GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 25. jun 2024 om 19:30, di, 23. jul 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Een aangename en gemakkelijke manier om de kans op een hartaanval te verlagen

Verminder de stress, en een hoge hartaanval daalt van zelf.

“Geen enkele ander ‘stressmanagementtechniek’ komt in de buurt van de hoeveelheid harde data over TM die de bewering van stressvermindering ondersteunen.”
Norman Rosenthal, MD, U.S. National Institutes of Mental Health

Wat je hieronder zal lezen klinkt misschien te mooi om waar te zijn…

Een eenvoudige, aangename techniek die een groter effect heeft dan de meeste medicijnen. En dit zonder één enkel neveneffect! Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar de voordelen van Transcendente Meditatie voor de gezondheid – waaronder de kans op een hartaanval – worden bevestigd door honderden studies aan 250 universiteiten en onderzoeksinstellingen overal ter wereld, waaronder:

university-logos-EU

Dit is hoe het werkt: diepe rust verwijdert diepe stress

Zes miljoen beoefenaars en 40 jaar onderzoek bevestigen dat Transcendente Meditatie de meest succesvolle relaxatiemethode ter wereld is, omdat het een veel diepere rusttoestand teweeg brengt dan eender welke andere vorm van relaxatie.

Een onderzoek van Harvard Medical School toont aan dat als de geest transcendeert, het lichaam in een toestand van diepe rust komt – veel dieper dan zelfs bij de diepste slaap – en dat gebeurt ook nog eens veel vlugger (Ref. Scientific American 226:84-90 1972). De rusttoestand in deze grafiek is vanuit een zittende houding en geeft op zichzelf niet aan dat ze dieper zou zijn dan tijdens slaap. Niettemin is dit de gemiddelde rusttoestand gedurende het beoefenen van TM. Meer gedetailleerd onderzoek toont aan dat gedurende het transcenderen zelf de rust nog veel dieper gaat. Een meta-analyse van 30 studies die de diepe rust tijdens TM behandelt, is gepubliceerd in American Psychologist, 1987, 42: 879-881.

Deze diepe rust geeft aan het lichaam de kans om zelfs de diepste traumatische stressen effectief te verwijderen, vaak in slechts enkele weken. In een studie over oorlogsveteranen met PTSD had de TM-groep zulke goede resultaten dat na drie maanden 70% van de veteranen waren genezen, terwijl er bij de controlegroep – die een standaard psychotherapiebehandeling kregen – geen enkele verbetering werd gezien (Ref. Journal of Counseling and Development 64: 212–215, 1985). Verschillende andere studies bevestigen deze resultaten (Ref. Military Medicine 176 (6): 626-630, 2011 Ref.Journal of Traumatic Stress. 2013:1-14).

cnn no background Het effect van TM op traumatische stress was zo indrukwekkend dat het op CNN kwam (zie CNN video) en het US leger ondersteunt TM nu.

Deze video toont voorbeelden van de kracht van TM om stress te verminderen, en waarom meer en meer wetenschappers, beroemdheden en regeringen de TM-techniek nu ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Daling van de hartaanval: het onderzoek

Recente studie: 48% minder gevallen van hartaanval, beroerte of overlijden bij hartpatiënten die TM beoefenen.

aha

Uit een recente studie in samenwerking met de V.S. National Institutes of Health, en gepubliceerd in Circulation, een vaktijdschrift van de American Heart association, bleek dat TM beoefenen een krachtig positief effect heeft op hart- en vaatziekten.

200 hartpatiënten – dus mensen die al hartproblemen hadden – werden willekeurig opgedeeld in een TM-groep en een controlegroep. De controlegroep kreeg een constante voorlichting van alle dingen die ze moeten doen om hun hart gezond te houden (sporten, gezond eten enz.). De TM-groep kreeg geen voorlichting, ze werden gewoon gevraagd om twee keer per dag 20 min TM te beoefenen.

Na vijf jaar bleek dat er bij de TM-groep 48% minder gevallen waren van hartaanval, beroerte of overlijden dan bij de controlegroep. Dit is een zelden gezien resultaat (experten zeggen dat ze met de beste medicijnen ter wereld maximum 25 tot 30% kunnen halen nvdr). Als men echter onder de TM-groep vroeg wie het nu effectief regelmatig beoefende en men alleen deze resultaten bekeek, dan was het verschil zelfs 61%!

time

Deze studie kreeg zeer veel aandacht van de pers, ondermeer in dit artikel in Time magazine.

