Waarom is transcenderen zo effectief tegen fibromyalgie?

Nathalie“Ik heb al 20 jaar fibromyalgie. Ging van dokter tot homeopaat tot accupunctuur…Niemand kon mij helpen. Ik heb onlangs TM geleerd en voelde mij binnen een paar weken al herboren. Mijn pijn is volledig weg en ik voel mij heel gelukkig. Ik heb heel veel zin in het leven en ik pluk de dag (carpe diem).” Nathalie Keymis, 49 jaar, limburg

Waarom werkt TM, zelfs als alle andere methoden niet werken? Omdat de ervaring van transcenderen een holistische transformatie creëert. Transcenderen wordt door de oudste geschriften ter wereld beschreven als een ervaring die essentieel is voor onze volledige ontwikkeling. We komen terug naar onszelf, we activeren een zeer krachtig helend vermogen in ons eigen lichaam en de hersenen en laten het lichaam zelf als wat er scheef zit terug rechtzetten.

De techniek om deze ervaring te bereiken is echter verloren gegaan omdat men “meditatie” verkeerd is gaan interpreteren. TM is de herontdekking van de volledig natuurlijke techniek. (zie verder)

Ervaring heeft uitgewezen dat fibromyalgie vaak gerelateerd is aan:
1. periodes van intense of traumatische stress.
2. een abnormaal lage serotonine productie in de hersenen

40 jaar onderzoek heeft uitgewezen dat TM deze beide oorzaken kan verwijderen, allebei tegelijkertijd.

scroll-banner-nl

diepe rust = verwijdering van diepe stress

Transcenderen is een toestand waar de geest volledig tot stilte komt, een toestand die volledig natuurlijk en spontaan bereikt wordt door TM beoefening, zonder dat men moet proberen om deze toestand te bereiken. Deze toestand gaat ook samen met een uitzonderlijk diepe toestand van lichamelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Dit kan eenvoudig gemeten worden.

sleepOp deze grafiek, van een onderzoek aan Harvard University, zien we dat bij TM beoefening bijna onmiddellijk in een toestand van lichamelijke ontspanning komt die veel dieper gaat dan zelfs de diepste rust die meestal pas na enkele uren slaap bereikt wordt. Deze diepe toestand van rust geeft het lichaam de kans om de diepste stress te verwijderen, zelfs traumatische stress, spanningen waar jarenlange slaap niet aankan En dit doet wonderen voor zowel de mentale als de lichamelijke gezondheid.Ref.Science 27 Vol. 167 no. 3926 pp. 1751-1754 1970
Scientific American 226:84-90 1972

Uit een recente studie die veel aandacht kreeg van de pers (zie CNN video) bleek dat Irak oorlogsveteranen na slechts 8 weken TM beoefening maar liefst 50% minder symptomen van Post Traumatissche Stress stoornissen (PTSS) hadden, een resultaat dat nog nooit gezien was.Ref.Journal of Counseling and Development 64: 212–215

PTSD,-anxiety,-depressionDit was een resultaat dat men nog nooit gezien had, maar was slechts een extra bevestiging van een eerder onderzoek met Vietnam oorlogsveteranen. Na 3 maanden TM beoefening was er een significante verbetering voor zowel PTSS, angst, depressie, en insomnia, en had 70% van de patienten geen verdere behandeling nodig. Bij een controlegroep die de standaard psychotherapie behandeling kreeg, was er geen verbetering merkbaar.Ref.Military Medicine, june 2011

Dit zijn mensen met problemen die veel dieper zitten dan de meeste fibromyalgie patiënten. Als TM hun kan helpen, kunnen we ons wellicht inbeelden dat het ook wel een effectieve behandeling kan zijn voor de spanningen die aan de basis van fibromyalgie liggen.

Hier is een video met voorbeelden hoe krachtig dit wel is bij diegenen die met zware stress te maken hebben, en waarom meer en meer wetenschappers, onderwijzers, beroemdheden en regeringen de TM techniek ondersteunen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Transcenderen = Diep innerlijk geluk, en dit is meetbaar

Fibromyalgie is gerelateerd aan een abnormaal laag gehalte van serotonine. Dit blijkt op zich een gevolg van het niet langer normaal functioneren van de hersenen, meestal als gevolg van stress. serotoninDe ervaring van Transcenderen gaat daarentegen het eigen helend vermogen van het lichaam activeren, en doet iets heel speciaals met de hersenen (zie transcenderen = volledige hersenontwikkeling) zodat de hersenen terug normaal kunnen functioneren. Het gevolg? Een verhoging van serotonine productie op volledig natuurlijke wijze tijdens TM beoefening, en op den duur ook op lange termijnRef.BUJATTI, M., and RIEDERER, P. Serotonin, noradrenaline, dopamine metabolites in Transcendental Meditation technique. Journal of Neural Transmission 39: 257–267,1976., en het spontaan verminderen of verdwijnen van fibromyalgie na enkele weken tot maanden TM beoefening, met bovendien heel wat andere aangename neveneffecten…zoals u op deze site kan ontdekken.

