GRATIS TM INTRO LEZING

Veurne di, 6. aug 2024 om 19:30, di, 20. aug 2024 om 19:30

Kies een andere stad

Echte zen: 3000 Boedhistische monniken leren Transcendente Meditatie (TM)

TM: Laatste nieuwtjes

TM naar 35.000 scholen in Brazilië

Recent onderzoek:
Fibromyalgie zo goed als genezen door TM en Maharishi Ayur Veda

Hoofd van onderwijs van San Francisco: “Ik wil TM in elke school in Amerika”

Recent onderzoek: ADHD symtomen verdwijnen bij kinderen die TM beoefenen

Meer en meer beroemdheden ondersteunen TM

Er zijn heel wat vormen van meditaties in het westen die geïnspireerd zijn door de leer van het Boeddhisme. Maar in het Oosten zelf laten de specialisten van het Boeddhisme hun eigen technieken vallen en leren ze massaal Transcendente Meditatie. Meer dan 3000 monniken over 100 kloosters in Zuidoost-Azië hebben het voorbije jaar de TM-techniek geleerd, alleen maar om te ontdekken dat deze eenvoudige techniek rechtstreeks naar de bron van het Boeddhisme gaat: de echte zen-ervaring.

Echte meditatie is eenvoudig

Het kan door iedereen beoefend worden, het is natuurlijk, moeiteloos en aangenaam, en het geeft onmiddellijk resultaten.

40 jaar geleden: De eerste onderzoeken bevestigen de indrukwekkende effecten van Transcendente Meditatie op gezondheid en hersenontwikkeling.
Meditatie wordt een modeverschijnsel: honderden andere technieken komen op de markt. Iedereen noemt zich opeens meditatieleraar.
Andere technieken blijken lang niet zo goed te werken: Na 40 jaar onderzoek kan nog steeds geen enkele andere techniek resultaten aantonen die zelfs maar in de buurt komen van de effecten van Transcendente Meditatie. Andere technieken blijken moeilijk, niet altijd even aangenaam, de beloofde resultaten komen niet en mensen concluderen dat “meditatie” voor hen niet werkt. De meeste andere technieken zijn intussen dan ook al lang terug verdwenen.
En daar is een reden voor: Transcendente Meditatie is gebaseerd op de ontdekking dat wat men vandaag onder “Meditatie” verstaat eigenlijk een groot misverstand is, een verkeerde interpretatie van wat meditatie echt is (zie verder). Dit misverstand heeft meditatie niet alleen onnodig moeilijk gemaakt; het heeft zelfs eeuwenlang de weg naar de echte meditatie-ervaring – de ervaring van transcenderen – versperd. En het is nét deze ervaring die alle diepgaande effecten veroorzaakt.

Zo ziet echte meditatie eruit
TM heeft eigenlijk absoluut niets te maken met wat men vandaag onder “meditatie” verstaat. En, ironisch genoeg, is dit nu net waarom het zo succesvol is.

Hoe werkt Transcendente Meditatie?

Als men vandaag aan “meditatie” denkt, denkt men meestal aan een vorm waarbij men de geest leidt – forceert – om tot een toestand van innerlijke rust te komen, en dit via een of andere vorm van concentratie (op een klank, een visueel punt, de ademhaling, of “in het nu zijn”). Dit gaat echter tegen de natuur van de geest in en vraagt heel veel gedisciplineerde oefening.

De techniek die Maharishi Mahesh Yogi – de grondlegger van Transcendente Meditatie, – vanuit de duizenden jaren oude Vedische beschaving naar het Westen bracht, baseert zich op bijna het tegenovergestelde uitgangspunt. Transcenderen is voor de geest de meest aangename toestand die er is, het is een ervaring van thuiskomen. En de geest weet instinctief hoe hij moet thuiskomen. Het enige wat wij hoeven te doen is een – overigens volledig natuurlijk – proces in gang zetten, en daarna de geest zijn eigen weg laten gaan. En dus juist niet gaan concentreren of “forceren”. Transcendente Meditatie wordt persoonlijk onderricht, volgens eeuwenoude technieken, zodat dit natuurlijke proces in gang gezet kan worden. Het feit dat TM moeiteloos gaat en heel aangenaam om te doen, is niet enkel iets dat mooi meegenomen is, het is juist de kern van de zaak! De ervaring van transcenderen kan alleen bereikt worden op een volledig moeiteloze manier (zie hoe heeft Maharishi TM (her)ontdekt.).

Wat is transcenderen?

