Waarom is Transcenderen zo effectief tegen depressies?

RikIk heb heel mijn leven met een gevoel van leegte gezeten, ik kon mijn gedachten niet kanaliseren, zat voortdurend te piekeren over dingen die er niet toe deden en had veel depressies. Ik trachtte deze leegte te vullen met drank etc, met alle gevolgen vandien, mijn zelfvertrouwen zat op nul. Door TM sta ik nu al sinds 9 maanden (sinds het begin van mijn meditatie) droog en ik voel me goed. Ik geniet gewoon van het leven, van kleine en grote dingen, ik doe dingen die ik nooit dacht te kunnen doen, met plezier! Bedankt! Hendrik Verdonck, 36 jaar, Grafisch Designer, Antwerpen

Waarom werkt TM, zelfs als alle andere methoden niet blijken te werken? Ervaring heeft uitgewezen dat depressies gerelateerd zijn aan:
1. stress
2. een abnormaal lage productie van het “gelukshormoon” serotonine in de hersenen.

40 jaar onderzoek heeft uitgewezen dat transcenderen een uitzonderlijk effect heeft op beide oorzaken.

scroll-banner-nl

diepe rust = verwijdering van diepe stress

Transcenderen is een toestand waar de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig natuurlijk en spontaan bereikt wordt door TM beoefening, zonder dat men moet proberen om deze toestand te bereiken. Deze toestand gaat ook samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Dit kan eenvoudig gemeten worden.

sleepOp deze grafiek, van een onderzoek aan Harvard University, zien we dat bij TM beoefening bijna onmiddellijk in een toestand van lichamelijke ontspanning komt die veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die meestal pas na enkele uren slaap bereikt wordt. Deze diepe toestand van rust geeft het lichaam de kans om de diepste stress te verwijderen, zelfs traumatische stress, spanningen waar jarenlange slaap niet aankan En dit doet wonderen voor zowel de mentale als de lichamelijke gezondheid.Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970,Ref.Scientific American 226:84-90 1972

Uit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irak oorlogsveteranen na slechts 8 weken TM beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatissche Stress stoornissen (PTSS) hadden, een resultaat dat nog nooit gezien was Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215

PTSD,-anxiety,-depressionDit was echter gewoon een extra bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam oorlogsveteranen. Na 3 maanden TM beoefening was er een significante verbetering voor zowel PTSS, angst, depressie, en insomnia, en had 70% van de patienten geen verdere behandeling nodig. Bij een controlegroep die de standaard psychotherapie behandeling kreeg, was er geen verbetering merkbaar.Ref.Military Medicine, june 2011

Dit zijn mensen met problemen die veel dieper zitten dan die van ons. Als TM hun kan helpen, kunnen we ons wellicht inbeelden dat het ook wel een effectieve behandeling kan zijn voor de spanningen die aan de basis van onze depressies liggen.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig dit wel is bij diegenen die met zware stress te maken hebben, en waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Transcenderen = Diep innerlijk geluk, en dit is meetbaar

Depressies zijn een resultaat van het niet langer normaal functioneren van de hersenen, meestal als gevolg van stress, waardoor de productie van het “gelukshormoon” serotonine afneemt, en we ons ongelukkig voelen. Anti-depressieve medicijnen gaan op kunstmatige wijze serotonine reguleren, met alle neveneffecten vandien, maar kunnen uiteindelijk alleen de symptomen behandelen, niet het probleem zelf. serotoninDe ervaring van Transcenderen gaat daarentegen het eigen helend vermogen van het lichaam activeren, en doet iets heel speciaals met de hersenen (zie transcenderen = volledige hersenontwikkeling) zodat de hersenen terug normaal kunnen functioneren. Het gevolg? Een verhoging van serotonine productie op volledig natuurlijke wijze tijdens TM beoefening, en op den duur ook op lange termijnRef.BUJATTI, M., and RIEDERER, P. Serotonin, noradrenaline, dopamine metabolites in Transcendental Meditation technique. Journal of Neural Transmission 39: 257–267,1976., en het spontaan verminderen of verdwijnen van depressies na enkele weken tot maanden TM beoefening, met bovendien heel wat andere aangename neveneffecten…zoals u op deze site kan ontdekken.

V.S. National Institutes of Health onderzoek: “TM werkt!”

48% vermindering van klinische depressies na 3 maanden TM beoefening. NIH-logoDe Amerikaanse National Institutes of Health, (NIH), het grootste medisch onderzoeksinstituut ter wereld, hebben de laatste 20 jaar al meer dan 24 miljoen USD uitgegeven om Transcendente Meditatie onderzoek te ondersteunen, om één eenvoudige reden: Het werkt, in vele gevallen zelfs beter dan medicijnen maar dan veel goedkoper en zonder (negatieve) neveneffecten. Depression-NIH-research Bij 2 NIH studies, was er een significante verbetering bij de groep die de TM techniek leerde in vergelijking met de controlegroep. De verbetering was het grootste bij diegenen die de zwaarste vorm van depressie hadden. Onder de Klinisch depressieven werd een gemiddelde vermindering van 48% van depressie vastgesteld. De meting werd gedaan na 12 maanden, maar de de grootste verbetering had al na 3 maanden plaatsgevonden.Ref.Ethnicity & Disease 17: 72–77, 2007,Ref.American Journal of Hypertension 22: 1326–1331, 2009. Voor meer info rond het effect van TM op depressies ga naar dokters beantwoorden vragen: TM en depressies, of wetenschappelijk onderzoek: TM en depressies

Hoe leer ik transcenderen?

Echte meditatie is moeiteloos en aangenaam om te doen, het kan door iedereen geleerd worden, en geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandDe ervaring van transcenderen kan men alleen op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier bereiken. Het is een ervaring van volledige innerlijke stilte, en die kan men niet bereiken door te proberen stil te zijn. Hoe meer men probeert, hoe meer men de geest juist actief houdt. Dit is waarom de meeste huidige meditatiemethodes die concentratie vereisen nauwelijks effect hebben.

De Transcendente Meditatie techniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar die wel in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar de ervaring van transcenderen te leiden.

Als men deze ervaring eenmaal heeft gehad dan is deze in het geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier, op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op 4 opeenvolgende avonden stap voor stap uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren.

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over  wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bij te wonen. Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM techniek juist werkt en wat u ervan kan verwachten. Selecteer uw dichtsbijzijnde TM centrum op de kaart hieronder.