weken regelmatige Transcendente Meditatie beoefening merkte men in de TM groep een significante verbetering in zowel de bloeddruk as insulineresistentie (p=.01) tegenover de controle groep, die erop achteruit ging ondanks hun verandering in levensstijl en toegenomen fysieke activiteit.(Click op grafiek om te vergroten)
Deze studie werd gepubliceerd door de American Medical Association’s Archives of Internal Medicine, vol 166, June 12, 2006. Lees de volledige publicatie

Dokters ondersteunen Transcendente Meditatie

Het Diabetes onderzoek heeft er ondermeer toe geleid dat Dr. Mehmet Oz, de beroemdste doktor en meest invloedrijke hartspecialist ter wereld, nu zijn volledige ondersteuning geeft aan de Transcendente Meditatie techniek. (zie video Dr Oz. ondersteund TM). In de video bespreekt Dr. Oz het effect van TM op 3 grote risicofactoren voor hartproblemen, hoge bloeddruk, hoge cholesterol en diabetes.

Voor meer informatie hoe de Transcendente Meditatie Diabetes kan behandelen aan de verschillende oorzaken ervan, en voor vragen hoe het u kan helpen ga naar dokters beantwoorden vragen rond TM en diabetes.

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik heb het mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

In tegenstelling tot andere meditatie technieken, die vaak concentratie vereisen of vormen van geestelijke controle, is Transcendente Meditatie een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Het is zo gemakkelijk te leren dat zelfs mensen die denken dat ze nooit in staat zullen zijn om te mediteren het met succes kunnen beoefenen. Het is zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten waarin TM wordt beoefend vaak de momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan hebben kan je inschrijven voor de gratis informatie lezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertifieerd TM leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Deze gratis info lezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.