Onderzoek: Fibromyalgie bijna volledig genezen

Een recent wetenschappelijk onderzoek merkte een uitzonderlijke lange termijn verbetering bij fibromyalgie (FM) patiënten die Transcendente Meditatie met een Maharishi Ayurveda (MAV) reinigingskuur combineerden. Bij de patiënten die alleen de reinigingskuur deden was na enkele weken een verbetering van 25 tot 44% merkbaar op 7 fibromyalgie symptomen: werkonbekwaamheid, pijn, vermoeidheid, ochtendmoeheid, stijfheid, angst stoornissen en depressie. Deze verbetering bleef stabiel de komende 2 jaren.

De patiënten die ook de Transcendente Meditatie techniek leerden hadden echter een veel sterkere verbetering. Aan het einde van de studie, 2 jaar later, hadden zij maar liefst 92% tot 97% minder symptomen, wat duid op een volledige genezing. Dit is een uitzonderlijk resultaat, gezien fibromyalgie als ongeneeslijk beschouwd wordt.

Deze studie wil niet zeggen dat het 2 jaar duurt voor fibromyalgie genezen kan worden, alleen dat de resultaten van de TM groep steeds verbeterden op langere termijn. De meeste fibromyalgie patiënten merken na enkele weken TM beoefening al significante verbeteringen.Ref. Clinical Rheumatology 27 jan 2012 (online publicatie); Lees de volledige fibromyalgie publicatie (engels)

Anja

“TM, mijn wonder.

In 1995 werd bij mij Fybromyalgie vast gesteld (verdikt is ongeneeslijk) en sinds enkele jaren had ik ook te kampen met CVS. Op 20 oktober 2012 ben ik gestart met de TM cursus. Er is op één maand zoveel goeds gebeurt in mijn lichaam en geest, teveel om in één brief te zetten. mijn fybro pijnen zijn gevoelig vermindert en mijn CVS is als bij wonder verdwenen. Ik ben er mentaal sterker van geworden, en voel mij onbeschrijflijk goed. TM is een wonder dat ik één ieder van ons van harte gun.” Anja Wrydryck, Hasselt. Voor vragen mag je Anja contacteren op anja.wydryck@telenet.be

Hoe werkt Transcendente Meditatie?

Echte meditatie is moeiteloos en aangenaam om te doen, het kan door iedereen geleerd worden, en geeft onmiddellijk resultaten.

David-Lynch-Russell-BrandAls men vandaag aan “meditatie” denkt, denkt men meestal aan een vorm van de geest forceren om tot een toestand van innerlijke rust te komen, via een vorm van concentratie (op een klank, de ademhaling, of “in het nu zijn”). Deze bedwinging van de geest gaat echter tegen zijn aard in, vraagt heel veel gedisciplineerde oefening, en is gewoon niet aangenaam.

De Transcendente Meditatie techniek wordt onderwezen door een professioneel getrainde leraar die in staat is om iedereen persoonlijk op een volledig natuurlijke manier naar een toestand van volledige stilte te begeleiden, de ervaring van transcenderen.

Als men deze ervaring eenmaal heeft gehad dan is deze in het geheugen gegrift en zal de geest er daarna volledig spontaan terug naartoe gaan, op een volledig natuurlijke en moeiteloze manier, op voorwaarde dat men de correcte techniek gebruikt. Deze techniek wordt op 4 opeenvolgende avonden stap voor stap uitgelegd, met daarna een uitgebreid programma van opvolging om de verdere correcte beoefening te verzekeren. Leer meer over hoe TM werkt en wat het doet, zie wat is TM?)

Heeft u 1 uur tijd om te ontdekken hoe alles kan veranderen?

U kan via de links meer info vinden over  wat TM is en hoe het werkt en hoe u TM kan leren. De eerste stap is echter gewoon een gratis en vrijblijvende infolezing bij te wonen. Hier wordt meer in detail uitgelegd hoe de TM techniek juist werkt en wat u ervan kan verwachten. Selecteer uw dichtsbijzijnde TM centrum op de kaart hieronder.