Transcenderen kan men beschrijven via drie invalshoeken (zie ook Wat is TM?).
1. Jezelf zijn, in de echte betekenis van het woord, een toestand van zuivere stilte, zuiver Zijn.
2. Alerte rust, een toestand van diepe lichamelijke ontspanning, zelfs veel dieper dan slaap, maar waar men toch volledig alert blijft. Deze diepe toestand van ontspanning zorgt ervoor dat onze diepe spanningen (stress) kunnen “ont-spannen”, zelfs spanningen waar jarenlange slaap (of therapie) niet tegenop kan.
3. In contact met ons “hogere zelf”. Een ervaring van éénheid met iets hogers. Dit klinkt misschien esoterisch, maar is op deze site op een zeer praktische (en wetenschappelijke) manier omschreven. Tijdens deze unieke ervaring gaan de hersenen meer als één geheel functioneren, wat uitermate positieve gevolgen heeft voor onze hersenontwikkeling.

Nooit geziene resultaten

Als het waar is dat men met Transcendente Meditatie een ervaring kan krijgen die de mensheid al eeuwenlang vergeten bleek, dan zou TM-beoefening ook nooit geziene resultaten moeten geven.

Dit is exact wat men ontdekt, elke dag opnieuw. Vele van de voordelen van TM klinken bijna te mooi om waar te zijn, maar ze zijn keer op keer bevestigd – zowel door de persoonlijke ervaringen van de meer dan zes miljoen mensen die de techniek al geleerd hebben, als door de meer dan 350 wetenschappelijke onderzoeken over TM, gepubliceerd in meer dan 100 prestigieuze wetenschappelijke tijdschriften. Het verhaal van Transcendente Meditatie is er niet alleen één van uitzonderlijke resultaten, maar ook van een uitzonderlijk hoge kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek (zie TM onderzoek: betrouwbaar).

Betere gezondheid

Het is algemeen bekend dat stress aan de basis ligt van de meeste mentale en zelfs fysieke gezondheidsproblemen. Wanneer men bijgevolg op een effectieve manier stress kan verwijderen, pakt men deze problemen bij de oorzaak aan, en dit blijkt veel effectiever dan proberen de symptomen ervan te bestrijden. Verwijder stress en  de gezondheid verbetert, en we worden zelfs jonger.

Maar het meest dramatische effect is wellicht op chronische ziekten, die significant kunnen verbeteren of zelfs helemaal verdwijnen. TM werkt zowel voor mentale problemen (zoals depressies, angst, slapeloosheid, en PTSD, voor tabaks-, alcohol- of drugsverslavingen) als voor lichamelijke problemen (zoals hoge bloeddruk, diabetes, hart-en vaatziekten, en zelfs cholesterol, aderverkalking) en vele andere. Voor heel wat van deze problemen blijkt transcenderen zelfs de meest effectieve remedie die ooit is onderzocht.

Ontwikkeling van hersenpotentieel

Door regelmatige ervaring van transcenderen gaan de hersenen zich herontwikkelen, waardoor intelligentie en creativiteit stijgen – zelfs bij volwassenen – een resultaat dat zo goed als onmogelijk wordt geacht (maar ondertussen door verschillende studies werd bevestigd). Ook ons concentratievermogen en geheugen verbeteren, en deze ervaring blijkt wonderen te doen voor ADHD patiënten.

Meer jezelf zijn

En tenslotte: transcenderen is eigenlijk gewoon een ervaring van zuiver jezelf zijn, zuivere stilte, zuiver Zijn. Door regelmatige ervaring van die toestand, worden we ook meer onszelf in het dagelijkse leven. Ons zelfvertrouwen groeit, onze relaties met familie en vrienden verbeteren, en we worden succesvoller in het leven. We voelen ons gewoon beter in ons vel, en dat heeft gevolgen voor ons succes op alle gebieden van het leven, zowel persoonlijk als professioneel. We stralen het zelfs uit rondom ons, zodat anderen ook meer zichzelf kunnen zijn. Dit blijkt zelfs gevolgen te hebben voor de maatschappij.

Kortom, alles verbetert. Surf rustig rond op onze website of schrijf u in voor één van onze gratis en vrijblijvende introductielezingen (online of in één van onze centra) en ontdek wat TM voor u kan betekenen.

Leer Transcendente Meditatie in Veurne

no, 8630, Veurne Klik hier voor de kaart

GRATIS TM INTRO LEZING

Infolezingen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw plaats via het inschrijvingsformulier hieronder.

Datum en tijd
Tijd
di, 6. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 20. aug 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 3. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
di, 17. sep 2024, 19:30 on Zoom
19:30
RESERVEER UW GRATIS PLAATS Reserveer ×
Geen van deze datums passen. Hou mij op de hoogte van nieuwe datums
verwittig me verwittig me ×

Veurne TM Centrum

no, 8630, Veurne

centerMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Andere locaties voor info-lezingen in België

countryMap

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map