Onderzoek 11: Daling van misdaad en autoongelukken in Nederland (1981)

Van Januari 1979 tot December 1981 waren er 3 periodes waar groepen van Yogische Vliegers samenkwamen die groot genoeg waren om een invloed te hebben over het gedrag in heel Nederland. (376 Yogische Vliegers, volgens de formule van vierkantswortel van 1% van de bevolking). Twee van deze 3 bijeenkomsten waren doelbewust georganiseerd door de Nederlandse TM organisatie, met publieke voorspellingen aan de media dat ze een invloed zouden hebben op zowel misdaad cijfers als het aantal auto ongelukken.  De derde bijeenkomst was een grote bijeenkomst in Duitsland, niet ver van de nederlandse grens, met 900 Yogische Vliegers.

Om een realistisch beeld te vormen van het effect van deze 3 bijeenkomsten werden de cijfers rond misdaad en het aantal autoongelukken opgevraagd voor dezelfde maanden als waarin de bijeenkomst van Yogische Vliegers gebeurde (januari, augustus, en December) voor de voorbije 10 jaar.

De misdaadcijfers toonden aan dat er tijdens de 3 bijeenkomsten een uitzonderlijk laag aantal misdaden was in vergelijking met de voorbije 10 jaar. (3,000 tot 10.000 minder misdaden) De cijfers voor het aantal autoongelukken toonden een vergelijkbaar resultaat, een significante daling gedurende de 3 maanden van de bijeenkomsten, in vergelijking met de 10 jaar daarvoor. (p=.08 tot p=.002)Ref.Scientific Research on Maharishi’s Transcendental Meditation, Collected Papers vol. 4, no. 325, pp 2566-2582