Uitzonderlijke resultaten, bevestigd door uitzonderlijk onderzoek

De National Institutes of Health, (NIH) het gezondheidsinstituut van de Amerikaanse regering, en het grootste medische onderzoeksinstituut ter wereld, heeft de laatste 20 jaar al meer dan 24 miljoen USD uitgegeven om Transcendente Meditatie onderzoek te ondersteunen, om één eenvoudige reden: Het werkt, en het is de enige alternatieve methode die blijkt te werken.

Een recente gerandomniseerde gecontroleerde studie met 123 patiënten met een zeer hoge bloeddruk (179/104 mm Hg) vond bijvoorbeeld een daling van 10,7/6,4 mm Hg na slechts 3 maanden onder TM beoefenaars. Bij de controlegroep die gezondheidsvoorlichting kregen was er geen daling merkbaar.

H37-BP-Meta-AnalysisUit een andere grootschalige vergelijkende studie van het NIH, waar alle alternatieve methoden met elkaar vergeleken werden, bleek dat Transcendente Meditatie de enige methode was die een significante verlaging van bloeddruk kon aantonen (p=.0002). Andere meditatie- of relaxatietechnieken bleken geen significant effect te hebben. (klik op grafiek om te vergroten).

Deze onderzoeken hebben geleid tot de publicatie van de American Heart Association waar men groen licht gaf om TM, als enige meditatie techniek, in te zetten als klinische behandeling voor hoge bloeddruk.