Voorkomen is echter beter dan genezen, en daar blijkt TM-beoefening een nog veel groter effect heeft. Uit een grootschalig onderzoek waarbij de gezondheidsstatistieken van 2000 Amerikaanse TM-beoefenaars gedurende vijf jaar werden opgevraagd en vergeleken met de gemiddeldes, bleek dat onder de TM-beoefenaars maar liefst 87% minder hospitalisaties voor hart-en vaatziekten voorkwamen dan bij de norm.

Behandel de oorzaak, in plaats van de symptomen.

De belangrijkste oorzaken voor zowel hartinfarct en beroerte zijn aderverkalking, hypertensie, insulineresistentie (diabetes type 2), hoge cholesterol, roken, alcohol en stress. Zoals u elders op deze site kan zien, blijken al deze risicofactoren significant te verminderen – en zelfs allemaal tegelijkertijd – van zodra men de ervaring van transcenderen begint te krijgen. Al deze dingen zijn dan ook eigenlijk maar symptomen van een dieper probleem, namelijk dat het normale functioneren van het lichaam verstoord is. Van zodra het lichaam echter de kans krijgt om deze verstoringen aan de bron te verwijderen, verdwijnen ook de gevolgen (zie de helende kracht van je eigen lichaam activeren).

Andere National Institutes of Health TM-studies bij hartpatiënten vonden een significante vermindering van gevallen van angina pectoris (pijn in de borst), een hogere tolerantie tegen inspanningen, een hogere kwaliteit van leven voor hartpatiënten, een verkleining van de linker hartspier (indicatie van minder inspanning), en een significant langer leven (Zie onderzoek hartpatiënten).

Dokters ondersteunen Transcendente Meditatie

Het zal dan ook niet verwonderen dat Dr. Mehmet Oz, Amerika’s beroemdste doktor en momenteel wellicht de meest invloedrijke hartspecialist ter wereld, zijn volledige ondersteuning geeft aan de Transcendente Meditatie-techniek (zie video Amerika’s beroemdste dokter ondersteund TM). In deze video beschrijft Dr. Oz hoe het beoefenen van Transcendente Meditatie de belangrijkste oorzaken van hart-en vaatziekten beïnvloedt.

Voor meer informatie over de werking en de invloed van Transcendente Meditatie, zie: Dokters beantwoorden veelgestelde vragen over het effect van TM op beroerte en dokters beantwoorden veelgestelde vragen over het effect van TM op hartfalen.

Deze studies hebben dan ook heel wat aandacht gekregen in de media.

De Standaard: Transcendente Meditatie halveert kans op infarct

Washington Post: Transcendental Meditation Improves life expectancy

Gemakkelijk te leren, aangenaam om te doen

“Ik heb geprobeerd om te mediteren maar ik kon het niet. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik er blijkbaar niet toe in staat was…Toen ik TM leerde was dat precies wat ik nodig had. Wat me het meest verbaasde was dat het het makkelijkste is dat ik ooit heb gedaan…Ik heb het mijn hele familie laten leren.”
Cameron Diaz. 

 

In tegenstelling tot andere meditatietechnieken – die vaak een of andere vorm van concentratie vereisen of vormen van geestelijke controle – is Transcendente Meditatie een volledig moeiteloze en natuurlijke techniek.

Het is zo gemakkelijk te leren dat zelfs mensen die denken dat ze nooit in staat zullen zijn om te mediteren het met succes kunnen beoefenen. Het is bovendien zo aangenaam om te doen dat de 20 minuten waarin TM wordt beoefend, vaak de momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Heb je 90 minuten om te ontdekken hoe alles kan veranderen

Om te begrijpen hoe een eenvoudige techniek zoveel voordelen kan hebben, kan je je inschrijven voor de gratis informatielezing. Door bijgaand formulier in te vullen zal je in staat zijn om:

  • Kennis te maken met een gecertificeerd TM-leraar
  • Alles te leren over de voordelen van 20 minuten TM twee maal per dag
  • Alle vragen te stellen die je mocht hebben
  • Een TM cursus af te spreken

Deze gratis infolezing is zonder verplichting om de cursus verder te volgen.

De TM cursus zelf bestaat uit een persoonlijke instructie sessie en vier opvolg-sessies van telkens ongeveer twee uur om de techniek te leren (396€) plus een opvolg-programma gedurende de volgende zes maanden om de ervaringen te verdiepen en correcte beoefening te verzekeren, inclusief een weekend meditatiecursus (100€/maand, exclusief de hotelkosten voor het weekend).

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 25. jun 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 23. jul 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map